Свържи се с нас

Новини

Новият режим на светофара на Бичкинята крие опасност от инциденти

Published

on

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Въведеният в началото на тази седмица нов режим на работа на светофарната уредба в квартал Бичкиня, от четирифазен в трифазен, създава опасност от катастрофи и инциденти, алармираха до редакцията на „Габрово Нюз“ живущи в района.

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

По думите им заплахата идва оттам, че се образува конфликтна точка между завиващите автомобили наляво на светофара от град Трявна към прохода Шипка, които трябва да се съобразяват и дадат предимство на движещите се направо от центъра на Габрово в посока Трявна, както и с тези, идващи от центъра и завиващи надясно по бул. „Столетов“.

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Ситуация, която не е съществувала при „стария“ четирифазен режим на работа на светофара, когато макар и за малко по-дълго време се е преминавало през кръстовището, но без конфликтни точки.

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Това предизвика незабавна репортерска проверка, извършена от екип на медията. На място действително установихме, че светофарната уредба в кв. Бичкиня работи с променени фази и са намалени времената на изчакване, в направление от гр. Трявна в посока центъра на областния град. Но за съжаление констатирахме, че конфликтна (пресечна) точка, между двата потока на движещите се автомобили и реална опасност от катастрофи, съществува.

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Много от водачите, идващи от Трявна и канещи се да завият наляво, не са информирани за въведения режим на работа на светофара и остават изненадани, когато другите шофьори ги засекат и започнат да използват клаксона на колите си, за да продължат движението си направо или сипят обиди по техен адрес.

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Според хората от квартала, преди някой да е пострадал или да са настъпили щети, проблемът може да бъде решен много бързо и лесно. Единият начин е вместо светофарната уредба да работи с променени фази и шофьорите да изпадат в ситуации на конфликт на пътя, може просто бъде изградено кръгово в зоната на сега съществуващото кръстовище. То освен, че ще улесни движението, ще намали и скоростта, особено когато светофарът е изключен през нощта.

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Друга възможност е да се върне „старият“ четирифазен режим на работа, който осигурява повече сигурност на пътя без конфликтни точки, макар и с цената повече време, прекарано в изчакване на кръстовището. Хората са на мнение, че рано или късно катастрофа с отнето предимство на това място ще има.

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Какво решение ще бъде намерено за кръстовището и светофара в квартала? Дали изобщо ще бъде обърнато внимание или търсен вариант, предстои да разберем. А дотогава призоваваме всички водачи да бъдат внимателни на пътя, спазвайки новите правила и проявявайки толерантност, и търпимост един към друг.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Андрей Николов е новият заместник – областен управител на Габрово

Published

on

Андрей Николов е новият заместник – областен управител на област Габрово, съобщиха от областната администрация.

Той беше представен пред екипа на администрацията от областния управител Кристина Сидорова.

Андрей Николов е назначен със Заповед на служебния министър – председателя от 12 август 2022 г. Той приема поста от Ивелин Стоянов, който благодари на екипа за професионализма и добрия синхрон в съвместната работата. На новия екип той пожела успех.

„Приех тази отговорна длъжност с нужния респект и готовност да продължим добрите практики в управлението“, заяви Андрей Николов и допълни, че начело с областния управител ще направят необходимото за добрата организация за прозрачното провеждане на изборите на 2 октомври.

Андрей Николов е магистър по финанси от Университета за национално и световно стопанство. Работил е в частния сектор в управлението на финансовите и нефинансовите междуфирмени отношения.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

РЗИ – Габрово с проверки по спазването на противоепидемичните мерки

Published

on

Регионалната здравна инспекция в Габрово отново напомня на всички граждани на територията на област Габрово, че със заповед на министъра на здравеопазването за периода от 11 до 18 август са въведени временни противоепидемични мерки на територията на цялата страна.

В изпълнение на заповедта на министъра на здравеопазването, РЗИ – Габрово извършва засилени проверки по спазването на противоепидемичните мерки.

Във фокуса на извършвания контрол попадат: лечебни заведения, аптеки, оптики, специализирани институции за предоставяне на социални услуги и в социални услуги от резидентен тип за деца и възрастни, в транспортни средства на градския транспорт: релсови превозни средства, тролейбуси и автобуси, и прилежащите им спирки и станции на закрито.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Жена пострада при челен сблъсък на пътя Габрово – Трявна

Published

on

Жена пострада при челен удар между кола и пътнически бус. За щастие животът на пострадалата е извън опасност. Тя е била транспортирана и настанена в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово.

Тежката катастрофа е станала снощи, 14 август, около 18.00 часа на пътя Габрово – Трявна, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

По данни на полицията пътният инцидент е причинен от 56-годишен водач, който управлявайки „Ситроен С3“, не съобразил скоростта си с пътните условия.

При движение в посока към Трявна, на мокра пътна настилка, той изгубил контрол над автомобила, навлязъл в лентата за насрещно движение и се ударил челно в движещия към Габрово бус „Мерцедес Спринтер“.

В резултат на натъспилото пътнотранспортно произшествие пострадала 67-годишната жена, която се возела в пътническия микробус.

Пострадалата била откарана в габровската болница, където била установена фрактура на дясното колянно капаче, за щастие без опасност за живота.

Пробите за алкохол на водачите са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица