Свържи се с нас

Новини

Новостите в ЛЕД осветлението от Интер Пауър ООД

Published

on

снимка: „Интер Пауър“

Лидерът в светодиодното осветление V-tac, съвместно с фирма „Интер Пауър“ ООД и в партньорството на Община Габрово, запознаха габровци и гостите на града с новостите в ЛЕД осветлението, подходящи за приложение в промишлеността и бита.

снимка: „Интер Пауър“

На площад „Възраждане“ пред сградата на Общината беше разположен мострен микробус, в който посетителите разгледаха най-новите продукти на фирма V-tac, предлагани също в Габрово. Събитието предизвика небивал интерес и показа, че габровци имат отношение към осветлението на бъдещето.

снимка: „Интер Пауър“

Всеки от тях получи подарък, осигурен от организаторите, а на всеки клиент беше обърнато специално внимание, като някои от посетителите се възползваха от възможността да резервират своя безплатен оглед и консултация.

снимка: „Интер Пауър“

Специално за бизнеса от региона габровската фирма „Интер Пауър“ ООД , утвърдила се като предпочитан партньор в проектирането и подмяната на светодиодно осветление за промишлеността и бита, организира презентация, на която пред местни предприемачи бяха представени иновациите в ЛЕД осветлението.

Някой от представените новости са:
– Ново поколение ЛЕД продукти, с по-голям добив на светлина за по-малка мощност. С тях показаха, че не е важно каква е мощността на осветителното тяло, а с каква сила свети.
– Възможност за димиране на промишлени ЛЕД осветители
– Нови специализирани ЛЕД продукти за индустрията
– Възможност за контролиране на осветлението от разстояние през Интернет
– По-икономично ЛЕД осветление за офиси

За по-подробна информация, безплатна консултация или оглед може да се свържете тях на посочените адреси в www.inter-power.com.

Преди 4 години фирма „Интер Пауър“ ООД показа за първи път в региона този тип осветление, от което десетки фирми и хиляди части лица се възползваха, подменили конвенционалното си осветление с ЛЕД осветление, като успяха да спестят огромни суми от сметките си за електричество и поддръжката за него.
ЛЕД осветлението е продукт, който с много бързи темпове се подобрява и постоянната информираност е от голямо значение за това дали вие ще закупите най-доброто за Вас и Вашия бизнес.

Любопитно

Коледният дух завладява Габрово

Published

on

Един от дългоочакваните моменти за всички малки и малко по-големи деца е украсата на елхата, светлините, играчките и цялата коледна суматоха в празничния месец декември.

И тази година навръх Никулден в Габрово ще бъдат запалени светлините на голямото коледно дърво пред Общината.

„Бъдете с нас на 6 декември в 17.30 часа на площада, за да видите какво са подготвили главните герои в специалната празнична церемония – учениците от ОУ „Ран Босилек“. За коледния дух ще се погрижи Оркестър Габрово, а за още повече настроение не забравяйте да вземете по един задължителен елемент за сезона – коледна шапка.

И нали помните поверието за Никулден, колкото повече са люспите на шарана, толкова повече ще са монетите в портфейла, затова избрахме този ден и колкото повече са хората на площада, толкова по – празнично да бъде.

Няколко дена по-късно ще открием и детското коледно градче, което този път ще украси централната градска част и ще бъде в парковото пространство пред Глинените гърнета.

Обещахме да има нови неща и добавяме не какво да е, а нещо много специално за този празник – макет, изобразяващ сцената на Рождество“, разкриват от Община Габрово.

На 11 декември от 17.30 часа ще бъде открито коледното градче, където актьорите от Държавен куклен театър Габрово отново ще изненадат с нещо интересно, забавно и празнично.

„Ще видим и учениците от ОУ „Иван Вазов“ и ще се веселим с музиката на Оркестър Габрово“, допълват още от Общината.

Зареди още

Новини

Днес е Андреевден!

Published

on

Днес, 30 ноември, православната църква отбелязва с празнична литургия деня на Свети Андрей Първозвани. Нарича се първозван, понеже пръв от апостолите е повикан да тръгне след Христа.

Според легендата някога св. Андрей живеел самотно в пещера недалеч от манастир. В гората често идвали мечки, които ядели манастирския мед. Един ден светецът успял да хване мечката, възседнал я и я отвел в манастира. Оттогава Андреевден е и празник в чест на мечката и се нарича още Мечкинден, а самият светец се почита като господар на животното.

В народните вярвания днешният ден се нарича Андреевден. В различните краища на страната също Андреювден, Ендрювден, Андрея, Андрей, Ендрин, Ъдрей, Ендрей, Дреювден, Едревден, Мечкинден.

В планинските райони (Котленско, Тревненско и др.) и в Западна България празникът се отбелязва още и като Мечкинден, почитан за предпазване от мечки.

В народния календар Андреевден се приема като начало на зимния празничен цикъл. В цялата страна той се свързва с вярването, че от него денят започва да расте колкото просено зърно.

Имен ден празнуват Андрей, Андриана и Андро, Първан.

Според народните вярвания се нарича още Мечкинден, защото светеца се смята за господар на мечката.

От Андреевден денят започва да нараства колкото едно папурено или просено зърно. Затова в нощта на празника всяка стопанка сварява гърне царевица като слага допълнително и по няколко различни зърна за посев – жито, боб, леща, грах, просо, ечемик, овес и други семена.

Поверието гласи, че всеки от членовете на семейството трябва да хапне от него, за да е здрав през годината, да му е пълна къщата и да му върви на добре.

*Снимка: Nova.bg.

Зареди още

Новини

Габрово посрещна Първата национална среща на ерготерапевтите

Published

on

Първа национална среща на ерготерапевтите в България се проведе в Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование – Габрово. Срещата беше открита от зам. областният управител на Габрово Даниела Маринова, а приветствия към участниците отправи Катюша Станчева – Началник отдел в РУО Габрово и Емилия Ангелова – старши експерт в РУО Габрово.

По покана на директора на Регионалния център Росица Чернева с интересна презенатция в срещата се включи и доц. д-р Лилия Тодорова от Русенския университет „Ангел Кънчев“, която е една от основоположниците на ерготерапията в България.

В срещата бяха презентирани добри практики на ерготерапевти от София, Варна, Стара Загора, Бургас, Търговище, Силистра, Габрово и Русе. Участниците в срещата бяха специалисти, работещи с деца със специални образователни потребности от цялата страна, които пристигнаха за нея въпреки услужнената пътна обстановка.

За тези, които не успяха беше предоставена възможност да се включат онлайн. Залата за ерготерапия в Регионалния център за подкрепа на приобщаващото образование – Габрово, функционира вече почти една година. Тя се посещава от 18 деца и ученици със специални образователни потребности, които получават допълнителната подкрепа освен от ерготерапевт, но и от ресурсен учител, логопед и психолог.

И ако последно изброените подкрепят децата и учениците в тяхното познавателно, когнитивно, социално и езиково развитие, то ерготерапията подпомага и компенсира затрудненията, пряко свързани с нарушения на моториката, сетивната преработка на информацията и подобрява уменията за самостоятелност и функциониране на детето или ученика.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица