Свържи се с нас

Новини

БСП за България: Данъчно облекчение за работещите родители!

Месечното парично обезщетение за отглеждане на дете за втората година майчинство да бъде обвързано с размера на минималната работна заплата. *Избори 2017*

Published

on

Листата на БСП за България в 7 МИР, снимка: Пресцентър БСП

Средната възраст на листата с кандидати за народни представители от „БСП за България“ за габровска област с водач Кирил Добрев е 36 години. Сред тях са Станимир Стойчев, специалист „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред“, със собствен бизнес в сферата на селското стопанство, Първан Димитров – инженер по Комуникационна техника и техонологии собственик на частна фирма в сферата на металолеенето. Трифон Панчев – адвокат, член на Съда към Европейската федерация по лека атлетика, ръководи фирма развиваща дейност в сферата на земеделието. Техните идеи за работа в бъдещия парламент са свързани с подкрепа на младите хора в България.

Станимир Стойчев, снимка: Пресцентър БСП

Станимир Стойчев: „Моята кауза е подкрепа и развитие на селското стопанство, защита на дребния и среден земеделски производител, повече българска продукция от родни суровини. Повече от 15 години работя в сферата на селското стопанство. Държавата ни пречеше. Не се случи абсолютно нищо от това, което ни бяха обещали. Повечето земеделски производители почти фалираха. Над 80% от европейските средства в тази област отиват при десетина монополисти. Избрах да се кандидатирам в листата на БСП за народен представител, защото само БСП има реални идеи и предложения как да бъдат спасени и предпазени дребните и средни земеделски производители. За мен е важно да се работи в тяхна защита, тъй като реално те са 90 процента от селскостопанските производители в България. Години наред субсидиите на дребните земеделски производители се изплащат последни. Съществува и сериозна неравнопоставеност в условията, на които трябва да отговарят младите селскостопански производители. Много от тях по години и образование отговарят на изискванията и считам, че формулировката за субсидиите трябва да бъде разделени на две – за млади производители до 40 години и за начинаещи, които са се занимавали със земеделие до 18 месеца.“

Трифон Панчев, снимка: Пресцентър БСП

Трифон Панчев: „Амбициран съм да докажа потенциала на младите хора, като двигател на промяната и фактор за приключване на болезнения преход. Основен приоритет за мен е разкриването на нови работни места, жизненоважни за обръщане на процеса на демографски срив, създавайки възможност за реализация на хората в региона от който произхождат. Популяризирането на областта като културно-исторически туристически център според мен би върнала региона към времената на икономически разцвет. Моята кауза са хората и тяхното право на нормални и достойни условия на живот.“

Първан Димитров, снимка: Пресцентър БСП

Първан Димитров: „За първи път в програмата на БСП виждам реална подкрепа за децата на активните, работещи млади хора, които плащаме данъци. Приспадане до 50 лева месечно от дължимия ДОД на работещите родители за дете. Двама работещи родители всеки месец ще плащат със 100 лева по-малко, ако имат две деца, както моето семейство. Искам още да подчертая, че месечното парично обезщетение за отглеждане на дете за втората година майчинство ще бъде обвързано с размера на минималната работна заплата. Смятам, че по този начин може да се помогне на България, в която младите хора като родители да бъдат удовлетворени и щастливи.“

Коалиция „БСП за България“  е с номер 10 в интегралната бюлетина.
„Поискай промяната“

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на Коалиция „БСП за България“. Купуването и продаването на гласове е престъпление*

Любопитно

Невиждано „природно явление“ в нощното небе на Карнавала в Габрово

Published

on

Невиждано по своите мащаби за България „природно явление“ предстои да завладее нощното небе над Габрово в очаквания с огромно нетърпение Карнавален ден, 21 май. То е уникално по своя характер и е свързано със звездите.

Феноменът, който ще може да се наблюдава с невъоръжено око от целия Балкански полуостров и още по-ясно от площад „Възраждане“ в събота, около 22.00 часа, е кулминацията, предшестваща музикалното участие на световните звезди C-Block, Culture Beat, C+C Music Factory и Funky Monkeys, които ще радват от откритата сцена габровци и гостите на града.

Самият Илон Мъск възнамерява да изпрати част от своите сателити, които да заснемат от космоса събитието над Габрово, което само по себе си говори за интереса, което то представлява и всички ще се насладят.

Зад впечатляващата шоу програма, която ще очарова и пренесе в друго измерение всеки, който я наблюдава, стои млад екип от доказали се професионалисти, които показват, че вече небето не е граница.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

На празник „С читалището в сърцето” отслужиха водосвет и раздадоха курбан за здраве

Published

on

На празник „С читалището в сърцето” беше отслужен водосвет и раздаден курбан за здраве. Тържеството на поляната пред параклис „Св. Йоан Кръстител” в селищно образувание „Хоталич” на 14 май организираха от Народно читалище „Развитие-1870”.

А поводът бе празник в чест на живота, дни след като в Читалището откриха обновения модерен салон и отбелязаха рожден ден навръх Деня на Светите равноапостоли Кирил и Методий. Молебена уважиха служители, художествени ръководители, преподаватели, самодейци и приятели на читалище „Развитие”.

Със заупокойна молитва присъстващите почетоха паметта на читалищни дейци, които загубиха живота си по време на пандемията. С водосвета и освещаването на курбана отец Цонко нарече здраве, благоденствие и успехи за всички работещи в Читалището и приели го в сърцето си.

А председателят Данаил Лалев обеща всяка година на това място да има такъв празник – с музика, песни, кръшни хора и наздравици от сърце и душа.

Автор: Десислава Димитрова – организатор при НЧ „Развитие-1870”
Снимки: Божидар Генков.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Ученици от ПГТ „Пенчо Семов“ се завърнаха от практика в Германия

Published

on

От практика в Шкойдиц, Лайпциг – Германия се завърнаха петнадесет ученици от Професионална гимназия по туризъм „Пенчо Семов“ – Габрово. За натрупаните впечатленията от преживяното и наученото в интернационалния кампус на Виталис – партньор на габровската гимназия организация, разговаряхме със самите участници.

Ето както сподели Петя Христова, ученичка в 11 „А“ клас, специалност „Икономика и мениджмънт“.

– Кое бе най- ценното от престоя ви в Германия?
– Престоят ми в Германия  беше едно неповторимо изживяване. Запознах се с нов програмен продукт и научих много нови и актуални неща по икономика и мениджмънт. Въвеждахме данни, обработвахме ги. Работният ни език беше английски и сега мога много по-спокойно и уверено да общувам и работя с този език. Посетихме градовете Дрезден, Лайпциг и Хале. Бях изненадана от  инфраструктурата на тези градове. Те ме впечатлиха с красиви паркове, места за отдих и много информация за историческото им миналото и културните забележителности. Докоснах се и до прекрасната  катедрална музика, специфичната немска кухня и бит, така усъвършенствах и познанията си по немския език. Това е стимул да подобрявам в бъдеще непрекъснато и професионалната си подготовка.“

– С какво ще бъдем запомнени в Германия?
– В Германия ще бъдем запомнени с добрата си професионална подготовка и желанието ни да научим новости по мениджмънт и маркетинг, стремеж за опознаване на немската култура, история и постижения. Опитахме се да пренесем и частица от българската традиция, кухня и бит, и национално чувство за хумор, да бъдем запомнени с това от полските, македонски и кипърски ученици.

Подкрепата на Европейската комисия за изготвянето на настоящата публикация не представлява одобрение на съдържанието, което отразява гледните точки само на авторите и не може да се търси отговорност от Комисията за всяка употреба, която може да бъде използвана за информацията, съдържаща се в нея.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица