Свържи се с нас

Новини

Кирил Добрев: Патриотите продадоха за 20 лв. избирателите си

Близо толкова е разликата между минималната пенсия в момента и тази, за която се договориха патриотите и Бойко Борисов

Published

on

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

„20 лв. е цената, на която коалиция „Обединени патриоти” продаде гласа на своите избиратели, решавайки да управлява в коалиция с ГЕРБ. Близо толкова е разликата между минималната пенсия в момента и тази, за която се договориха патриотите и Бойко Борисов”. Това коментира пред журналисти народният представител Кирил Добрев при посещението си в Габрово.

Добрев се отзова на поканата на областния управител Иванка Баева за среща по проблемите на хората в Габровска област. Оказа се, че народният представител от БСП е единственият, уважил поканата на ръководството на областната управа, като депутатите от другите политически сили не са се отзовали.

Кирил Добрев препотвърди думите си, че ще продължи да работи за хората от региона, като обърна специално внимание върху развитието на туризма, който според него трябва да бъде обща кауза на четирите общини.

По този повод Добрев сподели и една своя идея – в центъра на град Габрово да бъде изградена платформа с макети на туристическите забележителности от цялата област.

Добрев апелира и за поставянето на съоръжение тип „легнал полицай” на пешеходната пътека пред селището за слепи хора на главен път Габрово – Велико Търново в района на Дряново.

„Надявам се, че скоро ще бъде направено всичко необходимо за разрешаването на проблема с водоснабдяването на Севлиево, като мога да дам уверение, че след многобройни разговори с представители на служебното правителство, казусът е пред разрешаване”, коментира още Добрев.

„БСП беше подложена на сериозен натиск, за да влезе в коалиция с ГЕРБ, включително и с намеса отвън, но такава стъпка би била предателство към избирателите, които подкрепиха левицата на тези избори”, категоричен беше Кирил Добрев.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

ПТГ „Д-р Никола Василиади“ се класира на финалите по футбол на страната

Published

on

Отборът на Професионална техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“ – Габрово, 11-12 клас, се класира на финалите на Националните ученически игри, след като стана зонален първенец на областите Габрово, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Враца, Видин и Монтана.

Там ще се изправи в спор за Купата на страната с останалите пет победители областни шампиони. Футболистите от Габрово, водени от треньорския тандем на заместник – директора Христо Минков и преподавателя Надежда Найденова, записаха успех над ПТГЕ „Христо Ботев“ – Монтана.

Двубоят помежду им се изигра днес, 25 април, в Севлиево и приключи при резултат 4:2. На стадион „Раковски“ габровци не оставиха съмнение кой от двата състава заслужава да се бори за Купата на България. Въпреки трудното начало на мача, ПТГ – Габрово навакса изоставане от 0:1 и обърна развоя на срещата до 4:1.

По две попадения за „василиадевци“ във вратата на противника отбелязаха Дориян Николаев и Християн Пенчев, които материализираха отличното представяне на целия отбор. В края на двубоя ПТГЕ „Христо Ботев“ успя да върне едно попадения, но последния съдийски сигнал дойде при този резултат.

Така след победата, зоналният първенец ПТГ „Д-р Никола Василиади“ се включа в битката за Купата на страната, в съревнование с победителите от останалите области в страната. Финалният турнир ще се проведе в началото на месец май в Разград.

Зареди още

Култура

„Познай кой ще дойде на вечеря?“ в Габрово

Published

on

Когато Даниел (Мариан Бачев), преуспяващ адвокат, за поредна вечер се връща в малките часове на нощта при съпругата си Катрин (Диана Любенова), с оправданието, че е бил при най- добрия си приятел, който е в депресия, тя не може да приеме това извинение.

Още повече, че никога всъщност не е виждала въпросния приятел Чарли (Антоан Петров – Анди). Притиснат от Катрин, Даниел е принуден да покани Чарли на вечеря.

Но липсата на реално съществуващ приятел поставя изобретателния адвокат в безумната ситуация да прибегне до услугите на случайно срещнат клиент на един бар.

Как ще протече вечерята, какви рискове и обрати ще се стоварят върху главата на Даниел и дали Катрин ще познае кой всъщност е дошъл на вечеря? Това ще разберете, само ако гледате пиесата на Адриен Ракка “Познай кой ще дойде на вечеря?”.

Спектакълът ще се играе този петък – 26 април, в зала „Възраждане“ в Габрово, от 19.00 часа.

Зареди още

Икономика

Фирма „Теспом“ търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица