Свържи се с нас

Новини

След края на играта царят и пешката се прибират в една и съща кутия

Published

on

снимка: Областна администрация - Габрово

снимка: Областна администрация – Габрово

„Нека се опитаме да погледнем извън матрицата, в която живеем и да пожелаем свобода на ума си, за да имаме пъстър и красив свят. В противен случай животът ни ще е организиран като игра на шах. Ще стъпваме върху бели и черни квадрати, всеки с определен ход и посока, с единствената цел да превземем полето на противника и да „натикаме“ най-силния му играч в ъгъла, а победителя ще наричаме герой и ще му отдаваме почести“, това сподели областният управител Николай Сираков пред кметове на общини от региона, председатели на Общински съвети, ръководители на държавни структури и журналисти.

снимка: Областна администрация - Габрово

снимка: Областна администрация – Габрово

И тази година областният управител не пренебрегна традицията за следновогодишна среща с представители на ведомства, с която заедно да отбележат началото на новата година. Темата този път беше „Илюзия или реалност“, защото истината е, че вселената и природата на нашата действителност са изключително прости.

снимка: Областна администрация - Габрово

снимка: Областна администрация – Габрово

В основата на нашия дуален свят има две изначални неща – плюс и минус, бяло и черно, мъжко и женско, добро и лошо, реалност и илюзия… „Нашият ум и мисли са реалност, те са като чистия бял лист, но онова, което сътворяваме с мислите си е пълна илюзия, защото намерения на всеки от нас докато сътворява са едни, а онова което всеки един от вас ще възприеме, е субективно и то зависи от житейския опит и емоционална нагласа“ – каза Николай Сираков и допълни, че в нашия забързан свят често се случва да се объркваме кое и илюзия и кое реалност, да имаме усещането, че живеем в някаква матрица, все едно сме стъпили върху шахматна дъска от бели и черни квадрати.

Ако обаче само за миг си представим, че някой вземе шахматната дъска под краката ни и ни даде свобода, вече няма да има бели и черни квадрати, но фигурите остават същите със своите различни роли. Тогава светът ще изглежда по различен начин, пъстър и шарен – без черно и бяло, без борби и противоборства.

„Тогава имаме възможността, организирайки фигурите, да си взаимодействаме помежду си и да създадем един много по-прекрасен свят. Едва тогава изчезва и страхът, че някой ще успее да натика в ъгъла вашия цар, защото просто няма ъгли“ – каза още в словото си Сираков и попита риторично дали е така или офицерът ще си остане на едно място, защото не знае как да се движи навсякъде и отново ще започне да копнее за бялото квадратче и белия диагонал, което му дава сигурността…

Областният управител пожела на своите гости през новата година светът да бъде пъстър, да виждат само силните и красивите страни на хората около тях и да помнят, че когато краят на играта дойде и царят и пешката се прибират в една и съща кутия!

снимка: Областна администрация - Габрово

снимка: Областна администрация – Габрово

В края на срещата всеки от присъстващите получи вдъхновяващ подарък от областния управител, нещо, макар и малко на пръв поглед, но заредено с много положителна енергия. Нещо, от което всеки от нас има нужда – вътрешна сила и увереност във възможностите, но под формата на моливи с надписи „Мога!“ и „Направи го!“, защото всеки един „може да го направи“, стига да има желание и вяра в себе си. Част от илюзията и реалността станаха магьосникът Йордан Белев и МИМ театър Габрово.

снимка: Областна администрация - Габрово

снимка: Областна администрация – Габрово

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица