Свържи се с нас

Новини

Кирил Добрев: Нека Габрово бъде мястото, откъдето ще тръгне промяната!

„В неделя избираме България! България има нужда от промяна!“ *Избори 2017*

Published

on

снимка: Пресцентър БСП

„Три пъти за последните три години съм заставал пред вас в тази пълна зала. Първият път бях новобранец и исках вашето доверие. Вие ми го дадохте в аванс, надявам се три години по-късно да не съжалявате. Изпълнил съм всичко онова, което съм обещал. Втората среща беше ключова, важна и решаваща. Вие издигнахте, работихте и избрахте президентът на Република България – Румен Радев. Промяната започна тук – в Габрово!“

снимка: Пресцентър БСП

С тези думи водачът на листата с кандидати за народни представители от „БСП за България“ Кирил Добрев се обърна към хората в препълнената зала „Възраждане“ по време на закриването на предизборната кампания на коалицията в Габрово.

снимка: Пресцентър БСП

„Днес заставам отново пред вас на изпит. Най-важният изпит в моята политическа кариера. Не искам от вас просто да гласувате. А да направим промяната и в Габрово. Тук да бъде мястото, от където да тръгне тя. Заедно да променим начина, стила и управлението на тази държава. Ако приемем, че Габрово е емблемата на управлението на ГЕРБ, какво стои зад тази емблема? За 10 години Габрово е намаляло с 10 хиляди човека. Всяка сутрин Габрово се изнася и заминава на работа в съседни градове. На 100 човека, които се пенсионират в Габрово, нови 47 само почват работа. И всичко това на фона на града с най-много усвоени европейски средства на глава от населението. И какво от това? Какво се е променило? На кой животът е станал по-добър?

И тук въпросът не е КОЙ, отговорът е ясен – Той! Въпросът е ДОКОГА? ДОКОГА ще живеем на стари лаври? ДОКОГА ще позволяваме да се уволняват български журналисти и да се контролира съдебната система с SMS-и? ДОКОГА интересите на Меркел и Ердоган ще определят нашата вътрешна същност и ще са преди интересите на България? ДОКОГА? Отговорът е само един – ДО 26 МАРТ!

снимка: Пресцентър БСП

Ние ще спечелим тези избори. Ще ги спечелим заради България. За да сложим край на този стил, начин и метод на управление. Твърдо сме амбицирани да спрем изтичането на млади хора от Габрово. Защото не можеш да имаш най-елитните училища и университет и всеки, който завърши – първата му работа да бъде да си тръгне от тук. Поемам ангажимент и ви гарантирам, че в габровска област ще има повече инвестиции, отколкото до сега, повече млади хора ще останат да живеят и работят тук.

снимка: Пресцентър БСП

Днес е лесно да обещая, че ще реша проблема с водопровода в Севлиево, защото той вече е решен. Парите за водопровода са отпуснати, но кметът Иван Иванов не иска да си подаде количествено стойностната сметка в Министерски съвет, който да му даде пари, защото ще му попречи на изборите и няма с какво да манипулира севлиевци.

Зная, че ще изпълним всичко това, защото зад себе си имам много сериозен екип. Най-важното нещо са хората. Успях да съхраня екипа си от преди две години, а днес да го разширя. Зная, че с Пенка и Весислава образование и икономика няма да се разминават като бързи влакове! С Петинка – всеки социално слаб и нуждащ се, ще си получи подкрепата от държавата. С Първан и Станимир в екипа, ще бъдем гаранти за това, че малкия и среден бизнес ще работи в по-добри условия, а земеделския производител ще бъде защитен с по-висока субсидия и гарантиран пазар. Вярвам, че с Трифон ще направим съдебната система по-справедлива и най-накрая ще възтържествува върховенството на закона. Политиците трябва да свалят ръце от съдебната система. А Кристина винаги ми е била еталон за човек, който се ангажира с политика, без да търси собствено облагодетелстване. Нейната кауза е да направи Габрово едно приятно място за живеене, където младите хора да останат.

Скъпи приятели, в неделя избираме България, защото знам, че България има нужда от промяна! И тази промяна е номер 10.“ С тези думи Кирил Добрев призовава за активно участие в изборите всички, които милеят за „Всичко българско и родно!“

снимка: Пресцентър БСП

снимка: Пресцентър БСП

снимка: Пресцентър БСП

БСП ЗА БЪЛГАРИЯ Е НОМЕР 10 В ИНТЕГРАЛНАТА БЮЛЕТИНА!
„Поискай промяната“

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на Коалиция „БСП за България“. Купуването и продаването на гласове е престъпление*

Новини

През декември можем да сменим личния си лекар

Published

on

Това е регламентирано в Наредба за осъществяване правото на достъп до медицинска помощ, приета с Постановление на Министерски съвет № 119 от 22.05.2006 г.

Здравноосигурените граждани, които са недоволни от своя общопрактикуващ лекар, преценили са, че местоположението на кабинета или графика не са им удобни или имат други причини да искат да променят избора си, могат да го направят до края на месец декември.

Следващият възможен период за промяна в избора на личен лекар ще бъде през месец юни 2023 г. Смяната се осъществява като се попълни и подпише регистрационна форма за постоянен избор, която се подава при новоизбрания общопрактикуващ лекар.

Ако здравноосигуреното лице има електронен подпис, може да попълни и подаде регистрационната форма онлайн през Персонализираната информационна система на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) на официалния портал на институцията www.nhif.bg.

На новоизбрания лекар се представя и здравноосигурителната книжка, но ако лицето няма такава, не е задължително да си извади предварително, за да може да осъществи смяната.

Изборът на личен лекар за деца до 18 години се осъществява от техните родители или настойници. Когато смяната е осъществена в тези регламентирани периоди – юни и декември, не е необходимо хората да посочват причина или да подават в Районната здравноосигурителна каса (РЗОК) заявление.

Здравноосигурените лица, осъществили промяна в избора на лекар, стават пациенти на новоизбрания от датата, която е вписана в регистрационната форма за избор и от този момент той поема медицинските грижи за тях.  

През останалото време смяна на лекаря може да се осъществява само при промяна на местоживеенето от едно населено място в друго или ако бъде констатирана трайна невъзможност на лекаря да изпълнява задълженията си, както и при прекратяване на договора с НЗОК.

Ако хората променят местоживеенето си само временно, примерно за зимните месеци, не е необходимо да правят смяна, а могат да изберат временно личен лекар в населеното място, в което пребивават за период до пет месеца. Това става със специална регистрационна форма за временен избор.

След изтичането на посочения в нея срок, лицето автоматично се връща в пациентската листа на постоянно избрания лекар. Всеки може лесно да провери кой е неговият общопрактикуващ лекар, както и да види адрес и телефон на практиката чрез електронната услуга „проверка на личен лекар“, предоставяна от НЗОК на сайта на институцията www.nhif.bg .

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Дядо Коледа в твоя дом – как да го поканиш?

Published

on

И тази година Рекламна агенция „Елмазови“ покани Дядо Коледа в Габрово, за да посети габровските деца и да чуе стихчетата и песните, които са научили през годината, да погледне в дебелия тефтер колко точно са били послушни, да раздаде подаръци и да чуе желанията за следващата година.

Можете да го посрещнете във вашия дом за цял един час с обаждане на 088555260.

Понякога помощник в обиколката му е Снежанка, понякога с тях пътува и фотограф.

Побързайте да се обадите, преди графикът му да се запълни, защото той ще бъде в града само на 23, 24 и 25 декември от 10.00 – 20.00 часа.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

Предколеден Фермерски пазар на 10 декември

Published

on

Да продължим традицията – подготвяме празничната декемврийска трапеза с продукти от Фермерския пазар на 10 декември.

Фермерски пазар „ОТ БГ“ – запазеното време от месеца за покупки на любимите продукти, произведени от местни малки ферми и производители. Любими, защото винаги се усеща, когато всичко е минало през ръцете на някого, който работи с любов и внимание. От вкуса до опаковката, капчицата любов винаги личи.

„Кога ще има отново фермерски пазар, защото свърши любимото ми сирене?“ Или: „Има едно мляко, което го има само на фермерския пазар!“; „Ще дойдат ли хората с биокозметиката, защото нещата ми свършиха, пък аз само от там купувам?“; „Сокът от рози е супер – ще има ли и този път?“; „А суджуци и кашкавал от овче мляко?“; „А вино?“; „А малиново?“ Отговорът на всичко е „да“.

Подготвяме декемврийските празници и на фермерския пазар ще има всичко нужно, за да бъдат те вкусни и уютни. И вино, и мед, и сладкиши, и мляко и млечни продукти, и деликатеси от месо и мляко.

На 10 декември ще има и един нестандартен участник – магазин „Берьозка“, който ще ни предложи продукти от руската, украинската, белоруската, молдовската и прибалтийската кухня – нещо различно за празниците! Къде да ни намерите – мястото си остава същото – паркингът на магазин BILLA, до Спортна зала „Орловец“ в Габрово.

BILLA винаги са заставали зад малките производители и семейни фирми, за което им благодарим. Датата е 10 декември, събота. Ще я има и любимата томбола – всеки пазарувал на базара ще получи номерче, с което може да спечели чудесна награда – пълна торба с продукти от фермерския базар.

Заповядайте! Очакваме ви, за да дадем заедно старт на вкусния семеен и празничен декември!

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица