Свържи се с нас

Новини

Габровски ученици участваха в Срещата на „Младите възрожденци“

Габровски ученици участваха в Третата национална среща на клубовете „Млади възрожденци“

снимка: Клуб „Млади възрожденци” към НАГ

Марчела Драганова и Мария Големинова, членове на клуб „Млади възрожденци” към Национална Априловска гимназия, заедно с ръководителя си Пенка Петрова – учител по история и цивилизация, взеха участие в Третата национална среща на едноименните формации. Форумът се организира от Общобългарския комитет „Васил Левски“, с председател Васил Василев. В събитието взеха участие 600 възрожденци от над 300 клуба в страната.

Присъствието на габровските ученици се дължи на активната дейност, която те осъществяват за популяризиране делото на Апостола на българската свобода и на местните габровски родолюбци, посветили живота си на различни народополезни каузи.

снимка: Клуб „Млади възрожденци” към НАГ

Програмата на Националната среща включваше присъствие на военния парад, по случай „Деня на храбростта и празник на българската армия – 6 май”, конференция с участниците и посещение на Музея за история на София.

снимка: Клуб „Млади възрожденци” към НАГ

Клубът „Млади възрожденци“ към НАГ получи висока оценка за работата си през изминалата учебна година. Марчела Драганова и Мария Големинова бяха отличени с втора награда – грамота и камера – дрон, в Националния конкурс, посветен на 180-тодишнината от рождението на Васил Левски.

снимка: Клуб „Млади възрожденци” към НАГ

В него те се представиха с научна разработка, за дейността на Апостола на Свободата в Габрово. Разказът на Ива Денизова „Две хубави очи, душата на герой“ впечатли журито със своята оригиналност и е отпечатан в сборника „Ние младите възрожденци“ , съдържащ произведения, посветени на Левски. Научни ръководители на наградените ученици са Пенка Петрова и Силвия Стоянова.

снимка: Клуб „Млади възрожденци” към НАГ

Участниците в Третата национална среща на клубовете „Млади възрожденци“ бяха поздравени от Президента на Република България – Румен Радев, Председателя на Общобългарския комитет „Васил Левски“ – господин Васил Василев, от шампиона по бокс Кубрат Пулев, който предизвика вълна от емоции при появата си в залата и при раздаването на автографи, както и от представители на МОН, СБУ и други обществени и държавни институции.

снимка: Клуб „Млади възрожденци” към НАГ

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Двудневен детски мотокрос лагер този уикенд на Ябълка

За втора поредна година в Габрово ще се проведе двудневен детски мотокрос лагер. Той се организира от M6 YAMAHA RACING TEAM, които канят всички любители на спорта да наблюдават тренировките този уикенд на мотополигон Ябълка.

Тридесет са записаните участници в мотокрос лагера, като най-малкият е едва на 4 години. Най-възрастният е на 51 години и е част от Клас Оупън – любители, които искат да получат професионални напътствия.

Целта на мероприятието е децата, които имат амбициите да се развиват в този спорт, да получат полезни знания за тяхното израстване като професионални спортисти. В неделя, след 11 часа, участниците ще могат да приложат наученото и в състезание.

снимка: Община Габрово

Програма: Събота, 17 август
11:00-11:20 свободна тренировка MX65 и MX85
11:30-11:50 свободна тренировка MX2
12:30-13:00 тренировка по елементи MX65 и MX85
13:10-13:40 тренировка по елементи MX2
15:00-15:30 тренировка по елементи MX65 и MX85
15:40-16:10 тренировка по елементи MX2

Неделя, 18 август
9:00-9:15 свободна тренировка MX65 и MX85
9:25-9:45 свободна тренировка MX2
11:00 1-ви манш MX65 и MX85 20 мин+2 об
11:30 1-ви манш MX2 15 мин + 2 об
13:00 2-ри манш MX65 и MX85 20+ 2 об 13:30 2 манш MX2 15+ 2 об

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Габровци дариха 1 700 лева за кампания „С усмивка на училище“

На големия християнски празник „Успение на Света Богородица“ за пета поредна година доброволци на Български младежки Червен кръст – Габрово организираха благотворителна кампания „С усмивка на училище“ за подпомагане на деца за първия учебен ден.

снимка: БЧК – Габрово

Пред два от православните храмове в Габрово, благодарение на щедростта на жителите и гостите на града бяха събрани 1700 лева.

снимка: БЧК – Габрово

Със средствата ще бъдат закупени ваучери за учебни пособия и помагала на стойност 50 лв. за 34 деца, потребители на услугите на Дневен център за деца и младежи с увреждания.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Динозавърско шоу за децата в Габрово

Първото по рода си Динозавърско шоу за деца пристига на 25 август в Габрово. То ще се проведе следващата неделя от 10.00 ч., 12.00 ч. и 14.00 ч. в голямата конферентна зала на хотела, намиращ се на бул. „Трети март“ и представлява един нов фестивал на науката за деца – Палеонтоложко шоу!

Записването става предварително на телефон: 0885869029. В рамките на 60 минути децата ще преживеят нещо ново и вълнуващо! Програмата се провежда в групи по 25 деца.

Щура лаборатория и новият член на екипа, току що излюпилият се Тиранозавър, ще зарадват всички любознателни дечица!

Всички участници ще имат възможността да проследят историята на Юрския период чрез специално подбрани експерименти. С помощта на опитни инструктори децата ще сглобят скелет на динозавър.

Динозавърско шоу за деца пристига в Габрово на 25 август

Ще хапнат любимата храна на Тиранозавъра – Захарен памук. Рекс ще „нахлуе” сред децата, ще танцува, ще ръмжи, ще надава вой и със сигурност ще впечатли малките любопитковци.

Всяко дете ще получи научен подарък – юрски червеи, които може да си вземе вкъщи.

Таксата за участие е 15 лева. След уникалния урок можете да закупите научни епруветки за домашни експерименти.

За всяко дете, влизащо на шоуто се заплаща такса. Всяко дете може да бъде придружено от не повече от един възрастен. Всеки допълнителен възрастен заплаща такса, споделят организаторите на събитието.

Препоръчителна възраст на участниците е 4 – 12 години. Деца под 3 години не се допускат.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица