Свържи се с нас

Новини

Тука има, тука няма! Нарязаха новия асфалт по „Брянска“

Published

on

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Скоро положената нова асфалтова настилка на ул.“Брянска“ в Габрово съвсем вече заприлича на „лунен пейзаж“, осеян с кратери, а пътните неволи и беди за шофьорите, отвикнали да карат колите си по разбити пътища, отново се завърнаха.

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

За изненада и учудване на гражданите новата пътна настилка, в района на бившата Консултативна поликлиника и кръговото кръстовище, положена с европари в рамките на Водния цикъл и дофинансирана със средства на габровци чрез заем, съвсем неочаквано беше разкопана през почивните дни, за да бъде отстранена възникнала ВиК авария.

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Новият „кратер“ зейна в лентата за бързо преминаване през кръстовището, на по-малко от 100 метра от друга дупка, обхванала цяла ширина на пътното платно в зоната на пешеходната пътека, отново породена от авария. Двете пътни „разкопки“, които няма начин да бъдат заобиколени, тормозят участниците в движението.

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

С огорчение можем да кажем, че мястото, където новият асфалт е разкопан по цялата ширина на платното и посипан с чакъл, е същото, което в навечерието на официалното откриване на интегрирания проект за Воден цикъл на Габрово едва не помрачи тържественото прерязване на лентичката му, извършено от премиера Бойко Борисов и още 10 високопоставени гости.

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

На осеяната вече с дупки важна пътна артерия съществуват предпоставки за инциденти с автомобили и велосипедисти, както през светлата част на денонощието, така и през тъмните часове. Двете места не са сигнализирани или обезопасени по абсолютно никакъв начин. За присъствието на дупките повечето шофьори разбират едва след като са попаднали в тях, видя репортер на медията, извършил проверка на място.

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Хората в Габрово обаче недоумяват как след приключването на най-мащабния проект в нашия град отново им се налага да трошат автомобилите си по дупки, да стоят без вода и подлагат на съмнение качеството на инвестицията, която в последно време взе да става все по-спорна.

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Междувременно от Община Габрово съобщиха, че причината новият асфалт да бъде компрометиран и разкопан е аварирало сградно отклонение, което е наложило спиране на водоподаването в района.

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

От информацията става ясно още, че всяка неизправност по новоположените мрежи, вследствие на строителен процес, извършен в рамките на Водния проект, е безусловна отговорност на изпълнителите и обект на незабавни корекционни действия.

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Дали и кога това ще се случи, а нарязаната настилка възстановена, тепърва предстои да разберем. А дотогава апелираме всички участници в движението да се движат с повишено внимание, преминавайки по компрометирания участък, с цел недопускане на инциденти.

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Изпращайте ни Вашите сигнали за всякакви нередности на редакционната ни поща: info@gabrovonews.vxpknrygwd-58e609mpx6d7.p.runcloud.link, а ние ще ги правим достъпни до широката общественост.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Култура

„Познай кой ще дойде на вечеря?“ в Габрово

Published

on

Когато Даниел (Мариан Бачев), преуспяващ адвокат, за поредна вечер се връща в малките часове на нощта при съпругата си Катрин (Диана Любенова), с оправданието, че е бил при най- добрия си приятел, който е в депресия, тя не може да приеме това извинение.

Още повече, че никога всъщност не е виждала въпросния приятел Чарли (Антоан Петров – Анди). Притиснат от Катрин, Даниел е принуден да покани Чарли на вечеря.

Но липсата на реално съществуващ приятел поставя изобретателния адвокат в безумната ситуация да прибегне до услугите на случайно срещнат клиент на един бар.

Как ще протече вечерята, какви рискове и обрати ще се стоварят върху главата на Даниел и дали Катрин ще познае кой всъщност е дошъл на вечеря? Това ще разберете, само ако гледате пиесата на Адриен Ракка “Познай кой ще дойде на вечеря?”.

Спектакълът ще се играе този петък – 26 април, в зала „Възраждане“ в Габрово, от 19.00 часа.

Зареди още

Икономика

Фирма „Теспом“ търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Новини

ДГ „Явор“ отбеляза Деня на Земята с „Азбука на щастието“

Published

on

„Азбука на щастието“ бе мотото на инициативата , с която ДГ „Явор“ отпразнува Деня на Земята.

В парка „Колю Василев – Обов“ усмихнати деца и родители се срещнаха, за да си спомнят как се случват приятелствата.

Бяха организирани няколко къта със занимания по интереси „Йога“, „забавно рисуване с пръсти“, „Ритъм и ударни инструменти“, „Весела паяжина“.

Рисунки върху асфалтовите алеи украсиха Деня на всички. Естествено, децата получиха подаръци от учителите – балони и специална книжка, посветена на празника.

Дейностите бяха част от проект на МОН, посветен на благополучието на децата.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица