Свържи се с нас

Любопитно

Фестивал на Хартиените фенери през септември в Габрово

Published

on

снимка: Светлозар Стефанов, Архив

На 2 септември (събота) от 20.00 часа, за седма поредна година ще се състои Фестивалът на хартиените фенери в Габрово. Събитието се организира от учениците от Национална Априловска гимназия Антослав Илиев, Йоана Маринова, Весела Иваничкова, Пламен Петков и Ростислав Станев.

Превърналото се в традиция, в края на всяко лято, веднага след като слънцето се скрие, габровци пускат пламъка на своите желания високо в небосвода и честват свободата, любовта и мира.

Уникалната гледка, красивата музика за фон, невероятното огнено изпълнение създават чувство за специфична атмосфера, в която изпъкват пейзажа, характера на града, ангажираността на неговите жители и културната традиция на целия регион.

Входът е свободен!

На площад „Възраждане“ очаквайте: Концерт и Огнено шоу на FIMS.

„Ще превърнем площад „Възраждане“ в мегдан „Възраждане“ с традиционни български хора“, споделят организаторите на събитието.

Желаещите, които искат да се включат в инициативата, трябва да се сдобият с хартиен фенер. Важно е да бъде споменато, че хартиените фенери (още наричани китайски фенери) се произвеждат под строгия контрол от биоразградими, незапалими и природосъобразни суровини.

Най-новата информация за фестивала можете да следите на фейсбук страницата на събитието и на официалната страница на фестивала.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Любопитно

Грейнаха коледните светлини на Габрово (снимки)

Published

on

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Коледната елха на Габрово ще грейне тази вечер

Published

on

Весело и приказно тази година ще бъде дадено началото на коледно-новогодишните празници в нашия град.

Светлините на Габрово ще грейнат тази вечер, 6-ти декември, когато площад „Възраждане“ ще събере малки и големи около коледната елха на града.

Събитието ще започне в 17.30 часа, а по традиция лампичките ще бъдат включени от кмета на града.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

LC Waikiki празнува 2-ри рожден ден в Габрово с изкушаваща оферта „Вземи 4, плати 3“

Published

on

LC Waikiki празнува 2-ри рожден ден в Габрово. Модната марка ще отбележи повода с изкушаващо предложение за габровци и гостите на града – „Вземи 4, плати 3“. Офертата е валидна за всички артикули в магазина, като този с най-ниската цена не се заплаща. Промоцията ще важи само на 4 и 5 декември и единствено в магазина на LC Waikiki в Мол Габрово.

От световния моден бранд, който има 1150 магазина в 52 страни, обещават, че марката няма да изневери на себе си и ще продължи да предлага облекла и аксесоари за цялото семейство на изгодна цена. За онези от клиентите, които вече са започнали подготовката за предстоящите празници, предложението е чудесен повод да осигурят подарък за себе си и своите близки. Топли зимни пуловери и връхни дрехи, както и такива с коледни мотиви, очакват габровци и гостите на града в магазина в Мол Габрово.

„Това, което прави LC Waikiki успешна на пазара у нас повече от 11 години, е доброто съотношение между цена и качество. Стремим се непрекъснато да подобряваме клиентското преживяване и да развиваме асортимента, като обогатяваме портфолиото си“, отбелязва Владислав Танчев, управител на компанията за България. Магазинът на LC Waikiki в Габрово е сред 28 обекта, които компанията управлява у нас.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица