Свържи се с нас

Новини

Стартира вторият етап на „Приеми ме 2015“

В Габрово заработи областен екип

Published

on

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

От началото на този месец започна вторият етап от проекта „Приеми ме 2015“, който ще продължи до 31 март 2018 г. Основен момент е въвеждането на нов модел за управление и предоставяне на услугата приемна грижа чрез създаване на областни екипи.

След проведена конкурсна процедура от 7 ноември 2016 г. е назначен областен екип по приемна грижа за Габровска област. В състава му влизат пет социални работници и един ръководител.

Те ще отговарят за предлагането на услугата и в останалите три общини. Двама от социалните работници ще са с изнесено работно място в Дряново – едно на пълен работен ден и едно на четири часа, заради по-големия брой приемни семейства с настанени деца в тях.

За екипа е въведен стандарт за натовареност – не по-малко от 12 действащи приемни семейства, с които работи един социален работник, както и намаляване броя на ангажираните администратори в общината.

През втория етап на „Приеми ме 2015“ областните екипи ще осигурят един път в месеца групова супервизия и два пъти годишно индивидуална супервизия на приемните семейства с настанени деца. Екипите по приемна грижа ще получат основно и специализирано обучение, както и супервизия от външни специалисти.

Към момента на територията на община Габрово са утвърдени 17 приемни семейства, от които 2 доброволни и 15 професионални. Десет семейства полагат грижи за 12 деца в риск. В община Трявна са утвърдени 19 приемни семейства, като в 14 от тях са настанени 36 деца. В община Дряново утвърдените приемни семейства са 27, като в 17 от тях са настанени 19 деца.

Проектът „Приеми ме 2015“ се изпълнява от Агенция за социално подпомагане по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. в партньорство с 82 общини от страната.

Офисът на областния екип по приемна грижа се намира в сградата на Община Габрово – пл. „Възраждане“ № 3, ет. 3, стаи 324 и 325. За контакт: тел. 066 818 384, ел. поща priemna-grizha@gabrovo.bg.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Зимното поддържане в Трявна работи с пълен капацитет

Published

on

Въпреки продължаващия снеговалеж в област Габрово и натрупванията, които на места достигат до 25 см, снегопочистването и поддържането на републиканската и общинската пътна мрежа в община Трявна продължава и към този час. За това информира главен специалист „Пожарна безопасност и защита на населението“ към Община Трявна Михаил Минчев.

„Фирмите към ДЗЗД „Зимно поддържане – Трявна“ работят с пълен капацитет машини и поддържаме непрестанна връзка с тях относно почистването и опесъчаването на общинската пътна мрежа. В непрестанна връзка сме и с Областно пътно управление – Пътен кантон Трявна, които отговарят за поддържането на републиканската пътна мрежа. Всички входове/изходи на Община Трявна също са проходими при зимни условия“. информира кметът на община Трявна Силвия Кръстева.

Приоритетно продължава почистването и опесъчаването на Централната градска част и високите жилищни квартали в Трявна и Плачковци, както и в районите на училища, детски градини, болници, авто и ЖП гари и пр.

Междувременно се извършва и почистване на пътната мрежа в кметствата и малките населени места. Към момента няма постъпили сигнали за прекъсвания в електрозахранването и водоснабдяването на територията на населените места в Община Трявна.

Не се съобщава за бедстващи хора и животни. Всички сигнали, постъпили от граждани и фирми на тел. 112, се приемат и обработват при дежурния към Общински съвет за сигурност и се реагира незабавно.

Община Трявна призовава всички шофьори да се съобразяват със зимните метеорологични условия и да се движат с повишено внимание с цел избягване на пътно-транспортни произшествия.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Общината ще се срещне с ръководството на „ТЕЦ“-а в търсене на отговори

Published

on

Системите нарушения на топлоподаването и оплакванията от замърсявания на въздуха в жилищните квартали в района на „Топлофикация – Габрово“ ЕАД генерират справедливо социално недоволство сред жителите на аброво, от самото начало на настоящия отоплителен сезон.

По този повод Община Габрово отправи към ръководството на „Топлофикация – Габрово“ ЕАД покана за участие в междуинституционална среща, по повод дейността и качеството на услугата, предоставяна от дружеството.

Неговото ръководство отказа среща в Община Габрово и покани нейното ръководството на място в топлоцентралата утре – 7 февруари. Ръководството на Община Габрово ще посети „Топлофикация – Габрово“ ЕАД.

Целта на Община Габрово е габровци да получат категоричен отговор кога „Топлофикация – Габрово“ ЕАД ще предоставя на своите абонати услуга с параметри, адекватни на зимния сезон без да се налага абонатите на дружеството да прибягват до алтернативно отопление и да търпят влошеното качество на въздуха и саждите в района на дружеството.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Уличиха малолетен, откраднал дамски дрехи от магазин ден преди 2 февруари

Published

on

Непълнолетно момче бе уличено в извършването на кражба. На 1 февруари в габровската полиция постъпил сигнал за кражба на дамски дрехи, на стойност 75 лева, от търговски обект.

В резултат на предприетите оперативно-издирвателни мероприятия било установено, че извършител на деянието 15-годишно момче от Габрово.

По случая е заведена преписка.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица