Свържи се с нас

Новини

Томислав Дончев напуска политиката?

Published

on

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Вицепремиерът Томислав Дончев се връща към ученето след края на мандата си и напуска политиката, научи и писа сензационно „Таблоид“. От 2017 г. той си обещал да завърши докторантурата си и да се захване с академична работа. Пред близки пък намекнал наскоро, че повече няма да се занимава с политика.

„Уморих се от това да работя за името на България и това да не се оценява“, оплакал се той и в обкръжението си на спецове по еврофондовете. Последните скандали с обществени поръчки у нас и злоупотреба с фондовете на Евросъюза по линия както на земеделието, така и на човешките ресурси, вбесили Дончев до такава степен, че в края на един от последните си работни дни преди изборите си тръгнал на обяд и затръшнал вратата зад себе си в Министерския съвет, а после отказал да вдига телефона си.

Семейството му било готово да го подкрепи каквото и решение да вземел, включително да не се занимава повече с политика и с държавнически дела. Навръх студентския празник 8 декември Дончев се оплака публично, че студентските години много му липсват, както и че би искал сам да преподава.

„Два пъти започвам да пиша докторантура и все не я завършвам“, разкри той и подчерта, че иска плътно да следва девиза на Европа „Учене през целия живот“. Вицепремиерът в оставка призна, че е прекарал прекрасни студентски години и затова би искал да се върне в аудиторията след тръгването си от „Дондуков“ 1.

tabloid

„Липсва ми тишината, която се нарушава от бързите стенографски движения на химикалките по карирания лист, и вкусът на кафето в пластмасова чаша, което ти топли премръзналите пръсти. И още ми се иска да вярвам, че колкото и да е трудно днес, най-интересното не е започнало и най-доброто тепърва предстои“, изповяда се Дончев.

Оказва се, че имал идея дори да се върне в родното Габрово за няколко месеца, за да си почине от шума и суетата на столицата, а пред близките си заявил, че в Брюксел кракът му повече нямало да стъпи, защото бил тотално изтощен от бюрокрацията на иначе уважаваните от него чиновници в комисията.

На всичкото отгоре повторното отваряне на сагата с продажбата на двата реактора за АЕЦ „Белене“ на Русия, Франция или Китай допълнително го е вбесило и казал на администрацията си, че дори още един мандат да изкара като вицепремиер и министър по европейските въпроси, казусът няма да бъде приключен и ще се точи още цяло десетилетие.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

КНСБ – Габрово подари мартеници на социален дом

Published

on

Регионалният съвет на КНСБ – Габрово и тази година подари мартеници на хората от Дом за пълнолетни лица с физически увреждания в града.

Областният координатор на КНСБ за Габрово Росица Йонкова зарадва всички потребители и служители на социалната услуга. В духа на традициите на Баба Марта, тя пожела най-вече здраве, късмет и повече поводи за усмивки.

Регионалният съвет и домът си сътрудничат от години. Освен, че служителите са членове на синдиката, домът е партнирал няколко пъти по проекти на КНСБ, а преди време синдикалисти от региона освежиха дворното пространство на социалната институция.

Синдикалистите са категорични, че и занапред ще продължат доброволческите инициативи в региона, защото е важно да не забравяме хората в неравностойно положение и защото понякога малките жестове носят истинската радост.

Зареди още

Новини

Румен Радев ще участва в тържествата на Шипка за 3 март

Published

on

Държавният глава Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в тържественото отбелязване на Националния празник 3 март, съобщиха от прессекретариата.

В празничния 3 март, неделя, от 11.30 часа президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев ще отдаде почит пред паметта на българските опълченци и воини, загинали за свободата на България на връх Шипка.

Държавният глава ще приеме почетния строй на представителните части на Българската армия. В 11.50 часа президентът ще произнесе слово.

От 18.30 часа на площад „Народно събрание“ ще се проведе тържествената заря-проверка по повод Националния празник на България. Президентът Румен Радев ще приеме почетния строй на представителните части на Българската армия. В 18.40 часа държавният глава ще произнесе слово. В церемонията ще участва и вицепрезидентът Илияна Йотова.

По-късно президентът ще бъде домакин на традиционния официален прием по случай Националния празник 3 март в Централния военен клуб в София.

Зареди още

Крими

Съдът отказа да предаде на властите в Италия мъж от Шумата

Published

on

С решение от 28 февруари т.г., тричленен състав на Окръжен съд – Габрово, отказа изпълнението на Европейска заповед за арест, издадена по отношение на български гражданин, живущ в севлиевското село Шумата.

Видно от приложените по делото доказателства заповедта е издадена на 13 декември 2023 г. от прокуратурата при съда във Вало дела Лукания, Италия. Със същата се иска предаване на българския гражданин, с инициали Т.К., на италианските съдебни власти за изтърпяване на наказание „лишаване от свобода“, наложено му със задочно постановена присъда, за извършено на територията на искащата държава престъпление (нарушаване на определена мярка за защита).

С оглед доказателствата по делото съдебният състав прие, че са налице основанията по чл. 40 ал. 2 т. 1 от Закона за екстрадицията и европейската заповед за арест (ЗЕЕЗА) изпълнението на издадената от италианските власти ЕЗА да бъде отказано.

Съдът констатира, че в нея не се съдържа информация за спазване на условията по чл. 40, ал. 2, т. 1-4 от ЗЕЕЗА (чл. 4а, § 1, б. „а-г“ от Рамково решение 2002/584 ПВР на Съвета), считайки, че отразеното в Заповедта относно личното призоваване на лицето или уведомяването му по друг начин за определената дата и място на съдебния процес, довел до издаване на задочната присъда, не покрива стандарта на Рамковото решение и ЗЕЕЗА.

Решението на Окръжен съд – Габрово подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Велико Търново в 5-дневен срок. Предвид обявеното решение, с което се отказва изпълнението на Европейската заповед за арест, съдът отмени взетата по-рано по отношение на Т.К. мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица