Свържи се с нас

Новини

Община Габрово партньор на ИМКА за повече младежка активност

Published

on

снимка: Община Севлиево

Детски приключенски лагер на ИМКА, м. Узана, 2016 г., снимка: Община Габрово

Община Габрово ще бъде партньор на сдружение ИМКА в проекта „Утвърждаване на младежките услуги и надграждане на капацитета на МИКЦ – Габрово“, който ще стартира на 1 януари 2017 г. Новината съобщи Миглена Въгленова, Гл. експерт „Публичност и визуализация“ в местната общинска администрация.

Разработката на габровската неправителствена организация бе одобрена от Министерството на младежта и спорта в средата на месеца. За целта ще бъде отпуснато безвъзмездно финансиране от 37 959,90 лв. по Националната програма за младежта 2016-2020 г., Подпрограма 1 „Развитие на мрежата от младежки консултантско-информационни центрове“ (МИКЦ).

За срок от една година ще бъдат предоставяни информационни, консултантски и обучителни услуги за младежи, младежки работници, неформални младежки групи и организации. Идеята е да се насърчи личностното развитие и младежката активност, както и да се разширят възможностите за професионална реализация на младежите в Габрово и областта.

Дейностите са насочени към млади хора на възраст от 15 до 29 години, младежки лидери и специалисти, работещи с младежки организации в Габрово и съседните общини. Предвижда се да бъдат обхванати около 3000 лица, като над 360 ще получат индивидуални и групови консултации, а повече от 250 представители на целевата група ще бъдат обучени на младежко лидерство, доброволчество, разработване и управление на проекти. Над 1000 младежи ще имат възможност да участват в различни инициативи за свободното време чрез активностите на МИКЦ – Габрово.

Община Габрово ще съдейства за контактите на екипа на МИКЦ с Общинския консултативен съвет по въпросите за младежта, както и с ученическите съвети в училищата за популяризиране на младежките услуги. Предвидена е годишна награда за най-добър проект, насърчаващ младежкото доброволчество. В рамките на инициативата „Опознай и избери“ ще бъде представена дейността на общинската администрация с възможност за краткосрочна доброволческа работа или стажуване на младежите.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Крими

Полицията конфискува джип и мотор по Баловете в Габрово

Published

on

Джип и мотоциклет бяха иззети от полицията по време на изминалите абитуриентски балове в Габрово. Причината за това е, че водачите им бяха установени да ги управляват под въздействието на алкохол и наркотици. Пътните нарушители бяха лишени от шофьорските си книжки.

Първият от тях бил хванат в Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост на 24 май. Около 11.30 часа, автопатрулен екип спрял за полицейска проверка лек автомобил „Джип Гранд Чероки“, управляван от 31-годишен габровец.

Водачът бил тестван за употреба на наркотици, като техническото средство отчело положителен резултат за марихуана. Мъжът отказал кръвна проба, а автомобилът му бил иззет.

По случая образувано бързо производство.

На 25 май, малко след полунощ, отново в Габрово полицаи отбили за проверка мотоциклет „Хонда Шадоу“, управляван от 52-годишен жител на Белослав. На място била извършена проверка за употреба на алкохол, като техническото средство отчело 2.01 промила.

Мъжът, чийто превозно средство било също било отнето, дал кръв за химически анализ.

Зареди още

Крими

Задържаха севлиевец, убил майка си

Published

on

Извършител на тежко криминално престъпление бе задържан за по-малко от два часа, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Сигнал за деянието, извършено в Севлиево, бил получен на 23 май в 12:43 часа чрез спешния телефон 112.

На място незабавно били насочени полицейски екипи и екип на ЦСМП – Севлиево. На адреса било установено тялото на 61-годишна жена, която била без жизнени показатели. Медиците констатирали смъртта ѝ.

В резултат на проведените незабавни заградителни и издирвателни мероприятия в парка „Черничките“ в Севлиево бил задържан извършителят на деянието. Това бил 36-годишен местен жител, син на починалата жена.

Мъжът е криминално проявен. На местопроизшествието бил извършен оглед в присъствието на съдебен лекар, при който били установени множество прорезни и прободни рани в областта на шията и гърдите на жената.

Действията по разследването са били проведени от криминалисти на РУ Севлиево и ОДМВР Габрово, под наблюдението на Окръжната прокуратура – Габрово.

Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава под надзора на Окръжна прокуратура-Габрово.

Зареди още

Новини

КП „Левицата“ ще представи листата си за народни представители

Published

on

КП „Левицата“ ще представи кандидатите си за народни представители в Седми многомандатен избирателен район Габрово на предстоящите избори на 9 юни.

Това ще се случи на събитие, организирано на 28 май, вторник, от 17.30 часа в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово. Водач на кандидат – депутатската листа е адв. Иванка Баева.

Очаква се специално за представянето да пристигне Татяна Дончева, водач на КП „Левицата“ във Велико Търново.

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на КП „Левицата“, във връзка с изборите за 50 Народно събрание, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. КП „Левицата“ е под номер 19 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица