Свържи се с нас

Новини

Стотици излязоха срещу безводието в Севлиево

Published

on

снимка: Ивелина Петрова

Стотици жители на Севлиево и селата от общината протестираха в неделя срещу безводието, налегнало ги за поредно лято. С лозунги „Без вода в 21 век“, „Стига геноцид“, „Стига празни обещания, действия са нужни“, в 16.00 часа хората излязоха на главния път София – Варна в района на разклона за село Богатово, информира sevlievo-online.com.

снимка: Ивелина Петрова

На три пъти протестиращите спираха движението по натоварения път и не позволяваха колите да бъдат пренасочени през Севлиево. „На мен ми писна. Отивам при министъра, той казва: пари има, дайте проект! Отивам при кмета, той казва: проект има, няма пари. Къде е истината?“, каза към множеството председателят на сдружение „Граждани за Севлиево“ Боян Ботев.

снимка: Ивелина Петрова

Ботев апелира за цивилизован протест и обяви, че целта е не да се пречи на движението в неделния ден, а да се чуе и види, че севлиевци са единни и неотстъпчиви в исканията си за реални действия от страна на държавата и местната управа.

снимка: Ивелина Петрова

Да чуе хората в Севлиево дойде единствено народният представител от БСП Кристина Сидорова. Нейни колеги не бяха забелязани. След като в края на юни, заедно с представители на сдружение „Граждани на Севлиево“, тя входира подписката на над 10 000 жители на Общината в Комисията по жалбите към Народното събрание, депутатът от левицата отправи и питане към министъра на регионалното развитие Николай Нанков.

снимка: Ивелина Петрова

До днес има стартирали два проекта, за общо 640 000 лв. Единият е за подмяна на тръбите на довеждащия водопровод от Априлци до Стоките, като подлежащият на реконструкция участък е малко над 600 метра, а общата дължина на водопровода е 22 км.

снимка: Ивелина Петрова

Другият проект цели да подобри капацитета на четири шахтови кладенеца и бункерните помпени станции към тях за добив на питейна вода от подпочвени източници и е на стойност 240 000 лв.

снимка: Ивелина Петрова

В отговор до народния представител Кристина Сидорова, през миналата седмица министърът на регионалното развитие Николай Нанков не отрече, че доизграждането на ядовир „Мокра Бяла“ би могло да е плод на бъдещ анализ, но и не отхвърли безводието в Севлиево да бъде преборено с нов водопровод от габровския язовир „Христо Смирненски“.

снимка: Ивелина Петрова

Доскорошният депутат от Габровско и сега заместник – председател на БСП Кирил Добрев също подкрепи бунтът на хората срещу безводието. Добрев се бе ангажирал с проблема и по време на служебното правителство, когато работеше за отпускане на средства за реконструкцията на водопровода. Според него да живееш в 21-ви век месеци без вода е геноцид.

снимка: Ивелина Петрова

Със скандирания „Искаме вода“ хората пренесоха своя протест и пред сградата на Община Севлиево, където всеки делничен ден от 17.30 ч.  ще се събират, за да покажат, че не желаят да стоят повече без вода. Протестни действия ще има организирани и всяка неделя от 16.00 часа в района на разклона за село Богатово, на главния път София – Варна.

снимка: Ивелина Петрова

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

Магазин за хранителни стоки търси да назначи продавач/ка

Published

on

Магазин за хранителни стоки в Габрово търси да назначи продавач/ка.

Предишен опит на подобна позиция не е задължителен, допускат се кандидати и без опит, но с желание за работа.

Фирмата предлага:
постоянен трудов договор, осигуровки, сигурно и редовно възнаграждение, коректност от страна на работодателя.

Всеки, който проявява интерес към обявеното работно място, може да позвъни за повече информация на телефон: 0899 140 257.

Зареди още

Новини

„Янтра“ се включва в благотворителна инициатива

Published

on

„Янтра“ отново застава в подкрепа на момчетата от терапевтичен център „Свети Илия“. Фондация “Общност в помощ на зависимите”, с подкрепата на Община Габрово, организира през месец октомври 2022 кампания за набиране на средства, чиято цел е да се покрие лечението на три от момчетата, които се лекуват в Терапевтичен център „Свети Илия“ и които нямат никаква възможност да го плащат сами.

Кампанията е кръстена „Аз бягам с кауза!“ и ще бъде насочена към спорта – една от здравословните алтернативи на зависимите поведения. Чрез спортните активности ще се стимулират младите хора за здравословен и свободен от зависимости живот.

Предизвикателството, което отправя кампанията, е 31 дни по 1 километър бягане на ден, без значение къде и как, от всяка точка на България и по света. Нужно е само да отбележите, че посвещавате 1 км на Терапевтичен център “Свети Илия” и каузата.

Активността си може да отбелязвате във Фейсбук:
➡️ В групата Аз бягам с Кауза! I Run With a Cause!
➡️ В събитието, създадено за целта: https://bit.ly/IRunWithCause
➡️ С хаштаг #АзБягамСКауза #IRunWithCause

Официален старт на “Аз бягам с кауза” ще бъде даден на 1 октомври (събота) в 11:11 часа на обновената лекоатлетическа писта на стадион „Христо Ботев“. В първия 1 километър ще се включат играчи от представителния мъжки тим на Янтра, както и деца от школата на клуба. Добре дошли са и всички желаещи. Не е задължително и да се бяга. Може да се участва и с еднокилометрова разходка – движението е полезно за здравето.

Бягането с кауза не е обвързано с дарение! Можете да бягате и да дарите, можете да бягате без да дарите, а можете и да дарите, без да бягате. Важното е, че подкрепяте морално момчетата, които се лекуват в Терапевтичен център „Свети Илия“, че сте част от събитието, че помагате да бъде привлечено вниманието на повече хора към проблемите на младото поколение и най-вече, че ще се превърнете в посланици в набирането на средства, разпространявайки кампанията „Аз бягам с кауза!“!

С всяко дарение, независимо от стойността, давате шанс за възстановяване и по-добър живот на един човек!

➡️ Дарителска кампания в Платформата:
https://bit.ly/DonatePlatformata

➡️ PayPal: in.help.iz@gmail.com

➡️ Revolut: @2021sviliya

➡️ IBAN: BG39UNCR70001524123314

Основание за превод: “Аз бягам с кауза”

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Изтича срокът за записване на безплатни тренировки по футбол за момичета

Published

on

Последен срок за записване на безплатните тренировки по футбол по програмата Playmakers, създадена в специално партньорство между УЕФА и филмовия гигант “Дисни”, за момичета от 5 до 8-годишна възраст, които ще се проведат в Габрово през първата седмица на месец октомври.

Безплатните тренировки са най-новата инициатива, част от проекта на Българския футболен съюз за развитие на масов футбол „Хайде да ритаме“, който на местно ниво изпълнява футболният клуб „Чардафон 1919“.

Заниманията ще се състоят в началото на месец октомври, в ремонтираната зала за хандбал на спортен комплекс „Христо Ботев“. Занятията ще бъдат водени от бившия капитан на Славия – габровецът Стоян Ацаров, който заедно с треньора Георги Гатев ще въведат младите таланти в света на футбола, ползите от спорта и здравословния начин на живот.

Безплатните тренировки ще проведат в седмицата от 3 до 7 октомври, в дните понеделник, сряда и петък, от 17.00 часа. Всички желаещи могат да се запишат онлайн, попълвайки регистрационната форма ОТТУК.

Допълнителна информация може да бъде получена и на телефон: 0893 70 40 71.

Записването за програмата вече започна, като може да намерите всички подробности за нея на сайта ѝ. Самата инициатива ще се проведе в 30 центъра из цялата страна, сред които и в Габрово, а началото ще бъде дадено на 3-ти октомври.

Програмата Playmakers, създадена в специално партньорство между УЕФА и филмовия гигант “Дисни”, е най-новата инициатива, част от проекта на Българския футболен съюз за развитие на масов футбол “Хайде да ритаме”.

Playmakers е разработена и насочена към момичета между 5- и 8-годишна възраст, като цели популяризирането на играта сред тях с помощта на някои от любимите им анимационни герои от световноизвестни хитове като “Замръзналото кралство” и “Смелата Ваяна”. Чрез Playmakers БФС продължава усилията си да популяризира любимата игра сред всички български деца.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица