Свържи се с нас

Любопитно

Фестивал на Балканската музика и кухня

Published

on

За втора година в троянското село Орешак ще се проведе фестивал на „Балканската музика и кухня“. Събитието ще бъде в периода 31 август до 3 септември, включително. И тази година организаторите са подготвили разнообразна и богата програма, която започва още от 10.00 часа сутринта и продължава до 23:00 часа. Локацията е ясна: поляната до механа „Горски кът“.

Фестивалът се организира от сдружение „Младежта на Троян в действие“, с помощта на Община Троян и медийна подкрепа на TroyanPress.com и Новинарския портал за Габрово и региона „Габрово Нюз“.

До този момент организаторите разкриха кои са изпълнителите, които ще вземат участие в тазгодишното издания на фестивала.

За откриването на събитието /31 август/ ще пее една от най-големите сръбски звезди Драгана Коич – Кеба. Изпълнител, изпял едни от най-големите хитове, които всички ние знаем, а за подгряване на звездата специално за публиката ще свирят духова музика „Заедно“.

На следващия ден, 1 септември, на сцената ще се качи певицата Татяна, придружавана от балет „Нова“. С нейните песни, публиката ще се пренесе през любимите балкански ритми.

В събота, професор Илия Илиев от Ку-ку бенд, заедно с неговата формация за балканска и фолклорна музика, ще направят едно незабравимо шоу. Формацията ще изсвири и изпее едни от най-големите български, сръбски и гръцки песни.

Финалната четвърта вечер /3 септември/, публиката ще се радва на един от най-обичаните български певци – Георги Милчев Годжи. Вечер с любимите песни на Ку-Ку бенд.

Водеща на събитието ще бъде очарователната троянка Велина Папазова!

За всичките тези вечери ще бъде построена огромна сцена с размери около 60 кв.м. Концертите ще могат да се гледат и на огромна видео стена. За първи път ще бъде показано и 3D лазерно шоу по време на вечерните концерти.

Програмата и официалният плакат за фестивала ще бъде обявен през следващите дни.

Входът е свободен!

www.mebelino.bg

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Любопитно

Вижте Карнавала през обектива на „Габрово Нюз“

Published

on

Зареди още

Любопитно

Програма за Деня на Карнавала в Габрово

Published

on

Зареди още

Любопитно

Влезте в тренда и сменете аутфита си за Карнавала

Published

on

В карнавалния ден, на 18 май, от 10.00 до 18.00 часа и … до изчерпване на количествата, Община Габрово ще разположи собствен карнавален информационен щанд на площад „Възраждане“.

Там ще Ви посрещнат усмихнати млади хора, които ще ви предложат програмата за фестивалните дни и най-търсения вестник за деня – Карнавалния. Но това не е всичко. Ще може да си купите и магнити за спомен и карнавални артикули от колекция 2024 – искрящо привлекателна и забелязващо свежа. Влезте в тренда и сменете аутфита!

Облечете и обуйте най-актуалните за сезона цветове, а когато се „стъкнете“, огледайте се и намерете голямата карнавална рамка, в която да запечатате своя забавен спомен.

Бройките са ограничени и само онези, които проявят предвидливост и бързина ще се сдобият с така желаните карнавални атрибути.

Ако пък случайно не сте разбрали, че в Габрово има Карнавал, което не го вярваме, ама за всеки случай –вижте програмата, че да знаете защо са толкова готини тези тениски и тези хора в тях .

*Автор: Цветомира Иванова,
Община Габрово.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица