Свържи се с нас

Любопитно

Стартира набирането на „внучета назаем“

Стартира набирането на кандидати за „внучета назаем“ в „Приеми ме на село“ 2017

Published

on

снимка: Община Габрово

За пета поредна година Община Габрово дава възможност на деца и младежи от цялата страна да се включат в инициативата „Приеми ме на село“.

В рамките на една седмица те ще станат „внучета назаем“ при баба и дядо „под наем“ в автентична селска среда.

За деца на възраст 9-14 г. от Габрово ще бъдат организирани три дневни лагера „Приеми ме на село“ в селата Поповци, Новаковци и Стоевци.

Деца от 9 до 14 г. от цялата страна ще могат да се включат в „Приеми ме на село“ – джуниър, което ще се проведе в село Беломъжите през месец юли.

снимка: Община Габрово

Младежи на възраст 15-29 г. могат да подават заявления за участие в „Приеми ме на село“ за две села – Беломъжите и Новаковци.

Всички подробности относно условията за участие, както и електронни заявления за кандидатстване ще откриете на сайта на „Приеми ме на село“.

Крайният срок за подаване на заявленията за участие е 31 май 2017 г. За допълнителни въпроси: тел. 0882 442 253; e-mail: osnv@gabrovo.bg; gabrovo@priemimenaselo.eu.

снимка: Община Габрово

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Любопитно

Хиляди се забавляваха на Карнавала в Габрово

Published

on

За пореден път Габрово доказа, че е столица на хумора и сатирата с грандиозно издание на емблематичния си карнавал този уикенд. Над 40 000 души от цялата страна се събраха в града, за да се насладят на пъстроцветно шествие, изпълнено с остроумни скечове, колоритни костюми и заразяваща енергия, впечатляващи концерти и много инициативи и забавления за децата.

Карнавалното шествието, което премина по централните улици на града в събота вечерта, се проведе под мотото „Make Карнавал, Not War“. В близо двучасовото шествие се включиха над 2 000 души, облечени в оригинални костюми и превъплътени в различни роли в 72-те така наречени „карнавални картини“ с послания за мир и единство.

С пъстрите си костюми и изящни движения особено внимание привличаха и участниците от китайската провинция Цюанджоу.

Конкурсната част на карнавала привлече ентусиасти от цялата страна, а авторитетно жури ще определи и победителите.

В тазгодишния карнавал присъстваха и 20 гигантски фигури на движещи се платформи, изработени с много майсторство и чувство за хумор, в които оживяваха емблематични сцени от актуалния политически живот.

Не липсваха и дръзки сатирични препратки към популярни личности и събития от изминалата година.

Музикалната програма включваше концерти на известни изпълнители като Васил Петров, RDMK, 100 Кила, FolkustiX и Dolapdere Big Gang, а култовата група Молец закри празненствата в неделната вечер.

С богатата си история и неповторима атмосфера, Габровският карнавал се е утвърдил като емблема на хумора и сатирата и платформа на свободния дух и творчество. Той е не просто забавление, а и остроумна форма на обществена критика, която ни кара да се замислим и да се посмеем на себе си.

*Всички снимки, уловени от фоторепортера на „Габрово Нюз“ можете да видите на страницата ни във фейсбук.

Зареди още

Любопитно

Вижте Карнавала през обектива на „Габрово Нюз“

Published

on

Зареди още

Любопитно

Програма за Деня на Карнавала в Габрово

Published

on

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица