Свържи се с нас

Крими

Затвор за пиян шофьор, предизвикал верижна катастрофа на „Брянска“

Published

on

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

С решение по въззивно наказателно дело от общ характер, тричленен състав на Окръжен съд – Габрово, потвърди присъда на Габровски районен съд, с която мъж от Габрово бе осъден на 1 година лишаване от свобода и глоба в размер на 1 000 лева за управление на МПС след употреба на алкохол.

С обжалвания пред Окръжния съд акт К.П. от Габрово е признат за виновен в това, че на 16 ноември миналата година, около 14,25 часа, управлявал лек автомобил „Ланчия Капа” по ул. „Брянска” в Габрово с концентрация на алкохол в кръвта си 2,30 на хиляда, установено по надлежния ред, след като е осъден с влязла в сила присъда за деяние по чл.343б ал.1 от НК – управление на МПС с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 над хиляда.

Видно от събраните по делото доказателства габровецът управлявал лекия автомобил „Ланчия“ по улица „Брянска” в посока центъра на града. По същото време, пред него, на червен светофар на кръстовището до „Дом на хумора и сатирата”, били спрели няколко превозни средства, последното от които – товарен автомобил „Форд Транзит Кънект”.

Подсъдимият не спрял своевременно и с управляваната от него кола се ударил в товарния автомобил, който от своя страна се изместил напред и ударил спрелия пред него.

След произшествието водачът на „Форд“-а сигнализирал органите на реда за настъпилото произшествие. На място пристигнал автопатрулен екип и тъй като подсъдимият бил във видимо нетрезво състояние – миришел на алкохол и с некоординирани движения, му била извършил проверка за употреба на алкохол с техническо средство „Алкотест Дрегер”.

Дисплеят отчел 2,23 промила. На подсъдимия бил съставен акт и издаден талон за медицинско изследване. Резултатът от последното посочил концентрацията на алкохол в кръвта на подсъдимия 2,30 промила.

За извършеното престъпление К.П. бе осъден на 1 година лишаване от свобода и глоба в размер на 1 000 лева. Освен това съдът го лиши от право да управлява МПС за срок от 2 години.

След цялостна проверка на обжалваната присъда Окръжен съд – Габрово счете, че първоинстанционният акт е правилен, мотивиран и законосъобразен, което обуславя цялостното му потвърждаване.

Решението на Окръжен съд – Габрово е окончателно и не подлежи на касационно обжалване или протест.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Крими

Спипаха трима без шофьорски книжки и един дрогиран през миналата седмица

Published

on

В периода от 23 до 29 януари на територията, обслужвана от Областната дирекция на МВР – Габрово, се проведе специализирана полицейска операция, имаща за цел повишаване безопасността на движението по пътищата.

През отчетния период е бил установен един водач, шофирал след употреба на алкохол и един след употребата на наркотици. Установените неправоспособни водачи са трима. Девет от всички проверени са били санкционирани за неправилно изпреварване, а 1 за отнето предимство на пешеходец.

В хода на акцията са били извършени проверки на общо 1 472 превозни средства и 1 835 лица. Съставени са били 58 акта и наложени 330 глоби по фиш.

За същия период, от 23 до 29 януари, но на територията, обслужвана от севлиевската полиция, е била проведена специализирана полицейска операция, имаща за цел противодействие на престъпления, свързани с употребата и разпространението на наркотични вещества.

Извършени са били проверки на 349 автомобила и 449 лица. Задържани са били две лица като срещу тях са образувани досъдебни производства.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Арестуваха 26-годишен заради пико и марихуана в Габрово

Published

on

В хода на специализирана полицейска операция, имаща за цел противодействие на престъпления, свързани с употребата и разпространението на наркотици, бе задържан криминално проявен мъж.

Акцията е проведена вчера на територията на Габрово, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. Криминалисти извършили проверка на 27-годишен местен жител, у когото намерили 26 грама марихуана и близо 3 грама метамфетамин.

При последвалото претърсване в жилището, обитавано от лицето, полицейските служители открили и иззели 38 грама марихуана и 3 грама метамфетамин. Мъжът бил задържан по реда на Закона за МВР за срок до 24 часа, като срещу него е образувано досъдебно производство по чл.354а ал.3 т.1 от Наказателния кодекс.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Контрольор в градския транспорт на Габрово пострада при инцидент

Published

on

52–годишна жена, контрольор в автобус от обществения транспорт на Габрово, пострада при инцидент, станал във вторник, около 16.50 часа, на ул.“Свищовска“.

Водачът на превозното средство, приближавайки пешеходна пътека, намалил скоростта с цел да пропусне преминаващи пешеходци, в резултат на което жената паднала напред и си ударила главата в таблото на рейса.

Пострадалата била транспортирана в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ с комоцио, без опасност за живота.

Пробите за алкохол и на двамата са отрицателни. Пътнотранспортното произшествие е било обслужено по административен ред.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица