Свържи се с нас

Новини

Новостите в ЛЕД осветлението от Интер Пауър ООД

Published

on

снимка: „Интер Пауър“

Лидерът в светодиодното осветление V-tac, съвместно с фирма „Интер Пауър“ ООД и в партньорството на Община Габрово, запознаха габровци и гостите на града с новостите в ЛЕД осветлението, подходящи за приложение в промишлеността и бита.

снимка: „Интер Пауър“

На площад „Възраждане“ пред сградата на Общината беше разположен мострен микробус, в който посетителите разгледаха най-новите продукти на фирма V-tac, предлагани също в Габрово. Събитието предизвика небивал интерес и показа, че габровци имат отношение към осветлението на бъдещето.

снимка: „Интер Пауър“

Всеки от тях получи подарък, осигурен от организаторите, а на всеки клиент беше обърнато специално внимание, като някои от посетителите се възползваха от възможността да резервират своя безплатен оглед и консултация.

снимка: „Интер Пауър“

Специално за бизнеса от региона габровската фирма „Интер Пауър“ ООД , утвърдила се като предпочитан партньор в проектирането и подмяната на светодиодно осветление за промишлеността и бита, организира презентация, на която пред местни предприемачи бяха представени иновациите в ЛЕД осветлението.

Някой от представените новости са:
– Ново поколение ЛЕД продукти, с по-голям добив на светлина за по-малка мощност. С тях показаха, че не е важно каква е мощността на осветителното тяло, а с каква сила свети.
– Възможност за димиране на промишлени ЛЕД осветители
– Нови специализирани ЛЕД продукти за индустрията
– Възможност за контролиране на осветлението от разстояние през Интернет
– По-икономично ЛЕД осветление за офиси

За по-подробна информация, безплатна консултация или оглед може да се свържете тях на посочените адреси в www.inter-power.com.

Преди 4 години фирма „Интер Пауър“ ООД показа за първи път в региона този тип осветление, от което десетки фирми и хиляди части лица се възползваха, подменили конвенционалното си осветление с ЛЕД осветление, като успяха да спестят огромни суми от сметките си за електричество и поддръжката за него.
ЛЕД осветлението е продукт, който с много бързи темпове се подобрява и постоянната информираност е от голямо значение за това дали вие ще закупите най-доброто за Вас и Вашия бизнес.

Новини

Първият от ново поколение автомат за вода е в Габрово

Published

on

Първият от ново поколение автомат в България за газирана и филтрирана вода е монтиран в Габрово.

Машината е снабдена с двойна филтрация на водата на вход – чрез линейна система за дезинфекция с UV лампа и охлаждаща система с Ice Bank технология.

Автоматът доставя 4 вида вода – охладена, студена, леко газирана и много газирана.

Съдовете, в които може да се пълни са рециклируема чашка, която се подава от машината, собствена чаша или бутилка и термос, който може да се закупи на място.

Идеята на компанията, монтирала съоръжението, е да се намали колкото се може повече консумацията на пластмаса, като се стимулира използването на собствена бутилка или закупуването на термос. Менюто има опция за инвалиди и е разположено по – ниско.

Автоматът разполага със слънчев фотоволтаичен панел, който позволява на машината да функционира в рамките на светлата част на деня. В останалото време превключва автоматично към електрическата мрежа.

Максималното количество вода, което може да се напълни еднократно е до 1 литър. Плащането става с монети или чрез фирмено приложение Si.Spot Pay , което може да бъде безплатно изтеглено през AppStore или Google Play на телефона.

Машината е монтирана в парк „Градинката с мечето“ и вечер, след 22.00 часа, се затваря. Тя ще бъде на разположение на габровци в топлите месеци, с изключение на зимния период, когато температурите са минусови.

В съседство с автомата за вода е разположена и машина за рециклиране на кенчета и пластмасови бутилки.

Доставчикът на съоръжението Si Vending Spot и Община Габрово вярват, че там ще попадат само отпадъци по предназначение и това е малка, но важна стъпка към намаляване на пластмасата в нашето ежедневие.

Автор: Галина Витанова,
отдел „Протокол и връзки с обществеността“ в Община Габрово
.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Култура

Международният куклен театър „Рачо и Дешка“ кани на представление

Published

on

Театър „Плюс“, Хихон, Испания и ДКТ – Габрово ще забавляват публиката на Международния куклен фестивал „Рачо и Дешка“ на 20 август, събота.

Едно безкрайно весело улично представление и един нетрадиционен прочит на традиционна приказка очакват публиката на обичания куклен фестивал.

В 17.00 часа фестивалната програма ще открие младият екип на Държавен куклен театър – Габрово. Четирима актьори ще кажат „Дай пет“ на всички усмихнати и нетърпеливи деца и родители, удобно настанени на площад „Възраждане“.

Всичко започва така:
„Четирима клоуна видели кубче без врата! Трима влезли, не излезли. Един останал и историята подхванал… А как завършва тя, узнайте сами!“ Забавляват се: Виктория Василева, Димитър Иванов – Мич, Илияз Иляз и Павел Кинчев, наслаждавате се вие!

Проектът, по който е създаден спектакъла е финансиран от Национален фонд култура по програма „Творчески инициативи“.

В 18.30 програмата ще продължи с представлението „Дядовата ръкавичка“ на гостите от Хихон, Испания. Постановката е на Алек Чурчич и Олга Жечева.

Кой не помни историята за онзи разсеян дядо, дето тръгнал за Златица, па си изгубил ръкавицата? Изгубена в гората и намерена от едно мишле, дядовата ръкавичка ще приюти горските животни. Но какво ще се случи с тях по-нататък, ще разберем от красивия и увлекателен спектакъл по познатата приказка на Елин Пелин.

По традиция между двете представления ще бъде организирана и творческа работилница, в която всяко дете ще може само да си изработи дом за спомени.

Международният куклен фестивал „Рачо и Дешка“ се реализира от Фондация „ОТ БГ“, в партньорство с театър „Весел“ и с финансовата подкрепа на Програма Култура на Община Габрово. Медийни партньори на събитието са новинарският портал „Габрово Нюз“ и портал Vcentara.com.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Андрей Николов е новият заместник – областен управител на Габрово

Published

on

Андрей Николов е новият заместник – областен управител на област Габрово, съобщиха от областната администрация.

Той беше представен пред екипа на администрацията от областния управител Кристина Сидорова.

Андрей Николов е назначен със Заповед на служебния министър – председателя от 12 август 2022 г. Той приема поста от Ивелин Стоянов, който благодари на екипа за професионализма и добрия синхрон в съвместната работата. На новия екип той пожела успех.

„Приех тази отговорна длъжност с нужния респект и готовност да продължим добрите практики в управлението“, заяви Андрей Николов и допълни, че начело с областния управител ще направят необходимото за добрата организация за прозрачното провеждане на изборите на 2 октомври.

Андрей Николов е магистър по финанси от Университета за национално и световно стопанство. Работил е в частния сектор в управлението на финансовите и нефинансовите междуфирмени отношения.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица