Свържи се с нас

Новини

Областният управител се срещна с приемни майки от областта

Published

on

снимка: Областна администрация – Габрово

Областният управител на Габрово Иванка Баева и нейният заместник Ивелина Петрова се срещнаха с приемни майки от областта по повод Международния ден на жената. Ръководството на Областната администрация засвидетелства своето уважения към тези жени, за които думата „Майка“ е повече от достойна.

снимка: Областна администрация – Габрово

В обръщението си към приемните майки Баева сподели, че винаги можем да дадем шанс на доброто, да отворим сърцето си за още и още и цитира думите на първата приемна майка в България Кина Рашева, която публично заявява: „Не забравяйте, че сте майка първо. Ако отгледате добър човек, вашата мисия вече е изпълнена“.

Областният управител подчерта, че от изключително значение е споделянето – на тревогите, на радостите и постиженията на нашите деца.

снимка: Областна администрация – Габрово

„Приемайки тази истинска история на всяка една от Вас с името „мама“ искам все по-често да даваме гласност и да премахнем „табуто“ приемен родител.“ – каза още областният управител Иванка Баева и пожела на приемните майки търпение, вяра и сила да възпитават, учат и обичат техните деца! „Защото няма нищо по – радостно от думите – „Честит празник, мамо!“ .

снимка: Областна администрация – Габрово

Срещата се състоя в ЦДГ „Явор“ в Габрово, а деца от група „Камбанка“ и „Усмивките“ поздравиха гостите с пролетна композиция, посветена на 8-ми март и денят на майките.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Близо 20 см е снежната покривка в Габрово

Published

on

Снежната покривка в Габрово е 15-20 см. Пътищата в града, както и към населените места в общината сe обработват против замръзване, температурата е минус 6 градуса. Почистват се тротоари, автобусни спирки и стълбища.

Продължава почистването на вътрешните улици в селата. Градските и извънградските линии на Общински пътнически транспорт са покрити. Няма населени места с нарушено електроподаване.

Минус 13 градуса е температурата тази сутрин на връх Шипка, проходът е проходим при зимни условия, времето е облачно. Снежната покривка на върха е 85см. На дежурните телефони на Община Габрово няма получени сигнали.

Община Габрово призовава водачите при дълги пътувания да бъдат добре подготвени за зимни условия.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

КЕВР проверява „Топлофикация – Габрово“ 

Published

on

Комисията за енергийно и водно регулиране извършва извънредна проверка по документи и на място в „Топлофикация – Габрово“ ЕАД.

Това става ясно от отговор на КЕВР, във връзка с изпратено писмо до кмета Таня Христова относно предприемането на необходимите действия по сигнали от граждани, свързани с качеството на услугата, предоставяна от дружеството, цитиран от местнат общинска администрация.

В писмото се посочва още, че след приключване на проверката, ще бъде изготвен протокол от закрито заседание, съдържащ всички данни, предоставени от дружеството, направени анализи от Комисията, както и евентуални мерки, наложени на лицензианта при наличие на неспазване на лицензионните задължения.

„За резултатите от проверката и предприетите от КЕВР действия ще бъдете информирана своевременно“, се казва още в писмото от Комисията за енергийно и водно регулиране до кмета на Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Симона Петкова отново спечели „Футболист №1 на България“

Published

on

За втора поредна година габровката Симона Петкова спечели приза „Футболист №1 на България“ за 2022-ра, в категорията женски футбол.

Родната футболна звезда спечели вота на спортните журналисти и събра 47 гласа. С 20 гласа второто място в анкетата зае Евдокия Попадинова, а трета с 10 остана Десислава Дюпюи.

снимка: Владимир Иванов, Спортал

„Голяма радост за мен и ударно начало на 2023 година. Изключително щастлива съм! Тази награда е резултат от толкова много труд и работа. Посвещавам я на най-близките за мен хора, които преживяват всичките ми спадове и върхове във футболното ми пътуване.

Разбира се, тук е времето и мястото да кажа, че футболът е колективен спорт и аз не бих спечелила индивидуално отличие без помощта на всички мои треньори и съотборнички. Благодаря на всички!“, сподели Симона по време на награждаването.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица