Свържи се с нас

Икономика

Летен лагер „Предприемачът като откривател“

Published

on

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Летен лагер „Предприемачът като откривател“ ще се проведе от 16 до 23 юли в Габрово. Новината съобщи пред журналисти днес, 3 април, кметът Таня Христова. „След успеха Иновационния камп, проведен през есента на 2016г., Община Габрово ще бъде и домакин на първия летен лагер, насочен към млади предприемачи“, обяви Христова.

По думите на кмета Лагерът е програма, разглеждаща предприемачеството като съвкупност от ценности, като мотивация, страст и нестандартно мислене. Обучението ще предостави възможността за придобиване на знания, за основните икономически принципи, както и разбиране на факторите за успех в бизнеса.

„Разбира се, всичко това при един нестандартен, интересен и приятен обучителен процес“, заяви Таня Христова. Летният лагер, в рамките на седмица, ще бъде позициониран в Боженци, а неговата цел е да събере не по-малко от 25 мотивирани млади хора от цялата страна.

Инициативата се организира от Фондация Бауерзакс, с подкрепата на Община Габрово, ОИЦ – Габрово и Индъстри Уоч (Industry Watch).

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

На срещата с медиите и кмета присъстваха още Миляна Митева и Весислав Илиев, представители на Фондация Бауерзакс, които разказаха повече за летния лагер. По думите на Весислав Илиев летният лагер е по-различен от стандартните курсове по мениджмънт, маркетинг и управление на бизнеса, залагайки повече на предприемачаското мислене.

„Мислене, което не е необходимо да го използваш след това, за да стартираш бизнес. А едно подобно мислене, т.е. по-разчупено, по-креативно и иновативно, е необходимо на всеки един от нас. Без значение дали се занимаваме със собствен бизнес или работим за друга компания. Едно такова подобно мислене е необходимо дори учебната среда“, обясни той.

Летният лагер „Предприемачът като откривател“ е разделен на 3 модула: основни икономически принципи, етика и морал на бизнеса, бизнесът като откривателско приключение. Ще бъдат усвоявани техники за креативно – иновативно мислене, които ще бъдат представени за първи път пред ученици.

Неформалният курс акцентира върху провеждането на повече игри, ситуационни казуси, примери и дискусии, целящ учениците сами да достигнат до изводите и открият полезната за тях самите информация.

Присъствието на млади хора от цялата страна, развили свой собствен бизнес, също ще бъде част от Летния лагер. Предвидени са серия от мотивационни лекции. Възрастовата граница, към която са се насочили организаторите, са ученици от 15 до 18 г. Амбицията е Летният лагер „Предприемачът като откривател“ да се превърне в традиционен.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

Предколеден Фермерски пазар на 10 декември

Published

on

Да продължим традицията – подготвяме празничната декемврийска трапеза с продукти от Фермерския пазар на 10 декември.

Фермерски пазар „ОТ БГ“ – запазеното време от месеца за покупки на любимите продукти, произведени от местни малки ферми и производители. Любими, защото винаги се усеща, когато всичко е минало през ръцете на някого, който работи с любов и внимание. От вкуса до опаковката, капчицата любов винаги личи.

„Кога ще има отново фермерски пазар, защото свърши любимото ми сирене?“ Или: „Има едно мляко, което го има само на фермерския пазар!“; „Ще дойдат ли хората с биокозметиката, защото нещата ми свършиха, пък аз само от там купувам?“; „Сокът от рози е супер – ще има ли и този път?“; „А суджуци и кашкавал от овче мляко?“; „А вино?“; „А малиново?“ Отговорът на всичко е „да“.

Подготвяме декемврийските празници и на фермерския пазар ще има всичко нужно, за да бъдат те вкусни и уютни. И вино, и мед, и сладкиши, и мляко и млечни продукти, и деликатеси от месо и мляко.

На 10 декември ще има и един нестандартен участник – магазин „Берьозка“, който ще ни предложи продукти от руската, украинската, белоруската, молдовската и прибалтийската кухня – нещо различно за празниците! Къде да ни намерите – мястото си остава същото – паркингът на магазин BILLA, до Спортна зала „Орловец“ в Габрово.

BILLA винаги са заставали зад малките производители и семейни фирми, за което им благодарим. Датата е 10 декември, събота. Ще я има и любимата томбола – всеки пазарувал на базара ще получи номерче, с което може да спечели чудесна награда – пълна торба с продукти от фермерския базар.

Заповядайте! Очакваме ви, за да дадем заедно старт на вкусния семеен и празничен декември!

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

Информационни събития за предстоящите мерки на МИГ „Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана“

Published

on

Община Трявна и Местната инициативна група „Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана“ отправят покана до всички заинтересовани лица за участие в провеждането на информационни срещи/обучения в гр. Трявна във връзка с отварянето на предстоящи приеми по мерки от Стратегията за местно развитие на МИГ „Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана“.

Събитията ще се проведат днес, 1 декември, от 14.00 ч. в Многофункционална зала „Дръзновение“ и утре, 2 декември, от 15.00 ч. в ДГ „Калина“ – Трявна.

На информационните събития ще бъде предоставена информация за предстоящи мерки от Програмата за развитие на селските райони, условията за кандидатстване с проекти и изпълненията им.

Семинарите се провеждат в изпълнение на дейности по Споразумение за изпълнение на Стратегия за ВОМР №РД 50-45 /30.04.2018 год. по подмярка 19.2 „Прилагане на операции в рамките на стратегии за Водено от общностите местно развитие“ на мярка 19 „Водено от общностите местно развитие“ от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 год.

Зареди още

Икономика

Трявна с номинация за седемте годишни награди в туризма

Published

on

Община Трявна е номинирана в категория „Туристическа община“ в седмото издание на конкурса на Министерството на туризма „Годишните награди в туризма 2022“. Електронното гласуване започна в 12.30 ч. на 28 ноември и ще продължи до 23:59 ч. на 5 декември. Общината ни влиза в надпреварата начело с още 11 български общини.

„Изключително сме радостни от новината, че нашата прекрасна община е допусната до финалната фаза на конкурса и вече е в надпреварата за спечелването на приза „Туристическа община“. Считам, че градът ни се е доказал като предпочитана туристическа дестинация и е известен със своето богато културно-историческо наследство! Призовавам всеки да подкрепи Трявна, защото тя го заслужава и ние се гордеем с това!“, сподели кметът Силвия Кръстева по повод тазгодишната номинация на Община Трявна за Годишните награди в туризма 2022.

Всеки, който желае да даде своя вот може да го направи оттук. Онлайн вотът ще определи носителите на призове в 10-те категории в конкурса на Министерството на туризма. Всеки може да гласува онлайн за един участник в рамките на една категория (отчита се едно гласуване от всеки IP адрес), като може да се подкрепи кандидат от всяка категория.

Контролът ще бъде завишен, за да се минимизират възможностите за промяна на електронния вот. Експертите ще следят внимателно да не се допуска манипулиране и нерегламентирано генериране на гласове.

Опитите за намеса ще бъдат своевременно отчитани и ще повлияят негативно за класирането на съответния кандидат, посочват още от Министерството на туризма. Кандидатите, които са допуснати до финалната фаза на конкурса и ще се борят за призове, тази година са над 100, разпределени в 4 професионални, 4 художествени и 1 специално предназначена за българските общини.

Голямата награда в категория „Изборът на българите“ традиционно ще бъде определена сред всички туристически обекти, включени в „100-те национални туристически обекта“ и „50-те малко познати места“. Наградите ще бъдат връчени на официална церемония на 13 декември.

Победителите в Годишните награди в туризма ще получат статуетка, изобразяваща символа на красотата на България и запазената марка на конкурса – българската роза и грамота.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица