Свържи се с нас

Новини

Усложнена зимната обстановка в Габрово!

Published

on

000gabrovo_by_night_001

Остава усложнена зимната обстановка на територията на община Габрово след обилния и продължителен снеговалеж. Височината на снежната покривка в градската част е над 60 см, а по високите места, поради навявания, достига над метър.

Тази нощ приоритетно бяха уширявани основните улици в града. Придвиждането в стръмните участъци все още е затруднено.

ОП “Благоустрояване“ продължава да почиства градската улична мрежа с всички налични изправни машини. Общинската пътна мрежа се почиства от Дружество „Димас”, чиито основни усилия са насочени към почистване на пътищата към селата, след което ще продължи почистването на вътрешните улици.

Снегопочистването на пътните настилки в участъците Габрово – Трявна, Габрово – Севлиево, Габрово – Дряново и Люляци се извършва от машини на Областно Пътно управление.

Общински пътнически транспорт обслужва със закъснение вътрешните градски линии.

Актуална информация за обслужването на вътрешноградските линии може да бъде получена на телефон 066 80 69 49, в интервала от 04:00 до 22:00 часа, а за междуселищните и междуградските линии – на телефон 066 80 55 66, в интервала от 06:00 до 20:00 часа.

Към настоящия момента няма населени места без електрозахранване на територията на общината.

Възстановено е движението през проход „Шипка, като е забранено движението на МПС, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона от категория N3, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета с технически допустима максимална маса над 10 тона от категория О4 до 31.03.2017 г.

Обстановката на Узана също е усложнена, има снегонавявания. Височината на снежната покривка там е 115 см, температурата на въздуха – минус 17°С. Пътят до Узана, както и пътните артерии между базите се почистват. Движението на автомобилите в това направление е препоръчително да бъде с вериги.

До момента на телефоните на Общински съвет по сигурност не са получени сигнали за бедстващи хора. В критична ситуация гражданите могат да потърсят помощ на тел. 112.

Поради затрудненото движение в стръмните участъци на града, намалените от натрупания сняг габарити на улиците, както и предвид усложняващата се зимна се обстановка, Община Габрово апелира гражданите да ограничат ползването на лични превозни средства, освен ако не е крайно необходимо.

Актуална прогноза за времето от общинската МТО станция можете да видите оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Костадин Костадинов и Даниел Петров ще се срещнат с жители на Дряново

Published

on

Председателят на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов, заедно с народния представител от Габрово Даниел Петров, ще проведат отворена среща с жителите на Дряново.

Тя ще се състои на 23 април, вторник, от 18.00 часа в конферентната зала на Бутиков хотел ВСК „Кентавър“.

На срещата ще бъде обсъдена актуалната политическа обстановка, предстоящите избори.

Присъстващите ще имат възможността да споделят идеи и да задават въпроси на лидера на „Възраждане“ и габровския депутат.

Зареди още

Новини

Приеха годишния план за намаляване на риска от бедствия

Published

on

Областният съвет за намаляване на риска от бедствия заседава под председателството на областния управител Мария Башева.

Приет бе годишният план за 2024 г за изпълнение на Областната програма за намаляване на риска от бедствия 2022-2025г.

Съгласуван и приет бе и Областният план за защита при бедствия.

В заседанието участваха представители на 24 институции и териториални структури.

Зареди още

Новини

Празник на географията в Габрово

Published

on

Община Габрово, Областна администрация-Габрово, РУО – Габрово, ОУ „Неофит Рилски“ – Габрово и Асоциацията на професионалните географи и регионалисти – Габрово организират „Пролетен празник на географията“.

Празникът ще се проведе на 22 април, понеделник, по повод „Деня на Земята“ в Ритуалната зала на Община Габрово.

Събитието ще започне в 15.00 часа. Ще бъде излъчен екологичният филм „Море на вятъра“, след чийто край ще бъдат наградени изявени ученици, постигнали успехи по География и икономика при извънкласни изяви през учебната 2022-2023 г.

След награждаването ще се проведе викторина за училищни отбори от общините на област Габрово, придружена от кратка фолклорна програма.

Викторината е на тема: „Габрово в географията и историята на България“. Въпросите за нея са подготвени от комисия, чиито членове не са от област Габрово, с председател проф. Марин Русев, председател на УС на АПГР.

Заявка за участие са заявили ОУ „Неофит Рилски“, ОУ „Христо Ботев“, ОУ „Иван Вазов“, СУ „Райчо Каролев“, СУ „Отец Паисий“, НАГ, ПТГ“Д-р Никола Василиади“, ПГТ „Пенчо Семов“.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица