Свържи се с нас

Крими

Съдят двама счетоводители, укривали данъци в големи размери

Published

on

Снимката е илюстративна

Снимката е илюстративна

В съдебно заседание проведено на 9 януари, състав на Окръжен съд – Габрово с председател съдия Минков, даде ход на наказателно дело от общ характер № 120 от 2016 година, за неплащане на данъчни задължения в особено големи размери.

Подсъдими по делото са К.Б. и Х.Х. от Габрово, обвинени от Окръжна прокуратура – Габрово в това, че през периода от месец януари 2009 г. до месец март 2015 г. включително, при условията на продължавано престъпление, К.Б. като изпълнителен директор, а Х.Х. като ръководител на финансов отдел в акционерно дружество от Габрово, в съучастие като съизвършители, избегнали установяване и плащането на данъчни задължения в особено големи размери – общо 273 889,80 лв., от които 182 820,80 лв. по Закона за данък върху добавенана стойност и 91 069 лв. по Закона за корпоративно подоходно облагане.

Съгласно обвинението, двамата осъществявали счетоводство на дружеството в нарушение на изискванията на счетоводното законодателство, като при част от реализираните продажби не издали данъчна фактура и касова бележка от фискално устройство или касова бележка от интегрирана автоматизирана система за управление на търговската дейност, както и затаили истина в подадени справки-декларации по ЗДДС и дневници за продажби към тях и в годишни данъчни декларации по ЗКПО.

В хода на съдебното следствие бяха разпитани четирима свидетели. Съдът прие като доказателство по делото и заключението на изготвената на досъдебното производство компютърно-техническа експертиза.

Предвид неявяването на вещото лице, изготвило съдебно-счетоводната експертиза по делото и съобразявайки становищата на страните, съдът отложи разглеждането на делото. Следващото заседание е насрочено за 13 март 2017 година, когато трябва да бъдат изслушани още четирима свидетели, посочени от обвинението. За тогава ще бъде изискана и справка от ТД на НАП – офис Габрово за подадените от дружеството с електронен подпис декларации по ЗДДС, касаещи инкриминирания период.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Крими

Жена „захлеби“ почти минимална заплата, но не за дълго. Полицията я прибра!

Published

on

В рамките на няколко минути служители на габровската полиция установиха и задържаха жена, извършила кражба на пари.

Действията по разследването започнали снощи, малко преди 18.30 часа. Чрез спешния телефон 112 бил подаден сигнал, че неизвестно лице проникнало в незаключен апартамент в Габрово, откъдето извършило кражба на 850 лв.

В резултат на предприетите незабавни оперативно-издирвателни мероприятия в 18.40 часа полицаи арестували 26-годишната крадла.

По случая е образувано досъдебно производство.

Зареди още

Крими

Полицията в Габрово арестува двама заради марихуана

Published

on

Двама млади бяха задържани заради наркотици при специализирана полицейска операция, проведена в Габрово.

На ул.“Александър Керков“ автопатрулен екип спрял за проверка 27-годишен криминално проявен мъж, с когото бил и 17-годишен младеж.

При извършените процесуално-следствени действия било установено, че двамата придобили и държат в себе си суха зелена листна маса, реагирала при полевия наркотест на марихуана.

Образувани са досъдебни производства за извършени престъпления по чл.354а ал.3 от Наказателния кодекс.

Зареди още

Крими

Полицията изяснява обстоятелствата около конфликт в Габрово

Published

on

Областната дирекция на МВР в Габрово изяснява обстоятелствата около конфликтна ситуация, възникнала в късния следобед на 9 юни в центъра на Габрово, в района на ул.“Генерал Радецки“.

На място са били насочени автопатрулни екипи, които установяват лицата, участващи в конфликта. Активните действия по случая продължават.

Уведомена е Районната прокуратура в Габрово. След окомплектоване, материалите ще бъдат изпратени по компетентност в прокуратурата.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица