Свържи се с нас

Новини

Благодарност към снегопочистващата фирма в Габрово

Published

on

%d1%81%d0%bd%d0%b5%d0%b3%d0%be%d0%bf%d0%be%d1%87%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%b5Благодарствено писмо до снегопочистващата фирма, която чисти Габрово се получи на редакционната поща на www. Gabrovonews.bg. По молба на автора публикуваме текста и се присъединяваме към пожеланията на нашата читателка за чисти зимни улици.
„Толкова съм въодушевена, че първото за което се сетих да потърся начин, ако е възможно и вие да ми помогнете в тази посока, да изкажа задоволство от работата на снегопочистващата фирма отговорна за района на Петкова нива и подхода към околовръстното! За многото години живееща  и изпитваща ужас от зимата, днес е денят в който изживях задоволство, че и ние сме хора и имаме право на ползване на услугата снегопочистване в точния момент /когато нормално се тръгва към работното място/.
            Голямо БЛАГОДАРЯ и дано през целия сезон се запази тази добра воля!
           С поздрав Здравка Гатева
            живуща на улица Петкова нива“

Икономика

Започни работа в „Арсенал“ АД – Казанлък

Published

on

Започни работа
в „Арсенал“ АД – Казанлък

  • Средна работна заплата над 2 000 лева, допълнителни стимули, социални придобивки;
  • От 1 април 2023 г. средната работна заплата в Завод 3 и Завод 4 на дружеството става 2 250-2300 лева. За всички новопостъпили в тези заводи се въвеждат допълнителни финансови стимули. Изплащат се средства за наем на квартира за назначени от други области на страната.

Позициите, за които „Арсенал“ АД търси работници и специалисти,
са публикувани на фирмения сайт: www.arsenal-bg.com/jobs
Тел.: 0882987799; 0882987754; 0431/57747

За социалните придобивки и финансовите стимули четете на: www.zakazanlak.bg

Зареди още

Новини

Стойнев в Габрово: Доходите следват икономиката, държавата трябва да подкрепи и предприемачите

Published

on

„Истината е, че и без работещо правителство, БСП направи своите социални пробиви. Хората го разбраха, защото минималната работна заплата е 50% от средната и това е благодарение на парламентарната група на БСП. Няма друга партия, която да може да се похвали със социални придобивки. И можем гордо да гледаме в очите хората, защото изпълнихме нашите обещания – безплатни детски градини и ясли, увеличени пенсии.“

Това заяви в Габрово пред препълнената зала на Художествена галерия „Христо Цокев“ водачът на листата на Коалиция „БСП за България“ Драгомир Стойнев. Той допълни, че благодарение на ПГ на БСП училища, читалища, болници и др. имаха отопление, т.нар. малък бизнес – дюкянчета, магазини, малки цехове, семейният бизнес в момента работят.

Според Стойнев обаче доходите не са само социална политика, те следват икономиката и държавата трябва да подкрепи предприемачите. Няма логика в ниските нива на безработица у нас и в същото време дефицит в бюджета. Това, смята той, означава, че или има голяма сива икономика, или е налице т.нар. структурен дефицит, т.е. това което произвеждаме няма достатъчно добавена стойност. Следователно трябва да преквалифицираме нашите хора на труда, за да могат да работят и съответно да получават по-високи доходи. Трябва да бъде преструктурирана и икономиката и да се насърчават отрасли с висока добавена стойност.

В Габровско има добри примери за модерни производства, но те са резултат от усилията на отделни български предприемачи. Аз говоря това да стане държавна политика. Това е разликата между БСП и останалите партии. Ако за тях е в сила „всеки сам се оправя“, ние искаме държавата да бъде стабилен и предвидим партньор на българските предприемачи и инвеститори и да създава условия за добруването на силна, образована, здрава нация.

В разговор с хората, Драгомир Стойнев заяви, че региони, в които се закриват училища са обречени, но това са грешки в регионална политика. „Селата в областта са без инфраструктура и без възможности за младите им жители, заради което хората ги напускат. За моя радост безработицата в региона не е проблем, но в същото време бизнесът все по-често търси квалифицирана работна ръка“, каза Стойнев.

Проблемът е отчетлив в област Габрово, която е със силно развита икономика, най-вече в производството, за което все по-трудно се намира работна ръка. Стойнев подчерта, че политиката на БСП е да има конкуренция на пазара на труда, но да има равнопоставеност в образованието и здравеопазването. „Нека хората се конкурират за работните си места, но държавата трябва да води политика в здравеопазването и образованието.“

Здрави и образовани хора, които свободно да се конкурират на пазара на труда, е стремежа на БСП. А когато кандидатите за работа не са квалифицирани, държавата да се погрижи за тяхната преквалификация или по-висока квалификация, за да бъдат конкурентни, обяснява Стойнев.

Здравето не трябва да бъде стока според БСП. Не искаме болниците да бъдат търговски дружества, било държавни, общински или частни. Така ще се спре установената вече практика на пациентите да се гледа като на касичка. Държавата трябва да си влезе във функциите и тези 3 млрд. лв. за здравеопазването да отиват в държавните и общински болници.

В срещата в Габрово участваха кандидатите за народни представители от листата на „БСП за България“ Валери Митов, Желязко Великов, Диляна Митева, Калоян Димитров и председателят на Общински съвет на БСП в Габрово Здравко Кънчев.

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на КП „БСП за България“, във връзка с изборите за 49 Народно събрание, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. „БСП за България“ е под номер 1 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Зареди още

Новини

Ивелин Стоянов: Искаме България на свободните граждани

Published

on

Дефицитът в бюджета не трябва да надхвърля 2,8-3%, категоричен е представителят на ДСБ в листата на „ПП-ДБ“ за Габровска област България на свободните граждани.

България, в която вместо за обръчи от фирми, кюлчета в нощни шкафчета и суджукгейт говорим за национални приоритети, иновативни проекти и бъдещето на децата ни. С тази амбиция влезе в надпреварата за вота на 2-ри април председателят на ДСБ в Габрово Ивелин Стоянов. Той е 4-ти в листата на коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“.

Социални мерки трябва да има, но само, когато те са резултат от стабилен бюджет, в който дефицитът не надвишава 2,8-3%. Това е последователната икономическа политика, на която държат десните избиратели, категоричен е Стоянов, който беше депутат в 46-ото НС. Има и голям опит в местната власт с 4 мандата като общински съветник. Затова оценява високо работата на правителството на ПП за намаляване на регионалните неравенства в страната. „За първи път бяха предложени механизми за прозрачно и справедливо разпределяне на средствата за проекти в полза на всички общини“, обяснява Ивелин Стоянов.

Според него особено важна за Габровска област е инвестиционната програма на коалиция „ПП-ДБ“ за Северна България в размер на 25 млрд. лева. „Минимум 50% от финансирането по европейските програми до 2027 г. трябва да бъде за трите северни региона на страната“, категоричен е Ивелин Стоянов.

Сред важните мерки са и предвидените механизми за увеличаване на собствените приходи на общините и за повишаване на финансовата им независимост. „Само така могат да се взимат правилните решения – по-близо до гражданите“, убеден е кандидат- депутатът. И всичко това на фона на дигитализация и оптимизация на инвестиционното проектиране, градоустройственото планиране и строителството с цел повишаване на контрола, намаляване на административната тежест и ограничаване на корупционния риск.

„Обединените ПП и ДБ ще са първа политическа сила на 2-ри април. Това потвърждават дори социолозите. Но този факт не трябва да ни успокоява. Важен е всеки един глас! За да покажем, че изборът да загърбим миналото и най-после да завършим прехода е необратим и окончателен. За да направим стабилно правителство, което да приеме балансиран, а не популистки бюджет, което да осигури стабилност и икономически растеж, да гарантира прозрачно и сигурно освобождаване и на местната власт от клиентелистките обръчи на ГЕРБ наесен“, категоричен е Ивелин Стоянов.

За него можете да гласувате с преференция 104 в листата на „Продължаваме промяната – Демократична България“ с номер 12 в бюлетината.

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“, във връзка с изборите за 49 Народно събрание, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ е под номер 12 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица