Свържи се с нас

Новини

Областният на Габрово: Работим в добър диалог с Общините

Published

on

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Работим в добър диалог с Общините в област Габрово. Това заяви областният управител на Габрово Иванка Баева в отговор на поставен журналистически въпрос от „Габрово Нюз“ по време пресконференция, на която бяха представени резултатите от свършеното от губернатора, неговия екип и администрацията от встъпването му в длъжност.

„Не срещаме трудности в комуникацията с Общините. Имаме добър диалог с тях, защото в някои от комисиите кметовете участват и винаги са се отзовавали. Намираме общ език и си съдействаме“, каза Иванка Баева.

В подкрепа на думите си областният управител даде за пример Общините Дряново и Трявна, където съществува проблем със свързващия ги път помежду им и информира, че са предприети мерки за отпускане на средства за ремонт.

Участие в срещата с медиите взе и заместник – областният управител Ивелина Петрова, която представи своята дейност и каза, че основен приоритет в работата й е благоденствието на жителите от областта.

„В Областна администрация – Габров не се извършват само административни услуги или дейности, свързани с държавността. Правим всичко възможно това, което е належащо и което да стигне до хората, те да го почувстват и да знаят, че се работи във всяка една от областите“, коментира Петрова.

Относно образованието зам.областният информира за предприетите мерки по отношение на дуалното обучение, стоящо в икономическия растеж на много държави и доказало се като успешно. Ивелина Петрова беше категорична, че читалищната дейност трябва да се развива, тъй като дейността на читалищата е неформалното образование.

„Освен на формалното образование, трябва да обърнем внимание и неформалното образование тук в областта ни. Считам, че дейността на читалищата е част от местната култура. Развивайки я, ние всъщност развиваме нашата местна култура. Оказвам подкрепа на дейността на всички културни институции в Габрово и областта“, поясни още Ивелина Петрова.

Иванка Баева и Ивелина Петрова обявиха, че в свършеното дотук, са работили в условията на приемственост от завещаното от техния предшественик, като изразиха надежда, че някои от сега случващите се инициативи ще бъдат продължени напред във времето. „Призвани сме да помагаме на хората“, добави още Баева.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Продължават да издирват изчезналата Яна Пайнарова от Габрово

Published

on

Продължава да се издирва изчезналата Яна Пайнарова. 88-годишната жена от Габрово е в неизвестност от 14 ноември т.г., когато последно е била в дома си, на адрес град Габрово, ул.“Юрий Венелин“ № 14, ет.4.

Издирваната жена е с ръст среден, около 150 см. Лицето й е овално, с къса чуплива коса и зелени очи.

Гражданите, които имат информация за нея, могат да сигнализират на спешния телефон 112 или в най-близкото Районно управление МВР.

*Снимка: Пресцентър ОДМВР – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Трима загинали при пожари за седмица

Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Габрово апелира за повишено внимание през отоплителния сезон.

Published

on

За изминалата седмица, 30 ноември – 4 декември, на територията на област Габрово, при два пожара загинаха трима души.

Първият инцидент бе в Севлиево, станал на 30 ноември, при който в следствие на пожар живота си загубиха двама души – майка и син, а вчера, 3 декември, при пожар в къща, намираща се в град Трявна, загина възрастна жена.

Статистика на произшествията за периода от 23 ноември до 4 декември се допълва от още 5 пожара със значителни загуби: пожар в гъбарник в Габрово на 25 ноември; пожар в магазин в Дряново на 26 ноември; пожар в сервиз за бяла и черна техника в Севлиево 27 ноември; пожар в къща в Габрово на 30 ноември; пожар в къща в село Валевци на 1 декември.

За същия период, в областта са възникнали още 19 пожара без големи материални загуби, но свързани с отоплителния сезон – 7 пожара, свързани с непочистени комини и 12 пожара в отпадъци или контейнери за битови отпадъци, където неправилно се изхвърля горими отпадъци и жерава от отоплителни уреди на твърдо гориво.

Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Габрово апелира за повишено внимание през отоплителния сезон, като особено внимание да се обръща на по-възрастната част от населението.

За вашата безопасност стриктно спазвайте мерките за пожарна безопасност през отоплителния сезон!

Мерки за пожарна безопасност: Мерки за пожаробезопасно отопление.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Култура

Подаръци ще има за всички от сърце

Published

on

В празничната неделя, 6 декември, Държавен куклен театър – Габрово е подготвил нови изненади за своите малки зрители.

В 11.00 часа ще започне срещата с любим герой – Мечо Пух, а после забавлението ще продължи със снежна викторина, с много песни и танци.

„С любезното съдействие на издателство „Фют“ сме подготвили подарък за всяко дете“ – споделят от културния институт и добавят „в работилничката ще бъдем трудолюбиви и усърдни като джуджетата на Дядо Коледа, ще се веселим, докато майсторим и времето ще мине неусетно! Очакваме ви с нетърпение. А вие?!“

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица