Свържи се с нас

Крими

Габрово: Хитра измамница се измъкна с условна!

Published

on

снимка: Пресцентър МВР, Архив

снимка: Пресцентър МВР, Архив

В съдебно заседание по наказателно дело от общ характер, проведено на 21 декември 2016 г., състав на Районен съд – Габрово, с председател съдия Ставрев, одобри споразумение между прокурор от Районна прокуратура – Габрово и защитника на подсъдимата П.П. от Добрич, с което на последната се налага условно наказание „лишаване от свобода“ за извършена измама.

Съгласно споразумението П.П. се признава за виновна в това, че през периода 14 януари – 28 март 2014 г. в Габрово, при условията на продължавано престъпление, в съучастие с неустановени лица, с цел да набави за себе си имотна облага, възбудила и поддържала заблуждение у жена от Габрово, че от определена фирма ще й бъде отпуснат заем без поръчители, с което причинила на пострадалата имотна вреда в размер на общо 2 590 лева.

Видно от приложените по делото доказателства, след запитване от страна потърпевшата за отпускане на кредит, П.П. успяла чрез телефонни разговори и имейли да я заблуди, че след заплащане на различни такси ще й бъде даден заем в размер на 7 000 лева.

През инкриминирания период, следвайки указанията на подсъдимата, сама и чрез свои близки пострадалата превела общо 14 „такси” в различен размер, без да получи обещания кредит.

За извършеното престъпление на П.П. бе определено наказание от 3 месеца лишаване от свобода, изпълнението на което се отлага с изпитателен срок от 3 години. На основание чл.59 ал.1 от НК от посоченото наказание се приспада времето, през което подсъдимата П.П. е била задържана с мярка за неотклонение „задържане под стража“, считано от 8 до 14 юли 2016 г.

Нанесените вреди от престъплението са възстановени на пострадалата в пълен размер. Одобреното споразумение има последиците на влязла в сила присъда.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Крими

Спипаха трима без шофьорски книжки и един дрогиран през миналата седмица

Published

on

В периода от 23 до 29 януари на територията, обслужвана от Областната дирекция на МВР – Габрово, се проведе специализирана полицейска операция, имаща за цел повишаване безопасността на движението по пътищата.

През отчетния период е бил установен един водач, шофирал след употреба на алкохол и един след употребата на наркотици. Установените неправоспособни водачи са трима. Девет от всички проверени са били санкционирани за неправилно изпреварване, а 1 за отнето предимство на пешеходец.

В хода на акцията са били извършени проверки на общо 1 472 превозни средства и 1 835 лица. Съставени са били 58 акта и наложени 330 глоби по фиш.

За същия период, от 23 до 29 януари, но на територията, обслужвана от севлиевската полиция, е била проведена специализирана полицейска операция, имаща за цел противодействие на престъпления, свързани с употребата и разпространението на наркотични вещества.

Извършени са били проверки на 349 автомобила и 449 лица. Задържани са били две лица като срещу тях са образувани досъдебни производства.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Арестуваха 26-годишен заради пико и марихуана в Габрово

Published

on

В хода на специализирана полицейска операция, имаща за цел противодействие на престъпления, свързани с употребата и разпространението на наркотици, бе задържан криминално проявен мъж.

Акцията е проведена вчера на територията на Габрово, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. Криминалисти извършили проверка на 27-годишен местен жител, у когото намерили 26 грама марихуана и близо 3 грама метамфетамин.

При последвалото претърсване в жилището, обитавано от лицето, полицейските служители открили и иззели 38 грама марихуана и 3 грама метамфетамин. Мъжът бил задържан по реда на Закона за МВР за срок до 24 часа, като срещу него е образувано досъдебно производство по чл.354а ал.3 т.1 от Наказателния кодекс.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Контрольор в градския транспорт на Габрово пострада при инцидент

Published

on

52–годишна жена, контрольор в автобус от обществения транспорт на Габрово, пострада при инцидент, станал във вторник, около 16.50 часа, на ул.“Свищовска“.

Водачът на превозното средство, приближавайки пешеходна пътека, намалил скоростта с цел да пропусне преминаващи пешеходци, в резултат на което жената паднала напред и си ударила главата в таблото на рейса.

Пострадалата била транспортирана в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ с комоцио, без опасност за живота.

Пробите за алкохол и на двамата са отрицателни. Пътнотранспортното произшествие е било обслужено по административен ред.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица