Свържи се с нас

Новини

Хилда Цвъркалева напусна ОП „Благоустрояване“

Published

on

снимка: gerb.bg

снимка: gerb.bg

Директорът на Общинското предприятие „Благоустрояване“ – Хилда Цвъркалева е напуснала по взаимно съгласие поста директор, съобщи за „Габрово Нюз“ Десислава Сутева, главен експерт връзки с обществеността в Община Габрово.

За временно изпълняващ длъжността директор на ОП „Благоустрояване“ е назначен досегашният й заместник Диян Кехайов.

Потърсена за коментар Хилда Цвъркалева сподели, че освобождава поста поради здравословни и лични причини, и невъзможност да продължи да изпълнява задълженията си перфектно, както до сега.

„Време е млади и енергични хора да поемат управлението на предприятието“, коментира тя пред нашата медия. От проведения разговор стана ясно още, че по нейна молба са били запечатани и три от канцелариите в сградата – тази на управителя и на двама от ръководителите, с цел действията по предаване на документацията да бъдат изрядни.

Промяната в ръководството озадачи дори служителите в предприятието, които бяха не по-малко изненадани от внезапното решение на директора. „Наистина не можем да си обясним внезапното решение на г-жа Цвъркалева. Друго не мога да коментирам“, каза Диян Кехайов, новоназначеният управник, по-известен като активист на МГЕРБ в Габрово.

снимка: Фейсбук

снимка: Фейсбук

Хилда Цвърквалева заемаше поста управител на ОП „Благоустрояване“ от месец август 2014 година. За периода, в който тя ръководеше предприятието, успя да подобри качеството на сметосъбирането и снегопочистването, да поднови автопарка и да внедри иновативни начини за почистване на града.

„Габрово Нюз“ ще продължи да следи случващото се в най-голямото общинско предприятие, изразявайки надежда, че смяната в ръководството няма да се отрази и доведе до понижаване качеството на услугата, която то предлага.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Андрей Николов е новият заместник – областен управител на Габрово

Published

on

Андрей Николов е новият заместник – областен управител на област Габрово, съобщиха от областната администрация.

Той беше представен пред екипа на администрацията от областния управител Кристина Сидорова.

Андрей Николов е назначен със Заповед на служебния министър – председателя от 12 август 2022 г. Той приема поста от Ивелин Стоянов, който благодари на екипа за професионализма и добрия синхрон в съвместната работата. На новия екип той пожела успех.

„Приех тази отговорна длъжност с нужния респект и готовност да продължим добрите практики в управлението“, заяви Андрей Николов и допълни, че начело с областния управител ще направят необходимото за добрата организация за прозрачното провеждане на изборите на 2 октомври.

Андрей Николов е магистър по финанси от Университета за национално и световно стопанство. Работил е в частния сектор в управлението на финансовите и нефинансовите междуфирмени отношения.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

РЗИ – Габрово с проверки по спазването на противоепидемичните мерки

Published

on

Регионалната здравна инспекция в Габрово отново напомня на всички граждани на територията на област Габрово, че със заповед на министъра на здравеопазването за периода от 11 до 18 август са въведени временни противоепидемични мерки на територията на цялата страна.

В изпълнение на заповедта на министъра на здравеопазването, РЗИ – Габрово извършва засилени проверки по спазването на противоепидемичните мерки.

Във фокуса на извършвания контрол попадат: лечебни заведения, аптеки, оптики, специализирани институции за предоставяне на социални услуги и в социални услуги от резидентен тип за деца и възрастни, в транспортни средства на градския транспорт: релсови превозни средства, тролейбуси и автобуси, и прилежащите им спирки и станции на закрито.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Жена пострада при челен сблъсък на пътя Габрово – Трявна

Published

on

Жена пострада при челен удар между кола и пътнически бус. За щастие животът на пострадалата е извън опасност. Тя е била транспортирана и настанена в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово.

Тежката катастрофа е станала снощи, 14 август, около 18.00 часа на пътя Габрово – Трявна, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

По данни на полицията пътният инцидент е причинен от 56-годишен водач, който управлявайки „Ситроен С3“, не съобразил скоростта си с пътните условия.

При движение в посока към Трявна, на мокра пътна настилка, той изгубил контрол над автомобила, навлязъл в лентата за насрещно движение и се ударил челно в движещия към Габрово бус „Мерцедес Спринтер“.

В резултат на натъспилото пътнотранспортно произшествие пострадала 67-годишната жена, която се возела в пътническия микробус.

Пострадалата била откарана в габровската болница, където била установена фрактура на дясното колянно капаче, за щастие без опасност за живота.

Пробите за алкохол на водачите са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица