Свържи се с нас

Новини

Опасни мостове дебнат шофьорите между Гъбене и Горна Росица

Published

on

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Опасни мостове, на пътя между селата Гъбене и Горна Росица, дебнат шофьорите. Доказателство за това, че мостовите съоръжения крият опасности, е последният пътен инцидент, при който 60-годишен мъж от Севлиево бе приет в болница с фрактура на 4 ребра, след като пострада при катастрофа в понеделник вечерта, станала в района на единия мост.

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Сигналът за вещаещите пътни неволи съоръжения, с липсваща сигнализация, получихме на фейсбук страницата ни от читател, във връзка с последния инцидент, което предизвика незабавна репортерска проверка, извършена от екип на медията. Според автора на сигнала в този участък произшествие, с паднала в коритото на реката кола, не се случва за първи път, което налага да бъдат взети спешни мерки.

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

„Има парапет, който не помага изобщо, тъй като ако срещнеш кола на моста или се удряш челно в нея, или в парапета, или отиваш в реката, както беше избрал човекът, който катастрофира в понеделник вечерта. Утре може и на мен да не ми се размине. Искам чрез вас да питам два знака и 10 метра мантинела ли са по-скъпи от човешкия живот?“, гневи се авторът на сигнала, предизвикал проверката ни. 

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

На място констатирахме, че и двата моста са със стеснено пътно платно и по тях трудно биха се разминали две коли. За съжаление констатирахме, че пътни знаци от двете страни на мостовете изцяло липсват и шофьорите не биват информирани, че наближават стеснен участък. Видимостта е лоша, поради буйната растителност, а това кой автомобил е с предимство при преминаване по съоръженията, става изцяло по преценка и разбираемост между водачите.

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

„При последната катастрофа най-важното е, че човекът макар и ранен е жив, но утре инцидентът ще бъде забравен, докато не сложат там някоя мраморна плоча, след която сигурно и знаци ще има„, завършва коментара си човекът, сигнализирал до „Габрово Нюз“.

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

При правенето на репортажа жители на с.Горна Росица споделиха с нас, че шофьорите са изправени пред още по-голямо изпитание през зимния период, когато освен липсата на знаци, мантинела, стесненото платно за движение и кой е с предимство, допринася и наслоеният по платното пясък, с който се обработва пътя между селата Гъбене и Горна Росица.

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Какви мерки ще бъдат предприети за обезопасяването и сигнализирането на двете мостови съоръжения, с цел да бъдат избягвани подобни пътни инциденти, предстои да разберем. А дотогава апелираме водачите да бъдат нащрек и изключително внимателни, движейки се по пътя между двете населени места и преминавайки по опасните мостове.

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

РЗОК Габрово обяви временен телефонен номер

Published

on

Поради технически проблем, в момента не е възможно да се осъществява телефонна връзка с РЗОК – Габрово посредством официално обявените телефонни номера.

Работи се по отстраняване на проблема, но тъй като е сериозен и е свързан с изчакване за доставка на компоненти, РЗОК Габрово обявява телефонен номер 066 805 650 за връзка.

Гражданите, които имат нужда да се обадят в РЗОК Габрово, могат да ползват този телефонен номер до отстраняване на техническия проблем.

Въпроси, които не са с неотложен характер могат да се поставят и на електронна поща – gabrovo@nhif.bg.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

ПТГ „Д-р Никола Василиади“ спечели турнир по волейбол

Published

on

Професионалната техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“ спечели турнир по волейбол, в чест на 60-годишнината на ПГИ „Рачо Стоянов“ – Дряново. Междуучилищното състезание се проведе вчера, 5 октомври, в дряновската спортна зала.

В надпреварата участваха четири професионални гимназии, като освен шампионите и домакините, играха и отборите на ПГ „Марин Попов“ – Севлиево и Професионална гимназия по лека промишленост и икономика „Атанас Буров“ – Горна Оряховица.

„Василиадевци“ бяха безапелационни, надигравайки своите опоненти, без дори да загубят гейм в трите мача.

Участието в турнира бе част от дейностите на спортен клуб по волейбол на ПТГ „Д-р Никола Василиади“, създаден по Национална програма „Заедно в изкуствата и спорта“, с треньор Иван Башев. Училищната общност пожелава на момчетата още много успехи и победи на спортната площадка.

За отбелязване на 127 – годишнината на гимназията, ПТГ „Д-р Н. Василиади“ ще организира междуучилищни турнири с всички спортни клубове по Национална програма „Заедно в изкуствата и в спорта“.

Финалните срещи ще се проведат в спортна зала „Орловец“ на 16 декември, в навечерието на празника на училището и ще бъдат достоен завършек на отбелязването на 200- годишнината от рождението на патрона д-р Никола Василиади.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Разширяват „синята зона“ в центъра на Габрово

Published

on

Община Габрово информира, че от 7 ноември се въвежда Зона за платено паркиране на ул. „Кирил и Методий“, заедно с прилежащия паркинг – от пресечката с ул. „Райчо Каролев“ до пресечката с ул. „Лазар Донков“.

С решение на Общински съвет – Габрово, №211 от 30.09.2021 г., бяха разширени зоните за платено паркиране с един район – Район 9. В неговия обхват попада улица „Кирил и Методий“ и прилежащия й паркинг.

Във връзка с приключване на ремонтните дейности по улицата, предстои въвеждането на платено паркиране по нея.

До 7 ноември тече гратисният период и санкции на ул. „Кирил и Методий“ и прилежащия ѝ паркинг няма да бъдат налагани.

Информация за видовете абонамент и начина на подаване на заявления може да намерите на електронната страница на Община Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица