Свържи се с нас

Новини

Официално: Представят проекта за градска среда на Габрово!

Published

on

снимка: Община Габрово, Архив

снимка: Община Габрово, Архив

Проектът, за градска среда на Габрово, ще бъде представен в петък от 11.00 часа в Ритуалната зала на Община Габрово.

След конферентната част на събитието е организирано посещение на обектите, обявиха от местната общинска администрация.

По време на събитието ще бъдат показани дейностите по подобряване на физическата и екологичната среда в града.

Ще бъде изнесена подробна информация за реализираните и предстоящите строително-ремонтни работи в ключови участъци на Габрово.

Предвижда се и организирано посещение на обектите след конферентната част.

Ремонтите обхващат територията на три основни обекта – „Благоустрояване на част от ЦГЧ на Габрово и реконструкция на кръстовище „Шиваров мост“, „Благоустрояване на парк „Колелото“ и прилежащи квартални пространства“ и „Изграждане на част от Източна градска улица“.

Визуализация на парк „Колелото“. Снимка: Община Габрово

Визуализация на парк „Колелото“. Снимка: Община Габрово

Визуализация на Източната градска улица. Снимка: Община Габрово

Визуализация на Източната градска улица. Снимка: Община Габрово

Визуализация на кръговото кръстовище, в района на Шиваров мост. Снимка: Община Габрово

Визуализация на кръговото кръстовище, в района на Шиваров мост. Снимка: Община Габрово

Обновяването започна през лятото на тази година, като стойността на строителните договори е 10 782 523,16 лв.

Предстои изграждане и възстановяване на зони за обществен отдих в паркови и междублокови пространства, благоустрояване и реконструкция на улични мрежи, озеленяване и екстериорно обзавеждане, изграждане на детски площадки, пешеходни алеи и естетически композиции, въвеждане на енергоспестяващо осветление.

Проектът се финансира по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г. и е на обща стойност 11 162 347,68 лв., от които 3 440 455,68 лв. е съфинансирането на Община Габрово. Дейностите подкрепят реализацията на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие.

Събитието е отворено за медии, граждани и всички заинтересовани страни.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Зимното поддържане в Трявна работи с пълен капацитет

Published

on

Въпреки продължаващия снеговалеж в област Габрово и натрупванията, които на места достигат до 25 см, снегопочистването и поддържането на републиканската и общинската пътна мрежа в община Трявна продължава и към този час. За това информира главен специалист „Пожарна безопасност и защита на населението“ към Община Трявна Михаил Минчев.

„Фирмите към ДЗЗД „Зимно поддържане – Трявна“ работят с пълен капацитет машини и поддържаме непрестанна връзка с тях относно почистването и опесъчаването на общинската пътна мрежа. В непрестанна връзка сме и с Областно пътно управление – Пътен кантон Трявна, които отговарят за поддържането на републиканската пътна мрежа. Всички входове/изходи на Община Трявна също са проходими при зимни условия“. информира кметът на община Трявна Силвия Кръстева.

Приоритетно продължава почистването и опесъчаването на Централната градска част и високите жилищни квартали в Трявна и Плачковци, както и в районите на училища, детски градини, болници, авто и ЖП гари и пр.

Междувременно се извършва и почистване на пътната мрежа в кметствата и малките населени места. Към момента няма постъпили сигнали за прекъсвания в електрозахранването и водоснабдяването на територията на населените места в Община Трявна.

Не се съобщава за бедстващи хора и животни. Всички сигнали, постъпили от граждани и фирми на тел. 112, се приемат и обработват при дежурния към Общински съвет за сигурност и се реагира незабавно.

Община Трявна призовава всички шофьори да се съобразяват със зимните метеорологични условия и да се движат с повишено внимание с цел избягване на пътно-транспортни произшествия.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Общината ще се срещне с ръководството на „ТЕЦ“-а в търсене на отговори

Published

on

Системите нарушения на топлоподаването и оплакванията от замърсявания на въздуха в жилищните квартали в района на „Топлофикация – Габрово“ ЕАД генерират справедливо социално недоволство сред жителите на аброво, от самото начало на настоящия отоплителен сезон.

По този повод Община Габрово отправи към ръководството на „Топлофикация – Габрово“ ЕАД покана за участие в междуинституционална среща, по повод дейността и качеството на услугата, предоставяна от дружеството.

Неговото ръководство отказа среща в Община Габрово и покани нейното ръководството на място в топлоцентралата утре – 7 февруари. Ръководството на Община Габрово ще посети „Топлофикация – Габрово“ ЕАД.

Целта на Община Габрово е габровци да получат категоричен отговор кога „Топлофикация – Габрово“ ЕАД ще предоставя на своите абонати услуга с параметри, адекватни на зимния сезон без да се налага абонатите на дружеството да прибягват до алтернативно отопление и да търпят влошеното качество на въздуха и саждите в района на дружеството.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Уличиха малолетен, откраднал дамски дрехи от магазин ден преди 2 февруари

Published

on

Непълнолетно момче бе уличено в извършването на кражба. На 1 февруари в габровската полиция постъпил сигнал за кражба на дамски дрехи, на стойност 75 лева, от търговски обект.

В резултат на предприетите оперативно-издирвателни мероприятия било установено, че извършител на деянието 15-годишно момче от Габрово.

По случая е заведена преписка.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица