Любопитно, Новини|09.08.2017 9:56

Фестивал на Хартиените фенери през септември в Габрово

снимка: Светлозар Стефанов, Архив

На 2 септември (събота) от 20.00 часа, за седма поредна година ще се състои Фестивалът на хартиените фенери в Габрово. Събитието се организира от учениците от Национална Априловска гимназия Антослав Илиев, Йоана Маринова, Весела Иваничкова, Пламен Петков и Ростислав Станев.

Превърналото се в традиция, в края на всяко лято, веднага след като слънцето се скрие, габровци пускат пламъка на своите желания високо в небосвода и честват свободата, любовта и мира.

Уникалната гледка, красивата музика за фон, невероятното огнено изпълнение създават чувство за специфична атмосфера, в която изпъкват пейзажа, характера на града, ангажираността на неговите жители и културната традиция на целия регион.

Входът е свободен!

На площад „Възраждане“ очаквайте: Концерт и Огнено шоу на FIMS.

„Ще превърнем площад „Възраждане“ в мегдан „Възраждане“ с традиционни български хора“, споделят организаторите на събитието.

Желаещите, които искат да се включат в инициативата, трябва да се сдобият с хартиен фенер. Важно е да бъде споменато, че хартиените фенери (още наричани китайски фенери) се произвеждат под строгия контрол от биоразградими, незапалими и природосъобразни суровини.

Най-новата информация за фестивала можете да следите на фейсбук страницата на събитието и на официалната страница на фестивала.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар