Свържи се с нас

Новини

Кирил Добрев: Конкурсът за шеф на Горското в Габрово е смущаващ!

Published

on

© Copyright 2016 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2016 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Конкурсът за директор на „Северноцентрално държавно предприятие” – Габрово е меко казано смущаващ. Проведен е за 7 дни, в един етап – само по документи, след което е назначен кандидатът Цветелин Миланов. Това коментира пред журналисти в Габрово народният представител от БСП лява България Кирил Добрев.

Той цитира няколко подобни обявления за провеждани конкурси, които са за подобна или по-ниски позиции, според които кандидатите преминават два етапа на селекция – първият е по документи, последван от етап на писмен тест и събеседване с кандидата.

„Подобно нещо в конкурса за директор на „Северноцентрално държавно предприятие” – Габрово не се е случило“, подчерта Кирил Добрев. Не може за позицията „специалист” или „младши експерт”, кандидатите да се явяват задължително на писмени тестове и интервюта, а за директор на едно от най-големите горски предприятия в България, да се подават само документи и то за срок от една седмица, поясни Добрев.

Габровският народен представител от БСП допълни, че няма информация нито за това дали са се явили други кандидати, нито резултати от проведения конкурс.

„Нали разбирате, че да си директор на подобно държавно предприятие не е лесна работа, ще трябва да представяш стратегия за управление, да имаш визия за бъдещето на това предприятие и пр. Не може да се подбират кандидати, без да е проведен по-сериозен изпит“, коментира още Кирил Добрев. Той допълни, че за същата позиция в други области – конкурсите протичат именно на два етапа.

Пред медиите депутатът сподели и друг смущаващ факт. „Това стопанство имаше и друг вр. и.д. директор – Тодор Бонев, като слуховете достигнали до мен, бяха, че от София са го посъветвали Бонев да не кандидатства за поста. След това много бързо, за седмица и само по документи, е назначен за директор г-н Миланов, който е от гр.Тервел. Мисля, че специално този конкурс ще търпи ревизия“, информира Кирил Добрев.

Според него този пример е ярко доказателство за политическото безвремие, в което се намира страната в момента.

По думите му, колкото по-бързо Росен Плевнелиев предложи служебен кабинет, толкова по-бързо ще се излезе от това политическо безвремие, в което е изпаднала страната през последния месец. В момента единственото, което правят министрите на Бойко Борисов, е да възлагат обществени поръчки за стотици милиони, за които след това няма да има никаква яснота кой ще поеме отговорност.

Като скандални примери народният представител визира две обществени поръчки – едната на министър Москов за 1 милиард лева за лекарства, достатъчни според Добрев за нов политически проект, и другата – на министър Бъчварова за смяната на личните документи и зимни дрехи на полицаите. „Считам, че сезонът е „подходящ“ за обявяване на конкурс за зимни дрехи. Те може би към юни месец ще са готови и за лятото дебелите якета на полицаите ще им бъдат от полза“, шеговито заяви още той.

От началото на януари стартираме отчетната кампания в партията и подготовка за Конгреса, който е насрочен за 4 февруари. Имаме много ясна цел – спечелването на предстоящите парламентарни избори, съобщи пред журналистите Кирил Добрев.

Преди да започне пресконференцията в Габрово Кирил Добрев изрази съболезнованията си към близките на жертвите от трагедията в село Хитрино.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Зимното поддържане в Трявна работи с пълен капацитет

Published

on

Въпреки продължаващия снеговалеж в област Габрово и натрупванията, които на места достигат до 25 см, снегопочистването и поддържането на републиканската и общинската пътна мрежа в община Трявна продължава и към този час. За това информира главен специалист „Пожарна безопасност и защита на населението“ към Община Трявна Михаил Минчев.

„Фирмите към ДЗЗД „Зимно поддържане – Трявна“ работят с пълен капацитет машини и поддържаме непрестанна връзка с тях относно почистването и опесъчаването на общинската пътна мрежа. В непрестанна връзка сме и с Областно пътно управление – Пътен кантон Трявна, които отговарят за поддържането на републиканската пътна мрежа. Всички входове/изходи на Община Трявна също са проходими при зимни условия“. информира кметът на община Трявна Силвия Кръстева.

Приоритетно продължава почистването и опесъчаването на Централната градска част и високите жилищни квартали в Трявна и Плачковци, както и в районите на училища, детски градини, болници, авто и ЖП гари и пр.

Междувременно се извършва и почистване на пътната мрежа в кметствата и малките населени места. Към момента няма постъпили сигнали за прекъсвания в електрозахранването и водоснабдяването на територията на населените места в Община Трявна.

Не се съобщава за бедстващи хора и животни. Всички сигнали, постъпили от граждани и фирми на тел. 112, се приемат и обработват при дежурния към Общински съвет за сигурност и се реагира незабавно.

Община Трявна призовава всички шофьори да се съобразяват със зимните метеорологични условия и да се движат с повишено внимание с цел избягване на пътно-транспортни произшествия.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Общината ще се срещне с ръководството на „ТЕЦ“-а в търсене на отговори

Published

on

Системите нарушения на топлоподаването и оплакванията от замърсявания на въздуха в жилищните квартали в района на „Топлофикация – Габрово“ ЕАД генерират справедливо социално недоволство сред жителите на аброво, от самото начало на настоящия отоплителен сезон.

По този повод Община Габрово отправи към ръководството на „Топлофикация – Габрово“ ЕАД покана за участие в междуинституционална среща, по повод дейността и качеството на услугата, предоставяна от дружеството.

Неговото ръководство отказа среща в Община Габрово и покани нейното ръководството на място в топлоцентралата утре – 7 февруари. Ръководството на Община Габрово ще посети „Топлофикация – Габрово“ ЕАД.

Целта на Община Габрово е габровци да получат категоричен отговор кога „Топлофикация – Габрово“ ЕАД ще предоставя на своите абонати услуга с параметри, адекватни на зимния сезон без да се налага абонатите на дружеството да прибягват до алтернативно отопление и да търпят влошеното качество на въздуха и саждите в района на дружеството.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Уличиха малолетен, откраднал дамски дрехи от магазин ден преди 2 февруари

Published

on

Непълнолетно момче бе уличено в извършването на кражба. На 1 февруари в габровската полиция постъпил сигнал за кражба на дамски дрехи, на стойност 75 лева, от търговски обект.

В резултат на предприетите оперативно-издирвателни мероприятия било установено, че извършител на деянието 15-годишно момче от Габрово.

По случая е заведена преписка.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица