Свържи се с нас

Новини

С благодарност към всички, подкрепили Христо!

Published

on

blagotvoritelen-koncert-v-podkrepa-na-hristo

„Истинска щедрост е да направиш нещо хубаво за някого, без той да научи.“
Франк А. Кларк

Благодаря на всички, които се включиха в тази благородна кауза, в подкрепа на 16-годишния габровец Христо Козарев.

Благодаря ви, за този урок по човечност! Вие положихте много усилия, разказахте на хората за тази кауза, разпространихте поканите и плакатите.

Благодаря на участниците, които се включиха в благотворителния концерт с голямо желание и добронамереност, както и на техните ръководители за съпричастността им към кампанията.

Сумата, към която се стремим, е 50 000 лева

Събитието се осъществява с пълната подкрепа на Кмета на Габрово – г-жа Таня Христова и със съдействието на „Център за работа с доброволци“ към Община Габрово.

Специални благодарности отправям г-жа Златка Калинова от Община Габрово за нейната всеотдайност при цялостната организация на кампанията, още от самото й начало.

Благодаря на нашия водещ – Светлана Кацарска, която ми даде и моралната подкрепа, че всичко, към което се стремим ще се получи.

Искам да благодаря на г-жа Елмазова и колегите й от рекламна агенция „Елмазова“, които със своя голям професионализъм направиха необходимото и ми съдействаха по всички начини, както и на печатница „ЕКС–ПРЕС“ ООД, която разпечата безплатно плакатите за концерта.

Огромно благодаря и на нашия озвучител Петьо Йорданов.

Благодаря на нашите медийни партньори: „Бумеранг радио ФМ“, Вестник „100 вести“, Габрово Daily, Gabrovo News, „Сети ТВ“ и Светлана Кацарска.

Съпричастност към благородната кауза проявиха Директорите и колеги от Габровските училища, откъдето са и всички участници в нашия концерт.

Благодарности към:
– г-жа Митева и учители от Основно училище „Ран Босилек“ – от проведения вътрешно училищен базар, от продадените покани и от кутията за набиране на средства са събрани 2146 лв.
– Г-жа Рачевиц и учители от Национална Априловска гимназия от продадените покани и от кутията за набиране на средства са събрани 627 лв.;
– Г-жа Кюмюрджиева – Природоматематическа гимназия „Акад. Иван Гюзелев“ от продадените покани и от кутията за набиране на средства са събрани 400 лв.

Във всяка от гимназиите и в ОУ „Ран Босилек“ бяха поставени кутии за набиране на средства. Учениците направиха благотворителни базари.

Кутии за набиране на средства бяха поставени още в ЦДГ „Радост“, фитнес клуб „Троя“ – 104 лв., ЕМО „Етъра“, фолклорен състав „Играорци“ и приятели – 450 лв., по време на Рок-концерт на Ваня и Радослав Талеви в клуб „Дъблин“ на 18.11.2016 год. – 214 лв., и в клуб „SOPRANO”, където на 21.11.2016 год. екипът на „3/5/7 Cat House” организира благотворителна викторина в подкрепа на Христо Козарев.

Кутия за набиране на средства имаше и на нашия благотворителен базар, във фоайето на зала „Възраждане“.

Средства са дарени още и от:
– СТЕМО – 500 лв., ТЕХНОМАТ -„Меркурий“, ИМПУЛС, ИЗОТСЕРВИЗ.

Огромно благодаря за тази съпричастност!

Благодарим и на всички добри хора, които се включиха в благотворителния базар в зала „Възраждане“ с изработването на картички, картини, пана, детски рисунки и други изделия. Това са: ученици и учители от ОУ „Ран Босилек“; СОУ „Райчо Каролев“; Дневен център на възрастни хора с увреждания, с Управител Росица Димитрова – изработените от тях Коледни картички и късметлийски камъчета ще донесат радост и благоденствие на този, който си ги закупи, защото този човек ще направи двойно добро!; „СТЕЛА – АРТ“; ЕМО „Етъра“; Регионална библиотека „Априлов – Палаузов“; Химикали и рекламни материали от фирма „Фея“ – Наталия Лалчева, с надписи „Приятели за Христо“.

До този момент от покани и дарителски акции са събрани – 4441 лв.

От продадените изделия на базара и от кутията за набиране на средства, поставена в зала „Възраждане“ бяха събрани – около 3430 лв.

БЧК ни предоставят възможност да използваме дарителската сметка „Милосърдие“.

Всичко до този момент е около 15 200 лв.

„Нито една проява на доброта, дори най-малката, не е загуба на време. Правете всичкото добро, на което сте способни, с всички средства, които имате, по всички начини, които знаете, на всички места, където можете, по всяко време, когато можете, на всеки човек, на когото можете, докато можете!“
Джон Уесли

С БЛАГОДАРНОСТ,
КРАСИМИРА РУСКОВА

Новини

Ограничават движението в района на Севлиево на главния път София – Варна

Published

on

От утре – 6 октомври, се ограничава движението в посока Варна по път I-4 в района на Севлиево, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

За изпълнение на дейности по пътната настилка при укрепване на свлачището при 84-ти км на първокласния път и откоса от южната му страна трафикът от първокласния път ще се отклонява при п. в. „Севлиево“ по обходни маршрути за леките и тежкотоварните превозни средства.

Автомобилите до 3,5 т ще преминават през Севлиево – с. Богатово – път I-4, а преводните средства над 3,5 т ще се насочват по пътя Севлиево – Драгановци – Габрово – п.в. „Поповци“ – път III-5004 /Обход на Габрово/ – Киевци – Думници – Рязковци – път I-5 Габрово – Дряново – Велико Търново – път I-4.

Необходимо е шофьорите да карат внимателно и да спазват стриктно поставената пътна сигнализация.

Агенция „Пътна инфраструктура“ се извинява за причиненото неудобство при пътуването, но укрепителните дейности са наложителни, за да се осигури безопасното преминаване по първокласния път.

С изпълнението на проекта ще се спре разрушителното действие на свлачищния процес, възникнал от дестабилизиране на откоса поради високото ниво на река Росица, както и от водонасищане на насипа от лошото отводняване на пътя.

До момента укрепителните дейности чрез изграждането на две силови укрепителни пилотни системи се изпълняваха без отбиване на движението. Сега предстои да се изпълнят дейностите по пътната настилка, като се очаква те да завършат до края на октомври 2022 г.

Отводняването ще се осъществява посредством надлъжния и напречния наклон на пътя, както и чрез нови окопи, подокопни дренажи и контролно-ревизионни шахти, които ще отвеждат повърхностните и дренираните от пътния насип води извън компрометирания участък. Ще бъде възстановена и настилката като се създадат необходимите условия за безопасно преминаване на моторните превозни средства.

Обектът се изпълнява по проект за превенция и противодействие на свлачищните процеси по републиканска пътна мрежа.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Разпитаха 19 свидетели по делото за бащата, убил 2-годишната си дъщеря

Published

on

Окръжен съд – Габрово откри съдебното следствие по наказателно дело от общ характер, образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Габрово против Д.М. Севлиево.

Същият е предаден на съд с обвинение в това, че на 4 февруари 2021 год., в жилището си в Севлиево, умишлено умъртвил малолетната си рождена дъщеря, която се е намирала в безпомощно състояние.

В хода на заседанието, проведено на 3 и 4 октомври т.г., бяха разпитани 19 свидетели и 3 вещи лица. Като доказателства по делото бяха приети изискана от съда медицинска документация, както и заключенията на част от експертизите, изготвени на досъдебното производство.

Разглеждане на делото бе отложено за разпит на неявили се свидетели и вещи лица, и за събиране на още писмени доказателства. Следващото заседание е насрочено за края на месец октомври 2022 година.

Припомняме, че след деянието бащата опита да сложи край на живота си. Полицаи го откриха в неадекватно състояние, с порезни рани в областта на китките и глезените. След кървавото убийство извършителят бе транспортиран в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово, а след стабилизирането му, с прокурорско постановление бе принудително настанен в психиатричната болница в Севлиево.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Обновеният мъжки отбор на БК „Зограф“ с демо тренировка в Трявна

Published

on

Обновеният отбор на баскетболния клуб „Зограф“ – Трявна, който на практика връща мъжете отново в първенството след дългогодишно прекъсване, бе представен през изминалата събота във възрожденския град. На срещата присъстваха кметът на община Трявна Силвия Кръстева, президентът на българската федерация по баскетбол и единствения българин, играл в НБА, Георги Глушков, президентът на БК „Зограф“ – Трявна Добринка Манева, треньори и състезатели.

Сключеният договор за сътрудничество между тревненския тим и габровския „Чардафон“ дойде тематично с отбелязването на 70-годишния юбилей на баскетбола в Трявна в средата на тази година, с което мъжкият отбор отново ще може да играе в „Б“ група Център на българската баскетболна лига.

„Идеята за този мъжки отбор беше, че цяло лято имахме разговори с клуба на Трявна ‘Зограф“, с нашия клуб „Чардафон“, с кмета и с общината, разговаряхме това нещо да се осъществи, т.е. да работим и двама клуба заедно, за което аз много се радвам като треньор, че успяхме това нещо да го създадем и идеята е всички да разберат, че ние се обединяваме с цел да може да привлечем повече деца и масовост в град Трявна, да има баскетбол и най-вече да има мъжки отбор в град Трявна“, коментира наставникът на БК „Чардафон“ – Габрово Антонио Станков.

Така, тематично пред символа на възрожденска Трявна – часовниковата кула бе направена и първата официална снимка на мъжкия отбор на БК „Зограф“ – Трявна с новите екипи на момчетата. Кметът на община Трявна пожела успех и попътен вятър на играчите, след което бе удостоена с почетна фланелка от треньора на БК „Чардафон“ Антонио Станков.

„В отбора са 15 състезатели. Има и деца, които са под 18 в този отбор, има и мъже, които са над 18, двама треньори – в мое лице и колегата Стефан Иванов, като той ще бъде старши треньор, защото аз съм старши треньор на „А“ група в „Чардафон“. Аз ще помагам и ще му бъда помощник, а той ще бъде старши треньор Стефан Иванов“, допълва още наставникът.

Представянето на отбора бе съчетано и с демонстративна тренировка в двора на СУ „Петко Р. Славейков“, на която момчетата впечатлиха официалните лица с добра физическа форма и подготовка преди началото на сезона.

„Тренировката премина добре, направихме няколко примерни упражнения да видят какво могат момчетата и след това направихме игра 5 на 5 и това беше. Накрая се поздравихме и си пожелахме успех! Глушков и кметът също пожелаха успех на момчетата, имаха разговори с тях, с мен и си пожелахме успех през новия сезон и всички да бъдем здрави!“, сподели Антонио Станков.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица