Свържи се с нас

Новини

Нови кръгови кръстовища ще се появят в Габрово

Published

on

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

С цел облекчаване и подобряване на трафика в Габрово, особено в пиковете часове, Общината възнамерява да извърши реконструкция на три възлови и натоварени кръстовища в областния град, на които да бъде въведено движение тип кръгово.

Касае се за кръстовището, образувано от улиците Лазурна и Орловска с бул. Бойката (в района на голям мипермаркет за бяла и черна техника), кръстовището на ул. Д-р Никола Василиадий и ул. Орловска (в зоната на спортна зала Орловец), и кръстовището в района на светофара в квартал Бичкиня.

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

„Виждате, че по отношение на инвестициите, насочени за подобряване организация на движението, в Габрово не се щадим. Всички осъзнахме и сме доволни, че с изграждане на кръгови кръстовища решаваме няколко комплексни проблема. Мисля, че никой няма да каже, че подобни съоръжения са излишни. Те носят характер на превенция, не само за автомобилистите, но и за пешеходците“, заяви кметът на Габрово Таня Христова.

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

На този етап в най-напреднала фаза е кръстовището в района на спортната зала в Габрово и блок Дунав, където възможността за изграждане на кръгово вече е разгледана. Благоприятни са и обстоятелствата, че три и четирите ъгъла на кръстовището са общинска собственост, което няма да наложи отчуждаване.

„Тоест на една поносима цена кръгово кръстовище може да бъде изградено. В момента там се извършва преценка относно радиусите, които ще осигурят безпрепятствено преминаване на всички възможни превозни средства. Работим, така че рано или късно кръстовището ще стане кръгово“, информира заместник – кметът Климент Кунев.

снимка: Google Street View

По отношение на кръстовището на улиците Лазурна, Орловска и бул. Бойката, в района на големия мипермаркет за бяла и черна техника, кметът Таня Христова съобщи, че то е част от Бюджет 2017, а очакванията са в края на лятото да бъде представено техническото решение и цялостното оформяне на зоната.

Освен това Община Габрово ще предприеме инициатива, свързана с реализиране на този обект, заедно с Агенция „Пътна инфраструктура“, тъй като кръстовището е в зоната на републикански път, където ще бъде търсено съвместяване на дейности, които да се споделят между двете институции, уточни Таня Христова.

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Относно кръгово кръстовище, в района на светофарната уредба в квартал Бичкиня, заместник – кметът на Габрово Николай Меразчиев заяви, че възможността там да бъде изградено такова съществува.

„Обмисляме там да се направи кръгово. Все още обаче идеята е на ниво проучване, след което ще трябва кръстовището да бъде проектирано и едва тогава потърсена реализация. Това означава, че няма да се случи тази година. Дотогава ще работи светофарната уредба и нейните импулси, регламентиращи възможността за гаранция и бързина на преминаване, а също така безопасност на движението“, коментира арх. Меразчиев.

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Кметът на Габрово Таня Христова пое ангажимент до края на 2017 г. да има изготвено техническо решение, от гледна точка възможността да се изгради подобно съоръжение в тази зона, което ще отговори на въпроса дали може да се изгради кръгово и удачно ли е за всички видове транспортни средства, преминаващи оттам.

„Този анализ ще бъде готов. В момента колегите го имат като задача. Ако се окаже, че инвестицията е възможна за бюджета на Община Габрово за 2018 г., ще го видим като заложена за проектиране най-малкото в Бюджет 2018. Оттам насетне стъпките са ясни. След като се проектира – то се реализира. Дали веднага, зависи пак от финансовите възможности на Общината“, допълни още Христова.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Крими

Трима „се усмихнаха от ареста“ след акция за наркотици

Published

on

Трима мъже бяха задържани при специализирана полицейска операция по линия „Наркотици“, проведена през вчерашния ден в Севлиево, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Около 16.20 часа на пътя между Севлиево и село Кормянскоза полицейска проверка бил спрян лек автомобил „Ауди А3“. В хода на полицейските действия било установено, че водачът – 30-годишен жител на Сухиндол, придобил и държи в себе си бяло кристално вещество, реагирало при полевия наркотест на амфетамин.

У 22-годишен мъж, който също пътувал в автомобила, била намерена суха зелена листна маса, реагирала на марихуана.

Малко по-късно същия ден, около 19.00 часа на ул.“Св.св.Кирил и Методий“ бил спрян за проверка 30-годишен севлиевец, у когото било открито бяло кристално вещество и суха зелена листна маса, реагирали при полевия наркотест съответно на амфетамин и марихуана.

Образувани са бързи производства за извършени престъпления по чл. 354а ал.3 т.1 от Наказателния кодекс.

Зареди още

Новини

Кандидатът Михаил Митов обсъди със спортните клубове идеи за развитието на спорта

Published

on

Кандидатът за народен представител от гражданската квота на ГЕРБ Михаил Митов, който е изпълнителен директор на футболен клуб „Янтра” Габрово, представи идеите си за развитието на спорта по време на срещи с представителите на спортните клубове в габровска област.

„За нуждите на масовия спорт и спорта за високи постижения е важно е да бъде намалена административната тежест при кандидатстване за финансиране от Министерството на младежа и спорта, да се изгражда нова спортна инфраструктура, да се реконструира старата и да се реализират програми за повишаване квалификацията на треньорите”, подчерта Михаил Митов.

Участниците в срещите подкрепиха идеята да се разработи национална стратегия за младежта и спорта, която следващото Народно събрание на приеме и реализира, така че тежестта да не пада върху общините, а държавата да гарантира устойчивост на развитието на спорта във всички региони.

По време на разговорите бяха обсъдени и идеи за данъчни облекчения за фирмите, които спонсорират спорта, както и въвеждането на разширена отговорност на пускащите на пазара продукти със завишено съдържание на захар като възможност да се финансира масовия спорт, каквато практика съществува в други европейски държави.

Сред основните идеи на Михаил Митов в училищния спорт са въвеждане на допълнителни часове по Физическо възпитание и спорт, които в началната степен също да се водят от професионалисти в сферата, а не от началните учители, както и сформиране на спортни паралелки и то в предпочитани училища с добро образование.

“Една бъдеща стратегия за спорта в училище ще предвижда и стимулиране на партньорства със спортни клубове, което цели да повиши спортната активност и да подобри качеството на спорта в училищата”, коментира още Михаил Митов.

Включване на профилиран спорт като задължителна извънкласна дейност след учебните занимания, воден от треньор – представител на спортен клуб, също е сред обсъдените идеи.

*Избори 2024 г. Купуването и продаване на гласове е престъпление.

Зареди още

Новини

ПП „ИТН“ ще проведе срещи в Габрово и Севлиево

Published

on

Скъпи съграждани,

На 24.05.2024 г ПП „Има такъв народ“ ще проведе среща със своите симпатизанти и с жителите на Севлиево и Габрово. На срещите ще присъстват кандидатите за народни представители за 7 МИР – Габрово, водачът на листата г-н Димитър Гърдев (международен секретар на ПП „ИТН“, уважаван и опитен дипломат и анализатор) и други членове на нашата партия.

Графикът в двата града е както следва:

Севлиево: – Поднасяне на венци в Севлиево и срещи със симпатизанти – 10 ч.;
– Дебат относно проблемите на града в конферентната зала на хотел Плаза – 11 ч.;

Габрово: – От 12.30 ч на Ваше разположение за въпроси и реални решения на ул. „Генерал Радецки“ ще Ви очакваме в нашия павилион, където след мероприятието в Севлиево ще се присъединят и другите кандидати включително и нашият водач.

Очакваме Ви и нека върнем здравия разум!

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на ПП „Има такъв народ“, във връзка с изборите за 50 Народно събрание, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. ПП „Има такъв народ“ е под номер 1 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица