Крими, Новини|20.06.2017 12:02

Проснаха по очи „муле“ на схемаджиите, правещи се на ченгета

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Полицията в Трявна залови „муле“ на телефонните измамници, шетащи из региона и преструващи се на полицаи.

Белезниците щракнали около ръцете му в понеделник, след като завлякъл 81-годишна пенсионерка от Славейковия град, със сумата от 3 600 лв. и златни накити.

Тревненските криминалисти влезли в дирите му, след като около 13.00 часа получили сигнал от 81-годишната жена от Трявна, която заявила, че същия ден е станала жертва на измама.

По сценария „оказване на съдействие при провеждането на специализирана акция“, възрастната дама оставила на предварително определено място всичките си налични пари и злато.

Предприети били незабавни действия за установяване на лицето, взело парите и около час по-късно, в района на ул. „Васил Левски“, ченгетата закопчали 22-годишен мъж от севлиевското село Батошево.

При обиска, у мъжа органите на реда намерили парите и златните бижута. Извършен бил оглед, образувано е досъдебно производство.

Мъжът бил задържан за срок до 24 часа и вече е привлечен в качеството на обвиняем за престъпление по чл. 209, ал. 1 във вр. с чл. 20, ал. 2 от НК. Наложена му е мярка за неотклонение „подписка“.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар