Свържи се с нас

Новини

Кирил Добрев пое ангажимент да оправим пътя към село Kрамолин

„Проблем отново е пътя Севлиево – Крамолин. След тежката зима са се отворили много дупки.“ *Избори 2017*

Published

on

снимка: Пресцентър БСП

„С хората от Крамолин се разбрахме, че си имаме доверие и знаят, че при мен дадената дума е закон.“ Това каза водачът на листата на „БСП за България“ за габровска област Кирил Добрев, който заедно с втората в листата Кристина Сидорова и кандидатите за народни представители от община Севлиево Станимир Стойчев и Петинка Михайлова разговаряха с жители на селата за техните проблеми. Сред тях са проблемите с водоснабдяването, водопровода до Априлци и пътищата, които имат нужда от ремонт.

снимка: Пресцентър БСП

В Агатово хората посрещнаха Кирил Добрев с думите „Можем да се гледаме в очите“, с уважение и благодарност за свършената от него работа. Именно за ремонт на пътя и моста към Крамолин Добрев съдейства в предишния мандат. Сега проблемът, който има нужда от решение е подобен.

снимка: Пресцентър БСП

След посещението си в дряновското село Гостилица Кирил Добрев споделя: „Поговорихме си с хората там, че вече добре се познаваме, защото за разлика от мои колеги аз не ходя само по време на предизборна кампания в малките населени места в Габровска област.“ От 3 хиляди жители в Гостилица са останали едва 260, което отново поставя остро въпроса с обезлюдяването на Габровска област.

снимка: Пресцентър БСП

Политиката на БСП е насочена точно към активното население и създаването на условия хората, които са в чужбина да се чувстват спокойни да се върнат в България при близките си. БСП ще работи и за стимулиране на българското производство и повече български стоки в големите търговски вериги. В асортимента на търговските вериги 50% да бъде българско производство. Програмата на БСП предвижда приоритетно финансиране на животновъдството, овощарството и зеленчукопроизводството на база реално произведена продукция (обвързана подкрепа). „Промяната в сегашното положение е наложителна и хората разчитат на нас“, категоричен е Кирил Добрев.

снимка: Пресцентър БСП

Сред въпросите, които поставиха на Кирил Добрев жителите на Сенник са пречките пред пчеларите. В селото има над 30 пчелари. Техен проблем е, че за да се регистрират като земеделски производители, не може само с кошерите, а и със земята. „Трябва да търсим начини да регистрираме пчеларите само с кошерите.“ , отговори Добрев.

снимка: Пресцентър БСП

Сред острите проблеми, които поставят хората е въпросът с пенсиите. „В програмата на БСП сме заложили преизчисляване на пенсиите и намаляване на разликите между старите и новоотпуснатите пенсии.“, представи един от приоритетите на партията водачът на листата с кандидати за народни представители Кирил Добрев. Преизчисляване на старите пенсии на база на новия средноосигурителен доход, като за база се взима 2011 г. и така ще се стигне до увеличаване на пенсиите от 20 до 30%.

Друга тема, която жителите на селата поставиха пред Кирил Добрев, Кристина Сидорова, Станимир Стойчев и Петинка Михайлова, е липсата на сигурност и полицейско присъствие в малките населени места. В програмата си БСП предвижда в районите на селата да се създадат нови участъци (постове), които са с постоянен жандармерийски състав и транспортна техника.

Коалиция „БСП за България“  е с номер 10 в интегралната бюлетина.
„Поискай промяната“

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на Коалиция „БСП за България“. Купуването и продаването на гласове е престъпление*

Любопитно

„АЗИЯ“ гостува в Габрово до края на януари

Published

on

Фоайето пред Ритуалната зала на Община Габрово се превърна в галерия, а в сряда вечер беше официално открита нейната първа експозиция – фотографската изложба „АЗИЯ“ на един от най – известните фотографи в страната ни – Минко Михайлов.

Изложбата е едно различното пътешествие, което той подарява на всички габровци и гости на града и ще може да бъде видяна до края на месец януари догодина. Показаните фотографии ни пренасят в един различен свят – красив, цветен, интересен, магичен, колоритен, какъвто е азиатския.

Фотографията е най – бързият начин да достигнеш до хората, да им въздействаш, да пресъздадеш усещане, да разкажеш цяла история и то само в един кадър, да разкриеш красотата, която се вижда само през обектива.

„Благодарим за възможността да се насладим на творбите на Минко Михайлов. Надяваме се и ще се радваме все повече наши забележителности да попадат в полезрението на света, защото има какво да покажем и да се гордеем с него“, заявиха от Община Габрово.

За да уважат автора на творбите и да обменят не само идеи, но и опит помежду си, дойдоха десетки фотографи от съседни наши градове. Община Габрово пожелава на всички тях вдъхновение и енергия в преследване на перфектния кадър и отправя едно творческо предизвикателство – следващата фотографска изложба да е с техни творби, които да показват красотата на нашия град – такъв, какъвто е – жив, зелен и вдъхновяващ.

Снимки от откриването на изложбата може да разгледате в галерията оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Силвия Кръстева поздрави Славейковото училище за Празника

Published

on

Днес едно от най-старите светски училища у нас – Славейковото в Трявна празнува своята 183-та годишнина. По този повод кметът на Община Трявна поздравява цялото училищното настоятелство, всички бивши и настоящи учители и възпитаници на образователното средище.

Честит празник!

Уважаема г-жо Ганчева,
Уважаеми преподаватели,
Скъпи ученици,

Щастлива съм да Ви приветствам с празника на едно от най-старите светски образователни средища в България – Славейковото училище, което днес навършва своята 183-та годишнина. За мен е огромна чест и удоволствие да Ви поздравя по този повод и да изразя своята заслужена гордост, че Трявна има един стабилен и успешен просветен образ, благодарение на Вас!

Десетки са учителите и деятелите, които през тези близо два века са развивали и продължават да развиват просветното дело в нашия прекрасен възрожденски град. Многобройни са славейковите възпитаници, учили и просперирали тук, които сетне са оставили забележима диря в историята и живота на страната ни.  Хиляди са човешките съдби на различни по дарования хора, които обединени от чувствата за дълг, обич и всеотдайност са прекрачвали прага на тревненската гимназия.

Уважаеми учители,
Драги ученици,

Днес предизвикателствата пред българското училище несъмнено са сериозни, а задачите му – нелеки.  Но аз съм сигурна, че всички ние носим своята отговорност и правим необходимото, за да оправдаем очакванията към нас.

На днешния празник Ви пожелавам да сте здрави, да се подкрепяте и насърчавате взаимно. Уверявам Ви, че общинското ръководство ще продължава да прави необходимото, за да се осъществява общия ни стремеж за достоен живот и просперитет на нашите деца и бъдещето на България!“

Честит празник!

С уважение,

Силвия Кръстева
Кмет на Община Трявна

По повод днешния празник на училището ще бъде открита изложба с творби на възпитаници от часовете им по изобразително изкуство с ръководител г-жа Росица Скендерова. Кметът на Община Трявна ще уважи събраната творческа колекция на учениците от 5 до 12 клас и ще поздрави присъстващите.

Изложбата ще бъде открита в 17:00 ч. днес и ще остане в музей Старото школо до 22 декември 2022 год.

Зареди още

Новини

„ВАИКАР“ изкупува всякакви непотребни коли, бусове и камиони

Published

on

„ВАИКАР“ изкупува всякакви превозни средства от леки автомобили, микробуси и камиони.

Габровската фирма приоритетно купува микробуси от марката „Форд“, модел „Транзит“ от цялата страна. Бусовете могат да бъдат стари, ударени, бракувани, повредени, с неотстранима техническа неизправност или спрени от движение.

Не се колебайте, а позвънете веднага на телефон: +359 999 009 008 и вземете добра оферта за старото си и непотребно превозно средство.

Освен това „ВАИКАР“ купува:

  • Всякакви коли: нови и по-стари, за скрап и авточасти
  • За възстановяване всякакви стари западни и японски автомобили, произведени преди 1990 година

Фирмата разполага с:

  • Специализирани автомобили за репатриране на аварирали превозни средства до 10 тона
  • Денонощна пътна помощ до всяка една точка на страната
  • Собствен транспорт
  • Коли под наем
  • Собствен сервиз

„ВАИКАР“ е Вашият коректен и надежден партньор, който ще се отзове веднага, предлагайки ви качествено обслужване и ще ви помогне, ако сте изпаднали в трудна ситуация на пътя.

Компанията предлага цялостни адекватни решения, свързани с транспорта и превозните средства. Не се колебайте, а влезте веднага в контакт с „ВАИКАР“ на телефон: +359 999 009 008.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица