Свържи се с нас

Новини

Кристина Сидорова: Област Габрово – по-добро място за живеене!

„Моята лична кауза са младите хора и тяхното бъдеще тук и сега“ *Избори 2017*

Published

on

снимка: Пресцентър БСП

Кристина Сидорова е втора в листата с кандидати за народни представители от БСП за България за габровска област след водача Кирил Добрев.

Тя e завършила „Комуникационна техника и технология“ степен Бакалавър и магистратура „Управление на човешките ресурси“. Владее немски и английски езици.

Областен координатор на БСП. 2 мандата общински съветник.

Председател на ОбС на БСП Габрово. Според нея промяната започва от БСП.

„БСП се промени много. Стана онази партия, която чува хората и реагира бързо на техните проблеми. За предстоящия вот БСП разчита на подкрепата на тези хора, които поискаха промяна още през ноември с избора на нов президент.

На тези, които са недоволни от управлението на ГЕРБ, на тези, които 27 години се измориха от нови месии, на тези, които не вярват на нови политически проекти тип Бареков и на новите „спасители“, които идват с голямата кошница от обещания.

снимка: Пресцентър БСП

Столетницата се промени, и съм убедена, че може да промени и България към по-добро. По отношение на бъдещата ми работа като депутат смятам, че има приоритети за габровска област, които не са за един мандат. Независимо кой е на власт, трябва да работи по тях. Това, което много липсва на политиката днес е лисата на приемственост. Всеки си мисли, че политиката започва с него. Задължително е проекти, които са важни за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна да намерят подкрепата и на четиримата депутати от нашата област и най-накрая да се почувства защита на национално ниво. Независимо от коя политическа сила е кмета. Да бъдеш габровец е по-важно от това да бъдеш партийно послушен. Стратегически е време ние българите да разберем, че трябва да намерим националните си приоритети, които да ни запазят като нация и род.“

снимка: Пресцентър БСП

В листата с кандидати за народни представители е и Весислава Александрова. Тя е завършила „Предучилищна и начална училищна педагогика“ във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“, магистър и по „Организация и управление на образованието“. Носител на грамота и значка“Неофит Рилски“ за 2015 година на МОН, грамоти и награди от Синдиката на българските учители. Влиза в кампанията с ясни предложения за промяна в нормативната база на българското образование.

„Ще работя за издигане на авторитета и престижа на българския учител. Първостепенна задача на следващия кабинет трябва да станат патриотичното и гражданското образование на децата. Промените в образованието изискват дълъг период, който изключва метода „проба-грешка“. Наложените закони трябва да действат непроменени достатъчно дълго време, иначе губят своята цел. Не може и не бива да се правят промени в учебните планове и програми, в учебниците и помагалата, всяка учебна година или при всяко ново ръководство.

Приоритет в моята работа ще бъде усъвършенстване качеството на предучилищното и училищното образование. Подкрепям стратегическите направления, заложени в платформата на БСП, средствата в бюджета да достигнат за образование – 5% от БВП, а за научно-изследователска дейност – 1 % през 2020 г. Убедена съм в огромната полза от синхронизирането между образованието и пазара на труда, изразено в планиране при приема на ученици и студенти, подготвяни от професионалното и висшето образование, така че да отговарят дългосрочно на потребностите на икономиката и пазара на труда по региони.“

снимка: Пресцентър БСП

Кандидат за народен представител от листата на БСП е и Пенка Петрова. Тя е магистър по „История“ от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Главен учител в Национална Априловска гимназия. Била е експерт по история в РУ на МОН. Председател на клуб „Млади възрожденци“ – Габрово. Член на общински комитет „Васил Левски“. Автор на редица научни и методически статии. Нейната кауза е: България на умните, трудолюбиви и можещи хора!

„Подкрепям обществени каузи. Сега се посвещавам на политическа дейност. В предизборната си платформа БСП е начертала конкретни политики и ясно поставени цели, свързани със сферата на образование, здравеопазване, селско стопанство, икономика. Впечатли ме също обръщането на поглед към духовността и връщането на достойнството на хората. За да има промяна, трябва да се върнем и към общочовешките ценности. Защита и подкрепа са думите, които характеризират идеите на БСП, свързани с бъдещето на страната ни. Подкрепа за бизнеса, земеделието, малкия и среден бизнес. Защита на всичко българско, национално и родно. Защита на нашите родители и младите семейства с малки деца. Водачът на нашата листа в габровска област Кирил Добрев е лицето на промяната. Нека на 26 март докажем, че именно от Габрово може да тръгне промяната.“

Коалиция „БСП за България“  е с номер 10 в интегралната бюлетина.
„Поискай промяната“

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на Коалиция „БСП за България“. Купуването и продаването на гласове е престъпление*

Любопитно

„АЗИЯ“ гостува в Габрово до края на януари

Published

on

Фоайето пред Ритуалната зала на Община Габрово се превърна в галерия, а в сряда вечер беше официално открита нейната първа експозиция – фотографската изложба „АЗИЯ“ на един от най – известните фотографи в страната ни – Минко Михайлов.

Изложбата е едно различното пътешествие, което той подарява на всички габровци и гости на града и ще може да бъде видяна до края на месец януари догодина. Показаните фотографии ни пренасят в един различен свят – красив, цветен, интересен, магичен, колоритен, какъвто е азиатския.

Фотографията е най – бързият начин да достигнеш до хората, да им въздействаш, да пресъздадеш усещане, да разкажеш цяла история и то само в един кадър, да разкриеш красотата, която се вижда само през обектива.

„Благодарим за възможността да се насладим на творбите на Минко Михайлов. Надяваме се и ще се радваме все повече наши забележителности да попадат в полезрението на света, защото има какво да покажем и да се гордеем с него“, заявиха от Община Габрово.

За да уважат автора на творбите и да обменят не само идеи, но и опит помежду си, дойдоха десетки фотографи от съседни наши градове. Община Габрово пожелава на всички тях вдъхновение и енергия в преследване на перфектния кадър и отправя едно творческо предизвикателство – следващата фотографска изложба да е с техни творби, които да показват красотата на нашия град – такъв, какъвто е – жив, зелен и вдъхновяващ.

Снимки от откриването на изложбата може да разгледате в галерията оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Силвия Кръстева поздрави Славейковото училище за Празника

Published

on

Днес едно от най-старите светски училища у нас – Славейковото в Трявна празнува своята 183-та годишнина. По този повод кметът на Община Трявна поздравява цялото училищното настоятелство, всички бивши и настоящи учители и възпитаници на образователното средище.

Честит празник!

Уважаема г-жо Ганчева,
Уважаеми преподаватели,
Скъпи ученици,

Щастлива съм да Ви приветствам с празника на едно от най-старите светски образователни средища в България – Славейковото училище, което днес навършва своята 183-та годишнина. За мен е огромна чест и удоволствие да Ви поздравя по този повод и да изразя своята заслужена гордост, че Трявна има един стабилен и успешен просветен образ, благодарение на Вас!

Десетки са учителите и деятелите, които през тези близо два века са развивали и продължават да развиват просветното дело в нашия прекрасен възрожденски град. Многобройни са славейковите възпитаници, учили и просперирали тук, които сетне са оставили забележима диря в историята и живота на страната ни.  Хиляди са човешките съдби на различни по дарования хора, които обединени от чувствата за дълг, обич и всеотдайност са прекрачвали прага на тревненската гимназия.

Уважаеми учители,
Драги ученици,

Днес предизвикателствата пред българското училище несъмнено са сериозни, а задачите му – нелеки.  Но аз съм сигурна, че всички ние носим своята отговорност и правим необходимото, за да оправдаем очакванията към нас.

На днешния празник Ви пожелавам да сте здрави, да се подкрепяте и насърчавате взаимно. Уверявам Ви, че общинското ръководство ще продължава да прави необходимото, за да се осъществява общия ни стремеж за достоен живот и просперитет на нашите деца и бъдещето на България!“

Честит празник!

С уважение,

Силвия Кръстева
Кмет на Община Трявна

По повод днешния празник на училището ще бъде открита изложба с творби на възпитаници от часовете им по изобразително изкуство с ръководител г-жа Росица Скендерова. Кметът на Община Трявна ще уважи събраната творческа колекция на учениците от 5 до 12 клас и ще поздрави присъстващите.

Изложбата ще бъде открита в 17:00 ч. днес и ще остане в музей Старото школо до 22 декември 2022 год.

Зареди още

Новини

„ВАИКАР“ изкупува всякакви непотребни коли, бусове и камиони

Published

on

„ВАИКАР“ изкупува всякакви превозни средства от леки автомобили, микробуси и камиони.

Габровската фирма приоритетно купува микробуси от марката „Форд“, модел „Транзит“ от цялата страна. Бусовете могат да бъдат стари, ударени, бракувани, повредени, с неотстранима техническа неизправност или спрени от движение.

Не се колебайте, а позвънете веднага на телефон: +359 999 009 008 и вземете добра оферта за старото си и непотребно превозно средство.

Освен това „ВАИКАР“ купува:

  • Всякакви коли: нови и по-стари, за скрап и авточасти
  • За възстановяване всякакви стари западни и японски автомобили, произведени преди 1990 година

Фирмата разполага с:

  • Специализирани автомобили за репатриране на аварирали превозни средства до 10 тона
  • Денонощна пътна помощ до всяка една точка на страната
  • Собствен транспорт
  • Коли под наем
  • Собствен сервиз

„ВАИКАР“ е Вашият коректен и надежден партньор, който ще се отзове веднага, предлагайки ви качествено обслужване и ще ви помогне, ако сте изпаднали в трудна ситуация на пътя.

Компанията предлага цялостни адекватни решения, свързани с транспорта и превозните средства. Не се колебайте, а влезте веднага в контакт с „ВАИКАР“ на телефон: +359 999 009 008.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица