Свържи се с нас

Новини

Консултативният съвет по спорта си избра ръководство

Published

on

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

С 18 гласа „за“, председателят на БК „Чардафон-Орловец“ Иван Господинов бе избран чрез явно гласуване за председател на Консултативния съвет по въпросите на спорта към кмета на община Габрово. За негов заместник бе определен Трифон Костадинов, главен треньор в Ръгби клуб „Янтра“.

На заседанието, проведено на 21 ноември т.г., с председател кмета Таня Христова, присъстваха представители на 28 спортни клуба от имащите право на глас 37 клуба в града и представители на общинската администрация.

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Предложени бяха още две номинации за поста – на Трифон Костадинов – главен треньор в РК „Янтра-Габрово“, който събра 9 гласа „за“ и на Смилен Кабакчиев от СК „Екстрийм Тойота Венци“, който получи 1 глас „за“.

След преброяването на гласовете се премина към избор на заместник-председател. По внесено предложение от представители на спортните клубове, прието с пълно мнозинство от присъстващите, за заместник-председател бе избран Трифон Костадинов, който се класира на второ място в избора за председател.

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Владимир Искров, представител на СК „Усмивка“, отправи предложение към спортните деятели за провеждането на Olympic camp през лятото на 2017 г., който ще бъде единствен по рода си в България.

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

В това събитие се очаква да вземат участие състезатели от над 7 спорта – баскетбол, футбол, волейбол, лека атлетика, фехтовка, шах и бойни спортове. Мисията на кампа ще бъде да предостави възможности на деца от България и чужбина да практикуват любимия си спорт, да подобрят физическата си активност, да създадат контакти помежду си и да опознаят историческото и културно наследство на Габрово.

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Заседанието приключи с представяне на отчет на дейността през 2016 г. на Общински спортни имоти от директора Росица Бакърджиева и с обсъждане на различни теми, свързани със спорта.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

РЗОК Габрово обяви временен телефонен номер

Published

on

Поради технически проблем, в момента не е възможно да се осъществява телефонна връзка с РЗОК – Габрово посредством официално обявените телефонни номера.

Работи се по отстраняване на проблема, но тъй като е сериозен и е свързан с изчакване за доставка на компоненти, РЗОК Габрово обявява телефонен номер 066 805 650 за връзка.

Гражданите, които имат нужда да се обадят в РЗОК Габрово, могат да ползват този телефонен номер до отстраняване на техническия проблем.

Въпроси, които не са с неотложен характер могат да се поставят и на електронна поща – gabrovo@nhif.bg.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

ПТГ „Д-р Никола Василиади“ спечели турнир по волейбол

Published

on

Професионалната техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“ спечели турнир по волейбол, в чест на 60-годишнината на ПГИ „Рачо Стоянов“ – Дряново. Междуучилищното състезание се проведе вчера, 5 октомври, в дряновската спортна зала.

В надпреварата участваха четири професионални гимназии, като освен шампионите и домакините, играха и отборите на ПГ „Марин Попов“ – Севлиево и Професионална гимназия по лека промишленост и икономика „Атанас Буров“ – Горна Оряховица.

„Василиадевци“ бяха безапелационни, надигравайки своите опоненти, без дори да загубят гейм в трите мача.

Участието в турнира бе част от дейностите на спортен клуб по волейбол на ПТГ „Д-р Никола Василиади“, създаден по Национална програма „Заедно в изкуствата и спорта“, с треньор Иван Башев. Училищната общност пожелава на момчетата още много успехи и победи на спортната площадка.

За отбелязване на 127 – годишнината на гимназията, ПТГ „Д-р Н. Василиади“ ще организира междуучилищни турнири с всички спортни клубове по Национална програма „Заедно в изкуствата и в спорта“.

Финалните срещи ще се проведат в спортна зала „Орловец“ на 16 декември, в навечерието на празника на училището и ще бъдат достоен завършек на отбелязването на 200- годишнината от рождението на патрона д-р Никола Василиади.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Разширяват „синята зона“ в центъра на Габрово

Published

on

Община Габрово информира, че от 7 ноември се въвежда Зона за платено паркиране на ул. „Кирил и Методий“, заедно с прилежащия паркинг – от пресечката с ул. „Райчо Каролев“ до пресечката с ул. „Лазар Донков“.

С решение на Общински съвет – Габрово, №211 от 30.09.2021 г., бяха разширени зоните за платено паркиране с един район – Район 9. В неговия обхват попада улица „Кирил и Методий“ и прилежащия й паркинг.

Във връзка с приключване на ремонтните дейности по улицата, предстои въвеждането на платено паркиране по нея.

До 7 ноември тече гратисният период и санкции на ул. „Кирил и Методий“ и прилежащия ѝ паркинг няма да бъдат налагани.

Информация за видовете абонамент и начина на подаване на заявления може да намерите на електронната страница на Община Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица