Свържи се с нас

Новини

Вода „извира“ от асфалта на булевард „Столетов“ (снимки)

Published

on

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

„Габрово. Квартал Бичкиня. Температурата на сянка надхвърля 30 градуса. Съвсем неочаквано чистата питейна вода „извира“ от пътната настилка на бул.“Столетов“, в района на блок Дъб, който предстои да бъде саниран. Образувало се е мокро петно, видимо и с невъоръжено око.

Извиращият обаче от асфалта безценен, особено в жегите, воден ресурс вече второ лято се разхищава. Причината вероятно е авария, но отговорните за ВиК сектора в Габрово институции безделничат, вместо да си вършат работата.“

Това сигнализира до редакцията на „Габрово Нюз“ възмутен читател.

Според него водата, идваща от „дълбините“ под пътното платно и бълбукаща на него за пореден месец, без съмнение прахосва безценната течност, чиято цена плащат гражданите, тъй като в сметките им за вода от местното ВиК всеки месец биват начислявани загуби.

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

По думите му реакцията на отговорните институции, нехаещи за пореден път на гърба на хората, е показателна, но това трябва да бъде променено.

„Явлението“ може да бъде забелязано най-вече сутрин и късно вечер, когато температурата на асфалта не е толкова висока и позволява да бъде проследен пътят на водата, извираща и стичаща се в единия край на пътното платно. През деня, когато е горещо и асфалта нагрят, разливът се ограничава до по-малък радиус.

По всяка вероятност причина за извиращата на повърхността вода е авария, видя репортер на „Габрово Нюз“, извършил проверка на място на бул.“Столетов“. Какви ще бъдат този път мерките, предприети от компетентните органи, за да се преустанови изтичането на питейната вода, предстои да разберем.

Изпращайте ни Вашите сигнали за всякакви нередности на редакционната ни поща: info@gabrovonews.bg, или на телефон: +359878993779, а ние ще ги правим достъпни до широката общественост.

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Провериха 274 души за наркотици около училищата в Севлиево

Published

on

274 души са били проверени в рамките на специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с употреба и разпространение на наркотични вещества в и около училищата на територията на Севлиево. Това става ясно от информация на пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Акцията е била реализирана от 14 до 20 септември. В хода на операцията са били проверени още общо 159 моторни превозни средства, шест училищни дворове и три градски парка. В резултат на полицейските действия е образувано едно наказателно производство по линия „наркотици“ срещу лице от село Богатово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Туристическият сайт на Габрово с нов дизайн

Published

on

Туристическият сайт на община Габрово е с нова визия и вече е активен, информираха от администрацията на кмета.

Той представя забележителностите в града ни, заведенията за хранене и местата за настаняване, а също така и любопитни места за откривателите – чешмите в града, веломагазините, зоните със свободен интернет и други.

Сайтът се обновява постоянно, а в момента се работи активно по напълването му с информация.

Той дава идеи и как да прекарат времето си габровци и гости на града – за театралните постановки, концерти, изложби, филми, фестивали и всички останали интересни неща, които си струва да се видят.

Дава и полезна информация относно синята зона и нейните правила, контакти с болници и зъболекари, времето и други.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Извънредна епидемична обстановка до края на ноември

Published

on

Министерският съвет на Република България прие Решение за удължаване срока на обявената извънредна епидемична обстановка, считано от 1 октомври до 30 ноември 2020 г.

Пандемията от КОВИД-19 продължава да представлява тежка извънредна ситуация, свързана с общественото здраве в национален и световен мащаб. По данни на Европейския център за превенция и контрол па заболяванията, към 19.09.2020 г. в света са регистрирани 30 540 446 потвърдени случая на коронавирус, от които 952 724 починали. От тях 2 808 711 случая или 9,2% са заболелите на територията на Европейския съюз /Европейското, икономическо пространство и Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия, с общ брой починали — 185 945.

В България към 19.09.2020 г. са съобщени 18 733 заболели и 753 починали от КОВИД-19. В страната продължава неблагоприятното развитие на епидемичната обстановка, обуславяща се от висока смъртност от инфекции, причинени от новия коронавирус, на фона на намаляваща заболяемост и запазване степента на болнично лечение на заболели с умерена и тежка клинична картина.

Удължаването на извънредната епидемична обстановка и прилагането на противоепидемичните мерки в страната цели намаляване въздействието на коронавируса върху общественото здраве и здравната система.

Това е особено важно за опазване здравето и живота на лицата с повишен риск от тежко протичане на инфекциозно заболяване – възрастни, хора с хронични и онкологични заболявания и имунокомпрометирани състояния, в условия на едновременно разпространение на сезонен грип и КОВИД – 19.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица