Свържи се с нас

Новини

Дежавю! Пътната настилка на „Свищовска“ отново пропада

Published

on

Дупка в асфалта, която преди по-малко от година погълна цяла кола в Габрово и беше тогава ремонтирана, днес отново се появи на същото място на ул.“Свищовска“, алармира до „Габрово Нюз“ читател на медията. От снимките, изпратени на нашата фейсбук страница, се вижда че „кратерът“ макар и да не е с огромни размери вещае опасности и крие беди.

„Не знам на кого да се обадя и затова изпращам на Вас. За пореден път пътната настилка пропада. Това е на ул. „Свищовска“, където миналата година пропадна кола“, пише авторът на сигнала.

Неголямата дупка все още не е започнала да расте, но присъствието й застрашава сигурността на всички участници в движението по важната пътна артерия в квартала, като са на лице всички реални предпоставки, ако не бъдат предприети незабавни мерки да настъпи по-сериозен инцидент.

Без съмнение пропадането на пътното платно може да бъде причина за инциденти с автомобили, велосипедисти и дори пешеходци, както през светлата част на денонощието, така и в тъмните часове на деня. Мястото не е обезопасено или сигнализирано по абсолютно никакъв начин, установи репортерската ни проверка на място.

С невъоръжено око се вижда, че асфалтът е започнал да се пропуква и от двете страни на дупката, което предполага, че е възможно пукнатината да се разпростре на по-голям периметър на улицата. Според хора от квартала зейналата на същото място дупка най-вероятно се дължи на некачествения ремонт, извършени преди по-малко от година.

Други са на мнение, че вероятната причина за пропадането на асфалта е свлачищен процес, но това специалистите ще кажат с по-голяма точност. Какви мерки ще бъдат предприети и дали ще бъде обърнато внимание на проблема предстои да разберем.

Хората се надяват новото пропадане да бъде оправено възможно най-бързо, за да не се стигне до някой инцидент. Ще припомним, че вечерта на 22 август 2016 г. лек автомобил пропадна на същото място. Пътната настилка на улицата поддаде под тежестта на колата, която бе паркирана на въпросното място.

Своевременно човекът, сигнализирал до нас, ни информира като ни изпрати снимка и коментар към нея, че след публикацията ни на мястото, където е забелязано пропадането на асфалта, вече се е отзовал авариен екип и да са предприети действия по отстраняване на дупката.

Ако и Вие станете свидетели на подобен инцидент или нещо, което ви е направило впечатление, сигнализирайте ни на редакционния телефон или ни изпратете снимки/видео на пощата на info@gabrovonews.vxpknrygwd-58e609mpx6d7.p.runcloud.link, както и на страницата ни в социалната мрежа. Ние ще ги направим публични.

*Публикуваната информация е актуализирана в 14.29 часа*

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

Магазин за хранителни стоки търси да назначи продавач/ка

Published

on

Магазин за хранителни стоки в Габрово търси да назначи продавач/ка.

Предишен опит на подобна позиция не е задължителен, допускат се кандидати и без опит, но с желание за работа.

Фирмата предлага:
постоянен трудов договор, осигуровки, сигурно и редовно възнаграждение, коректност от страна на работодателя.

Всеки, който проявява интерес към обявеното работно място, може да позвъни за повече информация на телефон: 0899 140 257.

Зареди още

Новини

„Янтра“ се включва в благотворителна инициатива

Published

on

„Янтра“ отново застава в подкрепа на момчетата от терапевтичен център „Свети Илия“. Фондация “Общност в помощ на зависимите”, с подкрепата на Община Габрово, организира през месец октомври 2022 кампания за набиране на средства, чиято цел е да се покрие лечението на три от момчетата, които се лекуват в Терапевтичен център „Свети Илия“ и които нямат никаква възможност да го плащат сами.

Кампанията е кръстена „Аз бягам с кауза!“ и ще бъде насочена към спорта – една от здравословните алтернативи на зависимите поведения. Чрез спортните активности ще се стимулират младите хора за здравословен и свободен от зависимости живот.

Предизвикателството, което отправя кампанията, е 31 дни по 1 километър бягане на ден, без значение къде и как, от всяка точка на България и по света. Нужно е само да отбележите, че посвещавате 1 км на Терапевтичен център “Свети Илия” и каузата.

Активността си може да отбелязвате във Фейсбук:
➡️ В групата Аз бягам с Кауза! I Run With a Cause!
➡️ В събитието, създадено за целта: https://bit.ly/IRunWithCause
➡️ С хаштаг #АзБягамСКауза #IRunWithCause

Официален старт на “Аз бягам с кауза” ще бъде даден на 1 октомври (събота) в 11:11 часа на обновената лекоатлетическа писта на стадион „Христо Ботев“. В първия 1 километър ще се включат играчи от представителния мъжки тим на Янтра, както и деца от школата на клуба. Добре дошли са и всички желаещи. Не е задължително и да се бяга. Може да се участва и с еднокилометрова разходка – движението е полезно за здравето.

Бягането с кауза не е обвързано с дарение! Можете да бягате и да дарите, можете да бягате без да дарите, а можете и да дарите, без да бягате. Важното е, че подкрепяте морално момчетата, които се лекуват в Терапевтичен център „Свети Илия“, че сте част от събитието, че помагате да бъде привлечено вниманието на повече хора към проблемите на младото поколение и най-вече, че ще се превърнете в посланици в набирането на средства, разпространявайки кампанията „Аз бягам с кауза!“!

С всяко дарение, независимо от стойността, давате шанс за възстановяване и по-добър живот на един човек!

➡️ Дарителска кампания в Платформата:
https://bit.ly/DonatePlatformata

➡️ PayPal: in.help.iz@gmail.com

➡️ Revolut: @2021sviliya

➡️ IBAN: BG39UNCR70001524123314

Основание за превод: “Аз бягам с кауза”

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Изтича срокът за записване на безплатни тренировки по футбол за момичета

Published

on

Последен срок за записване на безплатните тренировки по футбол по програмата Playmakers, създадена в специално партньорство между УЕФА и филмовия гигант “Дисни”, за момичета от 5 до 8-годишна възраст, които ще се проведат в Габрово през първата седмица на месец октомври.

Безплатните тренировки са най-новата инициатива, част от проекта на Българския футболен съюз за развитие на масов футбол „Хайде да ритаме“, който на местно ниво изпълнява футболният клуб „Чардафон 1919“.

Заниманията ще се състоят в началото на месец октомври, в ремонтираната зала за хандбал на спортен комплекс „Христо Ботев“. Занятията ще бъдат водени от бившия капитан на Славия – габровецът Стоян Ацаров, който заедно с треньора Георги Гатев ще въведат младите таланти в света на футбола, ползите от спорта и здравословния начин на живот.

Безплатните тренировки ще проведат в седмицата от 3 до 7 октомври, в дните понеделник, сряда и петък, от 17.00 часа. Всички желаещи могат да се запишат онлайн, попълвайки регистрационната форма ОТТУК.

Допълнителна информация може да бъде получена и на телефон: 0893 70 40 71.

Записването за програмата вече започна, като може да намерите всички подробности за нея на сайта ѝ. Самата инициатива ще се проведе в 30 центъра из цялата страна, сред които и в Габрово, а началото ще бъде дадено на 3-ти октомври.

Програмата Playmakers, създадена в специално партньорство между УЕФА и филмовия гигант “Дисни”, е най-новата инициатива, част от проекта на Българския футболен съюз за развитие на масов футбол “Хайде да ритаме”.

Playmakers е разработена и насочена към момичета между 5- и 8-годишна възраст, като цели популяризирането на играта сред тях с помощта на някои от любимите им анимационни герои от световноизвестни хитове като “Замръзналото кралство” и “Смелата Ваяна”. Чрез Playmakers БФС продължава усилията си да популяризира любимата игра сред всички български деца.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица