Свържи се с нас

Новини

Скандал! Безотговорно поведение на кметове на Дряново и Царева ливада

Published

on

снимка: Митко Динушев, Troyan Media Group

снимка: Митко Динушев, Troyan Media Group

Скандал! Безотговорно поведение на кметове на Дряново и село Царева ливада. За това алармираха от TroyanPress.com. Поводът за материала е безхаберие от страна на местна управа, която повече от половин година не може да се справи дупка на пътя, зейнала на пътя Дряново – Трявна. Публикуваме статията на колегите от троянската медия с надеждата, че компетентните органи ще се самосезират по случая и проблемът ще бъде отстранен в най-кратки срокове.    

„Неделя е. Пътувам от Дряново към Трявна, минавайки през село Царева ливада, защото главният път за Трявна минава оттам. Пътят не е поддържан – разбит и с множество дупки, но се търпи. Пейзажът не е особено красив през зимата, защото на пръв поглед се забелязва занимареността на селото: обрасли тротоари, лошо подкастрени дървета, мръсотия, разбити улици, паднали пътни знаци.

снимка: Митко Динушев, Troyan Media Group

снимка: Митко Динушев, Troyan Media Group

Най-лошото, което видях и е дупка с диаметър около 40 см на ул. „Върбан Генчев“ /главният път за Трявна/, от която стърчеше едно дръвче. Отдалече си помислих да не е някаква нова мода и да засяват дръвчета в асфалта, но като спрях видях пропадналия път в този участък. На снимката се вижда как шахтата, която е поставена е хлътнала с около 10-15 см. навътре и непосредствено до нея има дупка, под която се крие някоя стара канализация на повече от 50 години. Замислих се, ако случайно в тъмното мине през нея някой голям и тежък камион какво ще стане. Може би асфалта ще се разцепи и камиона ще пропадне.

Хората, които живеят до „емблематичната“ дупка в с. Царева ливада споделиха пред мен, че многократно са пускали сигнали до кмета на село Царева Ливада г-жа Наталия Ковачева и до кмета на Община Дряново инж. Мирослав Семов, но всички сигнали са останали без отговор. 6 месеца хората се грижат да има дръвче в тази дупка, за да не би случайно някой лек автомобил да замести тяхното дръвче.

снимка: Митко Динушев, Troyan Media Group

снимка: Митко Динушев, Troyan Media Group

Кметовете мълчат и бездействат! Може би, ако се случи нещастен случай тогава биха се задействали да оправят този проблем! Все пак ул „Върбан Генчев“ се явява главен път за гр. Трявна и би трябвало да се вземат веднага мерки след като е подаден сигнал, да ама не! Все пак живеем в България, а тук всичко е възможно. Сигурно е едно, че ако имаше такава дупка пред къщата на кмета на с. Царева Ливада и пред тази на кмета на гр. Дряново инж. Мирослав Семов веднага щяха да бъдат взети мерки.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Преглед на падналите рога на благороден елен тази неделя на Градище

Published

on

Каним ви отново на Градище в неделя в 11.00 часа! Особено, ако се вълнувате от популацията на благороден елен в нашите ширини. Ще можете да се срещнете с представители на Държавно горско стопанство – Габрово, природолюбители и ловни специалисти, които ще направят преглед на падналите еленови рога.

Важно е да се отбележи, че това не са рога от убити животни, а естествено паднали и събрани от горите. Благородните елени сменят своята корона всяка година през месеците февруари и март.

Тя пораства отново бързо след това, но рогата могат да дадат много информация за здравето на елените, храната, до която имат достъп, възрастта им, броят им, че дори и понякога за тяхната съдба – срещали ли са се с хищници, спорили ли са с други мъжки и т.н.

Събитието ще се състои на поляната на Градище на 21 април, неделя, в 11.00 часа. Естествено то е безплатно и всички любители на чистия въздух и природата са добре дошли.

Прегледът е част от поредица събития „Горски срещи на Градище“, които се провеждат всяка неделя на любимата поляна. Те са организирани от Фондация „От БГ“ и са със свободен достъп, както и самата поляна.

Барчето на поляната също работи и предлага страхотен билков чай, лимонада, скара и бира, а следващото събитие от поредицата ще е на 28 април – ЗДРАВОсловно с Петя – арт терапия с рисуване!

Зареди още

Икономика

„Теспом“ АД търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Новини

Младежкият център организира семинар, посветен на хранителните разстройства

Published

on

Младежки център – Габрово организира тренинг, посветен на хранителните разстройства. Той ще се проведе на 20 април, събота, от 15.00 часа, в Художествена галерия „Христо Цокев“, а лектор ще бъде Яница Неделчева.

Яница е сертифициран психотерапевт в сферата на системния подход и фамилната психотерапия, международен обучител и консултант по емоционално хранене и хранителни нарушения със специализация в САЩ и над 15 години опит в индивидуалното и семейно консултиране. От 2013 г. е създател и директор на Мобилен тренинг център „ПОЗИТИВНИ 365“.

Яница е автор и ръководител на редица международни проекти, свързани с личностно развитие и промяна, като вярва във възможността за промяна, която е заложена във всеки човек. В нейното поле на дейност основно място имат емоционалното хранене и хранителни нарушения и здравословния начин на живот – особено важни теми за младежите, тяхното физическо и психическо здраве.

В програмата на тренинга ще бъдат включени образователни дейности и презентация, свързани с хранителните нарушения, емоционалното хранене и превенция в юношеска възраст.

Участниците ще получат практически насоки, както и информация за техники за справяне със стреса, възможност да тестват своята самооценка и да научат как да се справят с негативните мисли и депресивни състояния, водещи до хранителни нарушения. Инициативата цели да обогати знанията на младежите и да ги предпази.

Обучението е част от поредица образователни срещи, организирани по идея и с активното участие на младежи от ученическите съвети на средните училища и гимназии в Габрово.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица