Свържи се с нас

Икономика

Туристическо изложение в Букурещ показа, че Габрово е атрактивна дестинация

Published

on

снимка: ЕМО "Етър"

снимка: ЕМО „Етър“

Елена Минковска и Силвия Черкезова представиха Габрово на Туристическото изложение, което се проведе от 16 до 19 февруари в румънската столица Букурещ. Представители на Турция, Гърция, Мароко, България и Унгария обмениха контакти и показаха атрактивни дестинации, които могат да бъдат посетени в тези страни.

Елена Минковска е от екипа на „Етър”-а, а Силвия Черкезова – от „Дома на хумора и сатирата”. Двата музея са емблеми за България и от десетилетия привличат най-много родни и чуждестранни туристи в региона на Габрово.

снимка: ЕМО "Етър"

снимка: ЕМО „Етър“

„На щанда ни може да се получи информация не само за двата музея, но и за местата, разположени в региона, които са атрактивни за туристите. Рекламните ни материали промотират всички културни институции и местата, които могат да посетят туристите.

Двата музея представят Културните си програми за 2017 година, както и цялостно описание – какви силни страни имат и с какво са известни”, споделиха впечатленията си Елена и Силвия.

Изложението в Букурещ е основно за хотели, туроператори и туристически агенции, които сключват директни сделки за предстоящия сезон. Културният туризъм е застъпен от представители на общини или общински институции, каквито са ЕМО „Етър” и „Дома на хумора и сатирата”.

снимка: ЕМО "Етър"

снимка: ЕМО „Етър“

„Предпочитани от румънската публика са морските региони, но когато бъдат запознати с Габрово остават приятно впечатлени и положително изненадани. Като място, Габрово е привлекателна за туристите дестинация, а туристическите агенции и туроператорите, разбирайки за богатата ни култура, също проявяват интерес”, споделят двете габровски представителки на борсата в Букурещ.

„ЕМО „Етър” и „Дома на хумора и сатирата” са познати на много от участниците в изложението, посещавани са от тях и техни клиенти. Успяхме да промотираме пред много хора, какво правим и какво предстои през 2017 година. Културният календар на „Етър”-а за 2017-та, който е преведен на румънски език, стигна до много важна група потенциални туристи – жители на северната ни съседка.

Те вече са запознати и с предстоящото издание на Международния панаир на занаятите. Успях да открия желаещи за участие от Румъния, както и да създам връзки с музеи за бъдещи партньорства”, коментира Елена Минковска.

Туристическият информациянен център в Габрово осигури представянето на двата музея на голямата борса в Букурещ.

България се представя с модерен щанд на изложение в Букурещ.

България се представя с изключително модерен и голям щанд на международното туристическо изложение TTR – I – 2017, което се провежда в Букурещ, Румъния в периода 16-19 февруари 2017 г. Той е разположен на площ от 225 кв.м, на който се представят 20 български компании и общини. Участници са общините Габрово, Русе, Варна, Каварна и Елена. Организатор на българското представяне е Министерството на туризма.

Румънците се интересуват основно от лятна почивка в България, религиозен, спортен и културно-исторически туризъм с акцент старите столици. Туроператорите очакват запазване на досегашните нива или ръст на румънските туристи през 2017 г. Те и общините поставят акцент върху съвместните усилия с Румъния за развитие на общи туристически продукти за Дунавския регион. Река Дунав е важна предпоставка за откриване на нови възможности и предизвикателства пред туризма и развитието на бизнес отношенията между двете страни.

Северната ни съседка е ключов пазар за българския туризъм. През 2016 г. страната ни е посетена от 1 096 874 румънски туристи, което ги поставя на първо място в класацията по посещения. Това е ръст от 11.2% спрямо предходната година. Румънският пазар е основен също по отношение на краткосрочните пътувания до България. Туристите от северната ни съседка идват за 3-4 дни на ски, СПА и културен туризъм. Освен това покрай празници като Великден, 1 май, Коледа и Нова година.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Икономика

„Дни на кариерата“ на 20 октомври в ТУ – Габрово

Published

on

Технически университет – Габрово ще бъде домакин на националния форум „Дни на кариерата – ИТ, комуникации и аутсорсинг“. Събитието ще се състои на 20 октомври от 10.00 до 14.00 часа в сградата на Университетската библиотека.

Ще участват водещи български и международни компании, които търсят служители с умения в областта на информационните технологии, телекомуникациите и аутсорсинга.

Според статистиката от последните издания на „Дни на кариерата“ всеки шести посетител на форума е получил предложение след среща с компания изложител.

По време на „Дни на кариерата – ИТ, комуникации и аутсорсинг“ личният контакт е изключително важен. Вместо да се изгубят в дългия процес за подбор на кадри, на изложението младите хора могат да осъществят пряк контакт с работодателите.

Сред големите плюсове на тези срещи е, че помагат за изграждане на поведение по време на интервю и дават възможност за запознаване с реалните знания и умения, които пазарът търси.

Онези, които не успеят на живо, могат да се включат в онлайн изданието на 21 октомври 2020 г. Виртуалният ден ще продължи от 11.00 до 17.00 часа в платформата на Brazen Technologies. За участие е необходима регистрация на: https://bit.ly/3nbqSg6.

Единадесетото издание на изложението се проведе също в София, Пловдив и Варна. Допълнителна информация за участващите фирми и програмата следете на интернет страницата на събитието – https://careerdays.bg/bg/it-careerdays.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

Продава се работещ бизнес в Габрово

Published

on

Продава се работещ бизнес в Габрово.

Заведение. Пицария.

Ако сте решили да отворите собствен бизнес и кулинарията е вашата страст, ако се питате къде е подходящото място, кой квартал, дали ще са ви нужни паркоместа, каква инвестиция ви е нужна, какви документи, как да отговорите на изискванията и най-вече дали все пак ще заработи? Това е вашият бизнес.

Доказано работи вече 17 години. Заведението е напълно оборудвано. Спестете време и пари. Възползвайте се от добрата локация и добрия имидж.

Ако проявявате интерес, за повече информация можете да позвъните на: 0878167772.

Зареди още

Икономика

Големите бензиностанции поддържат високи цени на горивата

Published

on

Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива (на малките бензиностанции) отчита, че големите бензиностанции продължават да поддържат високи цени на горивата.

Стойността на петрола на световните пазари се задържа стабилна и няма големи аномалии. Поевтиняването през последните два месеца все още не е отразено у нас от големите вериги, заяви Симо Симов, зам.-председател на организацията.

За сравнение малките бензиностанции продават горивата с над 10% по-евтино, което е с над 20 ст. за литър.

Според Симов големите вериги все още не са реагирали и поддържат по-високи стойности. В данъчните складове също няма промяна в цените и там не са повишавани.

„Ситуацията показва, че промените в Закона за горивата действат и създават добра конкуренция между играчите. Поправките в него показват, че малките бензиностанции оцеляха, създават по-голяма конкуренция и се запази пазарният механизъм в сектора“, коментира Симо Симов.

До Нова година не се очаква поскъпване на горивата. Пазарът ще остане стабилен, което е добре за икономиката и селското стопанство, подчерта той.

Причината е, че световното търсене е много слабо, защото в периода април-май големите консуматори се запасиха с огромни количества петрол. Складовете са запълнени, рафинериите са задръстени и държавите са запасени, обясни Симов.

Същевременно консумацията на горива в световен мащаб не се покачва. Най-големите потребители са транспортът и туризмът, които са най-засегнати от кризата и работят изключително ограничено.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/
  

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица