Свържи се с нас

Крими

Ход на дело за опит за убийство и други тежки престъпления

Published

on

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

В съдебно заседание, проведено на 5 декември т.г., разширен състав на Окръжен съд – Габрово, с председател съдия Василева и докладчик съдия Костова, даде ход на наказателно дело от общ характер. Подсъдим по него е Д.С. от севлиевското село Дамяново, обвинен в извършване на опит за убийство, грабеж, опит за изнасилване, блудство и палеж.

Първото повдигнато на Д.С. обвинение е за това, че на 3 юни т.г., между 3,00 и 5,00 часа, в къща находяща се в с. Богатово общ. Севлиево, при условията на опасен рецидив, чрез палеж, по особени мъчителен начин начин, направил опит умишлено да умъртви 73-годишна жена от същото село, като опитът останал недовършен по независещи от дееца причини. Съгласно обвинението, Д.С. запалил вещи в непосредствена близост до лежащата, трудно подвижна жена, като деянието е извършено с цел да бъдат прикрити други престъпления.

Д.С. е обвинен и в това, при условията на опасен рецидив, отнел от владението на пострадалата телевизор LG, на стойност 260 лева, като употребил за това сила. Хванал я за ръцете, душил я с найлонова торба, което довело до кратковременна загуба на съзнание и дихателна недостатъчност, представляващо разстройство на здравето, временно опасно за живота – средна телесна повреда по смисъла на чл.129 ал.2 от НК.

Подсъдимият е обвинен и в извършване опит за съвкупление с пострадалата, представляващо особено тежък случай, извършен при условията на опасен рецидив.

На Д.С. е повдигнато обвинение и за извършено блудство с пострадалата, като деянието представлява особено тежък случай.

Последното повдигнато на Д.С. обвинение е за това, че на посочената по-горе дата, чрез струпване на дрехи и хартии, които залял с ракия и слънчогледово олио и възпламенил с кибрит, запалил имущество със значителна стойност – къща находяща се в с. Богатово, собственост на 73-годишната жена от същото село, на стойност 24 100 лева, като причинените щети са в размер на 5 610 лева.

В началото на процеса съдът конституира пострадалата като частен обвинител и граждански ищец по делото, като прие за съвместно разглеждане в наказателния процес предявения от нея граждански иск за причинени от деянията по чл.116, чл.199, чл.152 и чл.150 от НК неимуществени вреди в размер на общо 130 000 лева, както и за имуществени вреди от престъплението по чл.330 от НК в размер на 5 610 лева.

В хода на съдебното следствие бяха разпитани 7 свидетели, включително пострадалата жена. Съдът прие като доказателства по делото и заключенията на изготвените на досъдебното производство съдебно-медицинска, пожаро-техническа и две оценителни експертизи.

Съдебният състав не приключи съдебното следствие с оглед неявяването на един свидетел и на вещите лица изготвили съдебно-психиатричната експертиза по отношение на подсъдимия. За следващото съдебно заседание, насрочено за 23 януари 2017 г., като свидетели ще бъдат призовани и поемните лица, участвали при освидетелстването на пострадалата.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Крими

Спипаха трима без шофьорски книжки и един дрогиран през миналата седмица

Published

on

В периода от 23 до 29 януари на територията, обслужвана от Областната дирекция на МВР – Габрово, се проведе специализирана полицейска операция, имаща за цел повишаване безопасността на движението по пътищата.

През отчетния период е бил установен един водач, шофирал след употреба на алкохол и един след употребата на наркотици. Установените неправоспособни водачи са трима. Девет от всички проверени са били санкционирани за неправилно изпреварване, а 1 за отнето предимство на пешеходец.

В хода на акцията са били извършени проверки на общо 1 472 превозни средства и 1 835 лица. Съставени са били 58 акта и наложени 330 глоби по фиш.

За същия период, от 23 до 29 януари, но на територията, обслужвана от севлиевската полиция, е била проведена специализирана полицейска операция, имаща за цел противодействие на престъпления, свързани с употребата и разпространението на наркотични вещества.

Извършени са били проверки на 349 автомобила и 449 лица. Задържани са били две лица като срещу тях са образувани досъдебни производства.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Арестуваха 26-годишен заради пико и марихуана в Габрово

Published

on

В хода на специализирана полицейска операция, имаща за цел противодействие на престъпления, свързани с употребата и разпространението на наркотици, бе задържан криминално проявен мъж.

Акцията е проведена вчера на територията на Габрово, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. Криминалисти извършили проверка на 27-годишен местен жител, у когото намерили 26 грама марихуана и близо 3 грама метамфетамин.

При последвалото претърсване в жилището, обитавано от лицето, полицейските служители открили и иззели 38 грама марихуана и 3 грама метамфетамин. Мъжът бил задържан по реда на Закона за МВР за срок до 24 часа, като срещу него е образувано досъдебно производство по чл.354а ал.3 т.1 от Наказателния кодекс.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Контрольор в градския транспорт на Габрово пострада при инцидент

Published

on

52–годишна жена, контрольор в автобус от обществения транспорт на Габрово, пострада при инцидент, станал във вторник, около 16.50 часа, на ул.“Свищовска“.

Водачът на превозното средство, приближавайки пешеходна пътека, намалил скоростта с цел да пропусне преминаващи пешеходци, в резултат на което жената паднала напред и си ударила главата в таблото на рейса.

Пострадалата била транспортирана в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ с комоцио, без опасност за живота.

Пробите за алкохол и на двамата са отрицателни. Пътнотранспортното произшествие е било обслужено по административен ред.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица