Свържи се с нас

Крими

Камера засне как жена „си напазарува“ и… офейка!

Published

on

Позорно видео, на което се вижда как жена, на средна видима възраст, напълни чантата си с крадени хранителни стоки, шокира габровци. „Кокошкарският“ удар беше уловен от охранителна камера в хранителен магазин в Габрово и пуснат за разпознаване в социалната мрежа фейсбук, а уличената дама стана за посмешище.

Кражбата е станала преди броени дни – 7 март привечер, но собственикът на търговския обект едва вчера (16 март) е публикувал видеото в групата „Нарушителите в Габрово“. Коментарите под него са повече от „цветущи“.

От кадрите се вижда как първоначално жената е в магазина, а в една си ръка държи найлонова чанта, на известна търговска верига. Последователно отваря две хладилни витрини, от които взима вакумиран млечен продукт и 2 кофички кисело мляко. Подбраните продукти внимателно слага в чантата, озъртайки се.

Две минути по-късно чантата е вече наполовина пълна. Крадлата взима още хранителни продукти по нейни вкус, които също попадат в торбата. Суети се. Оглежда и избира какво още да плячкоса от рафтовете в магазина. Пристъпва нервно от крак на крак и нарочно стои в зоната, в която продавачката в обекта няма пряк зрителен контакт с нея.

От видеото се вижда още как прибира други хранителни стоки в нейно владение и продължава да „снове“ из магазина. Предпоследно не успява да устои и на тарелка с шоколадови изделия, и вместо една пъха направо две в чантата, докато покрай нея преминават нищо неподозиращи клиенти, отправили се към касата.

Накрая жената прави „почетна обиколка“ в търговския обект, за да се увери, че не е пропуснала нещо, обект на намеренията й, след което по най-безцеремонен начин се отправя към изхода на магазина, напускайки го с пълна чанта.

Помислилата се за недосегаема крадла обаче изобщо не подозира, че „подвигът“ й ще бъде документиран от камерите. Явно обаче наличието на видеонаблюдение ни най-малко я е притеснило.

Ако някой разпознае уловената „в крачка“ крадяща жена, нека се свърже с магазини „Нивен” или да подаде сигнал на тел. 112.

Ако и Вие станете свидетели на подобен инцидент или нещо, което ви е направило впечатление, сигнализирайте ни на редакционния телефон или ни изпратете снимки/видео на пощата на info@gabrovonews.vxpknrygwd-58e609mpx6d7.p.runcloud.link, както и на страницата ни в социалната мрежа. Ние ще ги направим публични.

Видеото от заснетото посегателство можете да видите оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Крими

Образуваха досъдебно производство за смъртта на блъсната на бул.“Трети март“ жена

Published

on

Досъдебното производство е започнало с първо действие на разследването – оглед на местопроизшествие и се води за престъпление по чл.343 ал.1  б. «в» във вр. с чл.342 ал.1  от НК.

Образувано е за това, че около 18.00 часа на 1 декември в Габрово, на бул.“Трети март“ срещу № 27, при управление на моторни превозни средства, са нарушени правилата за движение по пътищата и е предизвикано пътнотранспортно произшествие между л.а.“Фолксваген Поло“, управляван от А.Ч. от Габрово, л.а.“Дачия Сандеро“, управлява от В.В. от Габрово и пешеходец Д.И. от Габрово, в резултат на което по непредпазливост е причинена смъртта на пешеходеца.           

Неотложните следствени действия са извършени от екип на Областна дирекция на МВР – Габрово с участие на автоексперт в присъствие на дежурния прокурор от Окръжна прокуратура – Габрово.

Предстои назначаването на съдебномедицинска експертиза и автотехническа експертиза относно причините и механизма на възникналото пътнотранспортно произшествие.             

Действията по разследването продължават под ръководството на Окръжна прокуратура – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Тихомир Петков е новият окръжен прокурор на Габрово

Published

on

Прокурор Тихомир Петков встъпи в длъжност „административен ръководител – окръжен прокурор“ на Окръжна  прокуратура – Габрово, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“. Актът за встъпване в длъжност беше връчен днес, 2 декември, от Таня Недкова – административен ръководител – апелативен прокурор на Апелативна прокуратура – Велико Търново.

На встъпването присъстваха Антоанета Чакърова – прокурор от Апелативна прокуратура – Велико Търново, отговорник за Габровски съдебен район в АП, Атанас Йорданов – завеждащ Окръжен следствен отдел и прокурорите от ОП Габрово.

Прокурор Петков е избран за длъжността с решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет от 16.11.2022 г.

Прокурор Петков има над 33 години юридически стаж в органите на съдебната власт. Професионалната си кариера започва през 1989 г. като следовател в Следствен отдел при ОУ МВР – Габрово. От 2009 г. започва работа като прокурор в Районна прокуратура – Севлиево и заема последователно длъжностите „заместник-районен прокурор“ и „районен прокурор“.

От 2021 г. е на ръководни длъжности в Районна прокуратура–Габрово като „заместник на административния ръководител- заместник районен прокурор“, „и.ф.административен ръководител – районен прокурор“ и „административен ръководител-районен прокурор“ на Районна прокуратура – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Напушен крими младеж бяга през глава в Габрово, погнат от полицаи

Published

on

Полицията в Габрово залови 20-годишен криминално проявен местен младеж, шофирал напушен и опитал да осуети проверката си, бягайки от опитващите да го проверят органи на реда.

Екшънът се разиграл в сряда, 30 ноември. Около 17.05 часа в района на ул.“Генерал Николов“ полицейски служители подали знак за спиране със стоп-палка на водача на “Фолксваген Поло“.

Въпреки подадения сигнал, шофьорът на автомобила вместо да отбие за проверка, продължил движението си в посока площад “Марсел де Бископ“, където на паркинга пред ЖП-гарата изоставил колата си и побягнал през железопътните релси.

Там обаче бил задържан от хукналите по петите му униформени служители. При извършената справка била установена самоличността на лицето. Това бил 20-годишен криминално проявен габровец.

Младежът бил тестван за употреба на наркотици, като техническото средство отчело положителен резултат за марихуана. Младежът отказал кръвна проба.

Същият бил задържан по реда на Закона за МВР за срок до 24 часа, като срещу него е образувано бързо производство.

37-годишен мъж от село Поповци бе уличен в кражбата на мултифункционален комплект “BOSCH” от голям търговски обект, съобщават още от полицията по отношение на разкритите престъпления от последните дни.

По случая е заведена преписка.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица