Свържи се с нас

Новини

Раздадоха годишните награди „Доброволец на годината“ (снимки)

Раздадоха ХVІІ-те годишни награди „Доброволец на годината“ 2016

Published

on

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

ИМКА – Габрово и Националният алианс за работа с доброволци отбелязаха Международния ден на доброволците за седемнадесети пореден път. На тържествена церемония, състояла се на 5 декември в зала „Възраждане“, бяха отличени доброволците на 2016 г. в област Габрово.

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Официални гости на събитието бяха кметът на община Габрово Таня Христова, областният управител Николай Сираков, началникът на РУО Георги Маринов, и. д. директорът на областния съвет на БЧК Стефан Стойчев. Номинирани бяха 60 доброволци от градовете в Габровска област, а раздадените награди – 20.

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Кметът Таня Христова отправи приветствие към гостите, в което каза, че ползата и резултатите от доброволчеството са видими и осезаеми за цялото общество. Тя насърчи доброволците да бъдат част от промяната като продължат да променят света, като го превръщат в по-добро място за живеене.

Представените инициативи бяха оценени по резултатите и значението за хората в общността; броя и характеристиките на участниците; значението на инициативата за развитието на екипа на организацията и доброволците. Най-добрите сред номинираните бяха отличени с почетна грамота и предметна награда.

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Кметът на Габрово Таня Христова връчи отличията в четири категории. В категорията „Екология и опазване на околната среда“ журито присъди награда на Грета Детелинова Матейчева.

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Красимира Рускова, номинирана от Доброволчески център към Община Габрово, спечели в категорията „Благотворителност“.

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

СУ „Петко Р. Славейков“ – Трявна бе отличено като училището, най-активно работило с доброволци.

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Младежкият съвет по наркотични вещества към община Габрово спечели награда за „проект на годината, привлякъл най-много доброволци“.

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Отличието им бе връчено, заради проекта „ГМО – граждански мобилен отряд“, финансиран от Младежка банка – Габрово.

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Победителите в останалите категории са:

В категория „Най-активен доброволец в училище” – учител

Наградата се присъжда на: Учителски колектив на ОУ „Христо Ботев“, Габрово за тяхната благотворителна акция за набиране на средства за техен колега. В допълнение на това, този учителски колектив подкрепя своите ученици да организират редица благотворителни инициативи в училище.

В категория „Най-активен доброволец в училище” – ученик

Наградени са: Радослав Михайлов Стефанов – СУ „Максим Райкович“, Дряново, Павел Пламенов Факиров – ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров” – Севлиево, Рада Йорданова Йорданова – НАГ, Габрово, Янита Иванова Йотева  – ПГТ „Пенчо Семов“, Габрово.

В категория „Здравно образование”

Наградата получава: Александър Иванов Иванов.

В категория „Гражданско образование и гражданско участие”

Наградата получава: Нанси Али Соуейд.

В категория „Най-млад доброволец“

Наградата получава: Любен Димитров Станчев.

В категория „Доброволец-ветеран“

Наградата получава: Емил Стоянов Тотев, представител на Младежки  Център Севлиево.

В категория „Социални дейности“

Награда се присъжда на: Виктория Даниелова Генчева – БМЧК и на Екип от доброволци от ЦСРИ гр. Трявна: Лора Звездова Стефанова, Николета Дамянова Николаева, Елина Тодорова Иванова, Ивана Николаева Тодорова, Леда Живкова Петрова, Калина Веселинова Цанева.

В категория „Младежки дейности“

Наградата получава: Айсен Реджебова Кременлиева; освен нея и екип Нанси Соуейд и Ива Ранковска.

В категория „Инициативи за свободното време“

Присъжда се екипна на Рая Веселинова Топузакова и Ива Иванова Ранковска

В категория „Култура и творчески дейности“

Наградата получава: Елия Руменова Рачева; освен нея и екип: Йоана Нанкова 12 б клас, Тодор Борисов 12 в клас, Донка Христова 12 в клас, Национална Априловска гимназия

В категория „Други“

Награда за „Най-активен екип от доброволци в училище“: Рая Веселинова Топузакова, Елия Руменова Рачева, Християна Герасимова Христова и Сияна Юлиянова Нейкова

Награда за „Превенция на рисковото поведение сред младите хора и употребата на наркотични вещества“ – Христина Максимова Христова

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Пътен полицай в детската градина

Published

on

Инспектор Христофор Божинов разказа на малчуганите от габровската детска градина „Радост“ за професията „Пътен полицай“.

Униформеният служител гостува на група Мики Маус. Той разказа на децата за работата на пътните полицаи.

Представи униформата и отличителните ѝ знаци, както и помощните средства – палка, белезници, стоп палка и радиостанция.

Проведе и кратка беседа по безопасност на движението. Инспектор Божинов раздаде на малчуганите брошури със стихчета, свързани с пътната безопасност.

Децата от своя страна се бяха подготвили с тематични рисунки, които подариха на униформения служител.

Зареди още

Крими

Превантивна беседа за противодействие на телефонните измами

Published

on

Превантивна беседа, свързана с телефонните измами, се проведе в Трявна, съобщиха от Областната дирекция на МВР – Габрово. Възрастни хора от пенсионерските клубове в общината се събраха в зала „Дръзновение“, където старши инспектор Марин Маринов, началник група „Криминална полиция“ при РУ Трявна, разясни основните схеми на телефонните измамници.

Той разказа и случаи от своята практика. Ст.инсп. Маринов подчерта, че „ало“ измамниците се стараят да научат информация за близките на потенциалната жертва, която след това използват срещу нея, за да може да я убедят да предаде определена сума пари.

Той призова възрастните хора в никакъв случай да не разказват на непознати за своите деца, внуци, близки. Обясни на възрастните хора как да реагират, когато непознати се опитат да ги убедят, че техни близки са причинили пътен инцидент; че имат нужда от средства за лечение или при други подобни сценарии.

Ст.инспектор Маринов разясни и за така наречените „фишинг измами“. Той отправил апел в никакъв случай да не споделят лични данни, данни на дебитни или кредитни карти, да не отварят съмнителни имейли.

На срещата присъстваха Даниела Маринова, заместник-областен управител и инж.Жасмина Лазарова, заместник-кмет на Община Трявна.

Превантивната кампания е инициирана от Областна администрация- Габрово и ОДМВР-Габрово. Тя ще продължи и през следващите дни.

В Севлиево тя ще се проведе на 27 февруари от 15.00 часа в клуб на пенсионера в ж.к.“Митко Палаузов“, на 28 февруари от 10.00 часа в клуб на пенсионера на ул.“Любен Каравелов“ в Севлиево, на 6 март от 13:00 часа в клуб на пенсионера на ул.“Юрий Венелин“ в Габрово, и на 7 март от 10.00 часа в Община Дряново.

Зареди още

Новини

КНСБ – Габрово обучи комитети и групи по условия на труд

Published

on

Регионалният съвет на КНСБ-Габрово, съвместно с Института за социални и синдикални изследвания и обучения на КНСБ, проведе в електронна среда обучение на близо четиридесет представители на комитетите и групите по условия на труд в предприятия и организации от региона.

Традиционно и тази година лектори бяха директорът на дирекция „Инспекция по труда” със седалище Габрово Виолета Иванова и вицепрезидентът на КНСБ в направление „Социална защита, безопасност и здраве при работа. Справедлив зелен преход и екология” Огнян Атанасов.

Виолета Иванова запозна участниците с нормативните разпоредби, касаещи трудовата злополука, провеждането на инструктажи осигуряването на здравословни и безопасни условия на труд, контролът по спазване на трудовото законодателство и правомощията на контролните органи.

Огнян Атанасов представи националното законодателство по безопасност и здраве при работа, социалния диалог в областта на здравословните и безопасни условия на труд, рискове, свързани с безопасност и здраве при работа в сектор „Държавно управление”, предстоящият проект на социалните партньори в тази област, Националната кампания на КНСБ „Да спрем рака на работното място” и промените в европейското на националното законодателство.

За първи път трети лектор в обучението бе Габриела Гатева – психолог и психотерапевт, която запозна участниците със симптомите, фазите и начините за справяне със синдромът на бърнаут и представи случаи от своята практика.

Обучението се осъществи в съответствие с изискванията на Закона за здравословни и безопасни условия на труд и Наредба № 4 на Министерството на труда и социалната политика.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица