Култура, Новини|21.04.2017 12:35

Библиотеката с „анонимен“ книжен подарък към своите читатели

снимка: РБ „Априлов – Палаузов“

Регионална библиотека „Априлов – Палаузов” – Габрово ще отбележи Международния ден на четенето и книгата – 23 април (неделя) като изненада с „анонимен“ книжен подарък своите верни читатели и приятели.

В рамките на работното време на библиотеката – 9.00 – 18.30 часа , днес (21 април) във фоайето на централната библиотечна сграда посетителят с актуална регистрация за библиотечни услуги ще може да си избере подарък – опакована книга, част от арт-инсталация от 155 различни книжни заглавия по повод 155-годишнината на библиотеката.

снимка: РБ „Априлов – Палаузов“

Елементът на изненада се състои в това, че предварително никой няма да знае какъв точно подарък си е избрал – читателят ще може да види кое е книжното заглавие, подарено му от Библиотеката едва когато свали опаковката.

Отново по повод Деня на книгата и четенето – 23 април, в заемната за възрастни читатели е подредена изложба от карикатури „Ще изяде ли мишката книжката?!”, дарена на РБ „Априлов-Палаузов” от екипа на ДХС (Дом на хумора и сатирата) – Габрово.

С тези инициативи ще бъде сложен и своеобразен „финал” на националния Маратон на четенето 2017 година – 2 – 23 април, който всъщност никога не престава и естественото му продължение настъпва с Националната библиотечна седмица – 9 – 15 май 2017.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар