Свържи се с нас

Новини

Победителят в предстоящ турнир по футбол ще тренира, на игрището с изкуствена трева, безплатно по график за четири месеца

Published

on

© Copyright 2011 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Турнир по футбол за юноши ще се проведе в Габрово, като отборът победител в него ще ползва безплатно новото тренировъчно игрище с изкуствена трева в спортен комплекс „Христо Ботев”, по един път седмично с продължение на четири месеца. Новината обяви днес габровският кмет Николай Сираков по време на официалното откриване на игрището.

Събитието уважи заместник-министърът на физическото възпитание и спорта Иван Ценов, който пожела на младите габровски футболни надежди да имаме още един представител в Манчестър Юнайтед.

Непосредствено след откриването в демонстрационен футболен двубой се срещнаха детските отбори на клубовете „Янтра 1919” и „Орловец 94”. Мачът завърши с резултат 3:1 в полза на футболистите от „Янтра 1919”. А след последния съдийски сигнал двата отбора получиха футболни топки-реплики на тези, с които се играят финалите от Шампионската лига и огромна торта, с форма на футболно игрище.

© Copyright 2011 — Gabrovo News. All Rights Reserved

 

 

Новини

Денонощна телефонна линия за изборни нарушения

Published

on

От 15 октомври до 15 ноември, а при балотаж – до 22 ноември, включително, в МВР ще работи денонощна телефонна линия 02/90 112 98.

На нея, както и на e-mail izbori2021@mvr.bg, гражданите ще могат да съобщават за забелязани от тях нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на МВР в изборния процес. Създадена е организация за непрекъснат режим на обслужване на линиите.

Откриването им е част от предприетите във вътрешното ведомство мерки за обезпечаването на сигурността и обществения ред при провеждането на парламентарните и президентски избори.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Почистването на микроязовир „Трявна“ продължава

Published

on

Почистването на язовирната стена и дренажната призма на микроязовир “Трявна” от излишна храстова и тревна растителност ще продължи.

Възможността за поддържането на превантивните мерки за защита на населението при бедствия, аварии и извънредни ситуации дойде след като вчера представители на габровска фирма съвместно с главен специалист ПБЗН към Община Трявна Михаил Минчев извършиха на място картографски и кадастрални услуги.

Трасирани и заснети бяха петата на микроязовира, както и отводнителния канал след основния изпускател.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Санитарна и възобновителна сеч в района на парк „Синкевица“

Published

on

През следващата седмица в района на парк „Синкевица“, квартал Гачевци ще бъде извършена санитарна и възобновителна сеч, информираха от местната общинска администрация.

Лесовъдските мероприятия, които засягат частен имот, са утвърдени от Регионалната дирекция по горите – Велико Търново и имат разрешение за достъп до горска територия от Община Габрово.

Целта на мерките, които ще се предприемат е премахване на опасни, съхнещи, пречупени, надвиснали и изкоренени дървета, застрашаващи здравето и живота на хората.

Община Габрово моли гражданите, които ползват района за отдих да се движат с повишено внимание.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица