Свържи се с нас

Любопитно

Фотоконкурс и Национална фотоизложба „Фонтаните в България”

Българска асоциация по водите (БАВ) и сдружение „Аз обичам водата”
са организатори на събитието

Published

on

photo-banner-waterdayalast

Българска асоциация по водите (БАВ) и сдружение „Аз обичам водата” организират фотоконкурс и Национална фотоизложба на тема „Фонтаните в България”. Проявите са част от събитие СЕДМИЦА НА ВОДАТА 2017, което се осъществява по случай Световния ден на водата – 22 март, и е част от инициативата „Международен Воден Мост 2017“.

Темата на конкурса цели да обедини фотографии на работещи фонтани на територията на България, старини или съвременни, с класически или модерен дизайн, включени в атрактивен екстериорен ансамбъл, в обществени пространства, паркове, градини, административни сгради, и дори в дворове на частни домове.

Петдесетте най-впечатляващи снимки в конкурса ще станат част от Националната фотоизложба „Фонтаните в България“, която ще бъде представена от 16 до 22 март във фоайето на новата сграда на Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ).

Десет от тези 50 кадъра ще бъдат избрани след онлайн гласуване на: www.waterbridge.info.
Останалите 40 ще бъдат посочени от експертно жури.

Само пет от общо 50-е снимки ще станат безспорни победители в конкурса. Те ще бъдат обявени на церемония, която предстои да се проведе на 22 март – Световния ден на водата, отново във фоайе на УАСГ (новата сграда). А авторите на творбите ще получат специални награди.

КАТЕГОРИИ В КОНКУРСА
– Награда на онлайн-публиката
– Първо място в класацията на журито
– Второ място в класацията на журито
– Трето място в класацията на журито
– Награда за обществена институция

В категория „Награда за обществена институция“ могат да участват държавни, общински, културни институции или НПО организации. Категорията има и допълнително условие – снимките да са придружени с пояснителен текст, представящ положителен пример за грижа и добра практика за устойчиво управление на водните ресурси от институцията или организацията.

УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ
– Част от конкурса имат право да бъдат фотографии, които са пряко свързани с темата „Фонтаните в България“. Работите могат да бъдат цветни и/или черно-бели.
– Всеки участник заявява желанието си да се включи във фотоконкурса чрез регистрация на адрес: www.waterbridge.info/фотоконкурс с уникално потребителско име и актуална поща. След регистрацията, на посочения е-мейл ще бъде изпратена парола за управление на профила.
– Всички участници е нужно да посочват в регистрационана форма актуални данни за обратна връзка. В случай на неточност на подадената информация или при невъзможност за контакт с автор на номинирана фотография, участникът ще бъде дисквалифициран.
– Всеки участник има право на 3 авторски фотографии и само на 1 потребителски профил.
– Снимките се качват в страницата на фотоконкурса, където се събират в профила Ви.
– Всички снимки търпят одобрение преди да бъдат публично достъпни в страницата на фотоконкурса.
– Към всяка творба трябва да има посочени: автор, заглавие и/или място, където тя е направена. Снимките могат да бъдат придружавани от кратки авторски текстове, разказващи интересни истории за обекта.
– Всяка една от фотографиите трябва да притежава оригинал с високо качество за печат 50×70 см, в случай, че бъде номинирана за изложбата „Фонтаните в България”.
– Създателите на номинираните творби задължително трябва да подпишат декларации за авторско право, с която удостоверяват авторството на снимката и преотстъпват правото й на ползване на организаторите за целите на фотоконкурса „Фонтаните в България”. (Ако снимка на участник с ненавършени 18 години бъде номинирана, декларацията за авторско право се подписва от родител или настойник.).
– Авторите на номинираните снимки ще бъдат поканени от организаторите да изпратят оригиналите на имейл: fotokonkurs@waterbridge.info

Крайният срок за записване и за изпращане на снимките е 12:00 часа на 15 февруари 2017г.

ДИСКВАЛИФИЦИРАНЕ
Застрашени да отпаднат от конкурса са участниците предоставили:
– Неточна информация за себе си и/или за работата си.
– Творба и/или текстове, които не са тяхно дело.
– Фотография, която няма оригинал с посочените по-горе технически характеристики.
– Снимки, които не отговарят и/или противоречат на закона за авторското право и сродните му права; такива с дати, копирайт, воден знак; с обиден характер и т.н.

КЛАСИРАНЕ
Десетте фотографии с най-много онлайн гласове получават правото да се включат в крайната селекция от 50 снимки, предвидени за Националната изложба „Фонтаните в България“. Още 40 ще станат част от експозицията след гласуване от страна на експертно жури. Имената на членовете журито – фотографи, еколози, представители на водния сектор, ще бъдат публикувани на страницата на фотоконкурса.

Докато протича фотоконкурса всички снимки-участници ще бъдат представени и на фейсбук страницата на конкурса „Фонтаните в България“, но харесванията от фейсбук ще се вземат предвид за окончателното класиране единствено в случай, че определени снимки имат равен брой гласове в страницата: www.waterbridge.info.

Всички 50 творби ще бъдат публикувани във фейсбук страниците на БАВ и на Международен Воден Мост. След 22 март те ще станат част от пътуваща изложба, която ще посети различни градове и административни центрове в страната.

КОНТАКТИ
за регистрация за участие във фотоконкурса:
http://waterbridge.info/фотоконкурс
за повече информация:
fotokonkurs@waterbridge.info

УСПЕХ НА ВСИЧКИ АВТОРИ!

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Любопитно

27 български дизайнерски продукта гостуват на Габрово

Published

on

Изложбата „Съвременен български продуктов дизайн“ ще може да се разгледа в зала 7А в Музея на хумора и сатирата в Габрово от днес, 26 март до 8 април. Тя се организира от MD – списанието за дизайн, интериор и архитектура в сътрудничество с Музея на хумора и сатирата и с подкрепата на Северноцентрално държавно предприятие – Габрово.

В изложбата ще бъдат показани 27 продукта на съвременни български дизайнери, шест от които са отличени с най-престижната международна награда за дизайн Red Dot. Нейни носители са сгъваемата бутилка на DiFOLD Origami Bottle, настолната лампа Infinity, създадена от дизайнера Лъчезар Цветанов, иновативния полувелосипед на Мартин Ангелов – Halfbike и снегоходките Small Foot на Петър Димитров и Иван Колев.

Другите два продукта с Red Dot, включени в изложбата, са дело на успешния български дизайнер Илиан Милинов – детския стол-клатушка LUMI и тестът за бременност Twip, направен от биоразградим материал по поръчка на Unicoms AG, Швейцария.

Изложбата е част от поредица от събития, свързани с популяризирането на българския дизайн и успехите на българските дизайнери. Продуктите са част от книгата „Български продуктов дизайн 2000/2022“ на издателство Бисмар, която излезе през юни 2023 г.

Общо 50 български дизайнери и студиа с разработените от тях над 350 продукта участват в книгата – представително двуезично издание, подготвено от екип от утвърдени професионалисти.

На повече от 400 страници са представени мебели, осветителни тела, превозни средства, уреди, инструменти, играчки, предмети за бита, съдове и много други продукти, дело на българските топ дизайнери. Голяма част от тях са носители на престижни международни награди за дизайн.

На 4 април от 13.30 часа в Залата на жирафите в Музея на хумора и сатирата в Габрово издателят инж. диз. Бистра Шишкова ще представи книгата „Български продуктов дизайн 2000/2022“ и ще се проведе дискусия, на тема „Бъдещето на гората и вторият живот на дървесината“.

В дискусията ще участват председателят на Браншова камара на дървообработващата и мебелната промишленост (БКДМП) проф. д-р Васил Живков, доц. д-р Георги Костов, преподавател в Лесотехническия университет и председател на УС на Северноцентрално държавно предприятие (СЦДП), инж. Иван Недков, директор на СЦДП – Габрово и инж. Петър Дишков, представител на „Кроношпан България“ ЕООД – дружество, което оползотворява отпадъчна дървесина.

Зареди още

Любопитно

Продавате стар немски автомобил? Изкупуваме Мерцедес и БМВ до1993 г!

Published

on

Имате стар, но все пак ценен немски автомобил „Мерцедес“ или „БМВ“, произведен преди 1993 година? Фирма „ВАИКАР“ изкупува всички модели от двете марки.

Ние разбираме стойността на класическите коли и сме готови да предложим конкурентни цени за вашата стара кола. Независимо дали той е в добро или лошо състояние, ние сме заинтересовани да го видим.

📞 Свържете се с нас на телефон: +359 999 009 008.

Не изпускайте възможността да се освободите от стария си автомобил и той да бъде оценен по достойнство за вярната си служба.

Позвънете и ще се погрижим за цялата процедура. „ВАИКАР“ – вашата връзка със света на класическите автомобили!

Зареди още

Любопитно

Обявиха конкурс за детска рисунка „Моят любим сезон“

Published

on

Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование – Габрово и Художествена галерия „ Христо Цокев“- Габрово организират конкурс за детска рисунка на тема “ Моят любим сезон“.

През настоящата година конкурсът ще бъде проведен с подкрепата на Регионално управление на образованието Габрово и Областен управител на област с административен център Габрово.

Конкурсът, в които могат да участват всички деца и ученици, включително и тези на допълнителна подкрепа, е традиционен и се провежда за пета поредна година.

Желаещите да участват в конкурса трябва да изпратят рисунките си на адрес: гр. Габрово, ул. „Брянска“ № 3 , до 10 май.

Награждаването на победителите ще се състои на 30 май от 17.30 часа, в Художествена галерия- „Христо Цокев“- Габрово. Изложбата на отличените творби ще бъде достъпна от 14 юни в изложбената зала на Галерията.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица