Новини, Политика|30.01.2017 8:14

Пълно съгласие за състава на РИК – Габрово

снимка: Областна администрация - Габрово

снимка: Областна администрация – Габрово

Пълно съгласие за състава на Районната избирателна комисия в Габрово постигнаха представителите на парламентарно представените партии и коалиции. Решението взеха по време на проведените в неделя консултации при областния управител на Габрово Николай Сираков за състава на РИК за произвеждане на изборите за народни представители на 26 март 2017 г.

И на тези консултации беше направено само едно предложение за председател на РИК от ПП ГЕРБ, подкрепено от всички. За секретар постъпиха две предложения от Коалиция „БСП лява България“ и ПП ДПС. Съгласие между тях беше постигнато в името на добрата работа на РИК – Габрово до момента. Така предложеният състав на РИК бе подкрепен от всички представители на партии единодушно.

снимка: Областна администрация - Габрово

снимка: Областна администрация – Габрово

Предстои областният управител Николай Сираков да изпрати своето предложение в Централната избирателна комисия за назначаване на Районна избирателна комисия – Габрово. Ръководство, което ще бъде предложено в ЦИК, е за председател – Мария Недева, излъчен от ПП ГЕРБ, двама зам. председатели – Евгени Попов и Донелия Цонева – съответно от ПП ДПС и АТАКА, и секретар Юлия Ненова – от Коалиция„БСП лява България”.

Съставът на РИК ще е с общ брой 13 члена, включително председател, двама заместник-председатели и секретар, като съотношението между партиите и коалициите от партии е както следва: ПП „ГЕРБ” – 4, Коалиция„БСП лява България” – 2, ПП ДПС – 2, Коалиция „Реформаторски блок” – 1, Коалиция „Патриотичен фронт” – 1, Коалиция „България без цензура” – 1, ПП АТАКА – 1, Коалиция „АБВ” – 1.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар