Свържи се с нас

Новини

„Копакабана“ спечели дербито на кръга в Неделната

Published

on

снимка: АНЛ – Габрово

В изминалия шести кръг от Английската неделна лига по футбол на Габрово, отборът на „Копакабана“ спечели дербито на деня, побеждавайки „ФК Старо Село 777“, с 6:1. Селекцията на Климент Велев стартира ударно и набързо натрупа аванс в резултата. Над всички бе Милен Панчев, играл отлично в защита и отбелязал два красиви гола, единият от които със странична ножица.

В неделния ден се случи и друго паметно събитие. Отборът на „Street football“ записа своята първа победа в лигата, година и половина след създаването си. Момчетата от Шумата надиграха „Вихър“ (Яворец) с 3:1, а с два гола за победата се отличи Иван Иванов.

„ВАС Етъра“ и „Веспа“ бе двубой, който се очакваше с нескрит интерес от публиката. И двата отбора стартираха добре първенството и открито заявиха амбициите си за челно класиране. Това пролича и по време на мача, завършил без победител, 2:2. Първият и последният гол в срещата отбеляза Павел Пайнаров за „Веспа“, а между тях за „ВАС Етъра“ се разписаха Пламен Ацаров и Васил Нанков.

„FC Eagles“ не срещна трудности с тима на „Рио“, надигравайки го с 5:0. За успеха се разписаха Александър Ширтев, Божидар Борисов, Станислав Цанков, Севдалин Борисов и Венци Иванов.

С осакатен състав, но с мъжка игра, „ФК Ястребите“ загуби тежко от „Идеал Стандарт Видима“, с 2:7. Димитър Дончев отбеляза и двата гола за тях, а за севлиевци с две точни попадения се отличи Кристиян Братованов.

Тимът на „Приятели“ спечели три точки без игра, след като неразбориите в тима на „Kamenitza“ продължават и отборът не се яви за срещата.

„ФК Стеф – Фреш“ пък надигра отбора на „New Boys“ с 3:1, в драматичен и нервен мач. Головете за победителите вкараха Димчо Данов, Димитър Христов и Калоян Илиев.

В отложен мач „ВАС Етъра“ продължи похода си към челото, надигравайки „FC Eagles“, с 4:1. Хеттрик за победителите наниза Христо Минчев.

През тази седмица предстои нова порция минифутбол. В четвъртък е отложената среща между „ФК Стеф – Фреш“ и „Рио“. В събота в Плевен „Копакабана“ и „New Boys“ излизат в мачовете си от Лига България, а в неделя е седмият кръг от АНЛ – Габрово, на спортен комплекс Трендафила.

снимка: АНЛ – Габрово

„ФК Старо Село 777“ спечели първата купа за месеца в АНЛ – Габрово, тази за месец септември. Това стана след три победи и една загуба през този период.

Селекцията на Кирил Каменополски стартира с победа над един от силните отбори в лигата „ФК Габрово – Палаузово“ с 4:3. Последва лека победа над последния в класирането „Kamenitza“ с 8:1.

След тези две победи, дойде и драматичната загуба от „ВАС Етъра“, 4:5. Победата, която донесе купата за тима, бе в последната среща, срещу отбора на „Рио“, с 10:1.

Междувременно „ФК Старо Село 777“ спечели и групата си в Лига България, потвърждавайки добрата си форма от началото на първенството.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Томислав Дончев: Гласувах с надежда, че България може да излезе по-силна от многото кризи

Published

on

„Гласувах с надежда, че България може да излезе по-силна от многото кризи.“ Това каза водачът на листата на ГЕРБ-СДС в област Габрово и заместник-председател на ГЕРБ Томислав Дончев.

Той даде своя вот в родния си град Габрово, заедно със своя син, който от тази година придоби правото на глас.

„Убеден съм, че денят на изборите е важен, защото показва кой каква подкрепа е получил, но денят след изборите е още по-важен, защото показва кой е по-мъдър. Смисълът на политиката е да се създава и съгражда, хората да усещат и виждат развитието. Точно в този момент България има нужда от мъдрост, опитност и грижа за хората, от управление, което е доказало, че може да превръща доверието в отговорност”, каза още Томислав Дончев.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Изборният ден започна и протича в спокойна обстановка

Published

on

Изборният ден в област Габрово започна в 07.00 часа. Секционните помещения на територията на региона са предадени на съответните избирателни комисии. Няма регистрирани сериозни нарушения на обществения ред преди началото на изборите.

Припомняме, че в изборните помещения не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето. Служителите на МВР осигуряват външната охрана на изборните места.

При необходимост се намесват за възстановяване на реда, ако за това има решение на съответната избирателната комисия. Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес на денонощната телефонна линия 02/90 112 98, както имейл: izbori2022@mvr.bg.

В днешния ден служителите в звената „Български документи за самоличност“ при ОДМВР-Габрово ще работят от 08:30 до 19:30 часа и ще издават удостоверения (за изгубени/ откраднати/ повредени/ унищожени лични карти и документи с изтекъл срок) с оглед гражданите да могат да упражнят избирателните си права.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

3 октомври ще бъде неучебен ден за някои училища в област Габрово

Published

on

3 октомври (понеделник) е определен за неучебен ден за всички ученици от училищата на територията на страната, в които има изборни секции, разкрити по реда и условията на Изборния кодекс.

Това се казва в заповед на министъра на образованието и науката проф. Сашо Пенов, подписана в началото на седмицата.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица