Свържи се с нас

Новини

Одобриха проект за ВиК на Община Севлиево

Published

on

© Copyright 2016 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2016 — Gabrovo News. All Rights Reserved

След решението на Общински съвет – Севлиево за присъединяване към Асоциацията по ВиК за Габровска област, кметът на града д-р Иван Иванов изпрати писма до Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС), с искане за финансиране на няколко проекта, единият от които вече е одобрен.

Със свое решение от 14 октомври т.г. Управителният съвет на ПУДООС прие на община Севлиево да бъде отпусната безвъзмездна помощ в размер до 2 283 944,66 лв. с ДДС за реализацията на инвестиционен проект: Част „Реконструкция на участъци от главни канализационни клонове на територията на гр. Севлиево” и Част: „Реконструкция на вътрешни водопроводни клонове на територията на гр. Севлиево”.

Инвестиционният проект предвижда подмяната на части от главни канализационни клонове (характеризиращи се с изтекъл експлоатационен срок и компрометирани участъци с голям процент инфилтрация) и съпътстващите ги улични водопроводи, които не попадат в обхвата на вече реализирания проект, финансиран по ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА „ОКОЛНА СРЕДА 2007-2013 г.”.

В частта “РЕКОНСТРУКЦИЯ НА УЧАСТЪЦИ ОТ ГЛАВНИ КАНАЛИЗАЦИОННИ КЛОНОВЕ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ГР. СЕВЛИЕВО” са включени следните отделни участъци от главни канализационни клонове:

Главен клон IV – Участък смесена канализация, част от гл.клон IV по ул. „Н. Петков” и ул. „Ал. Верещагин” – от СРШ (по ул. „Н. Петков”) до заустване в СРШ (по ул. „Марин Попов”) с дължина 615 м’;
Главен клон X – Участък смесена канализация, част от гл.клон X по ул. „Велика и Георги Ченчеви” – от РШ21 след кръстовището с ул. „Андрея Станков” до заустване в СРШ по ул. „Воденичарска”” с дължина 245 м’;
Главен клон в кв. Балабанца – Участък смесена канализация, част от гл.клон кв.Балабанца по ул. „Устрем” и ул. „Руен“ – от връхна шахта до заустване в СРШ при КПС „Север” с дължина 771 м’;

Общата дължина на канализационните клонове, подлежащи на подмяна и реконструкция в настоящия работен проект, е 1 631 м’.

В частта “Реконструкция на вътрешни водопроводни клонове на територията на гр. Севлиево” са включени следните водопроводни участъци:

– Уличен водопроводен клон по ул. „Устрем” и ул. „Руен” с дължина 754 м’;
– Уличен водопроводен клон по ул. „Ал. Верешчагин” с дължина 240 м’;
– Част от транзитен водопровод по ул. „Ал. Верешчагин” с дължина 383 м’;

Общата дължина на уличните водопроводи, подлежащи на подмяна и реконструкция в настоящия работен проект, е 1 377 м’.

След реализацията на настоящия проект практически ще бъдат изцяло реконструирани посочените три главни канализационни клона, с изключение на последния участък на главен клон X.

Предстои откриването на процедура за избор на Изпълнител на СМР, след което ще бъде сключен и съответният договор за предоставяне на безвъзмездна помощ от ПУДООС.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Зимното поддържане в Трявна работи с пълен капацитет

Published

on

Въпреки продължаващия снеговалеж в област Габрово и натрупванията, които на места достигат до 25 см, снегопочистването и поддържането на републиканската и общинската пътна мрежа в община Трявна продължава и към този час. За това информира главен специалист „Пожарна безопасност и защита на населението“ към Община Трявна Михаил Минчев.

„Фирмите към ДЗЗД „Зимно поддържане – Трявна“ работят с пълен капацитет машини и поддържаме непрестанна връзка с тях относно почистването и опесъчаването на общинската пътна мрежа. В непрестанна връзка сме и с Областно пътно управление – Пътен кантон Трявна, които отговарят за поддържането на републиканската пътна мрежа. Всички входове/изходи на Община Трявна също са проходими при зимни условия“. информира кметът на община Трявна Силвия Кръстева.

Приоритетно продължава почистването и опесъчаването на Централната градска част и високите жилищни квартали в Трявна и Плачковци, както и в районите на училища, детски градини, болници, авто и ЖП гари и пр.

Междувременно се извършва и почистване на пътната мрежа в кметствата и малките населени места. Към момента няма постъпили сигнали за прекъсвания в електрозахранването и водоснабдяването на територията на населените места в Община Трявна.

Не се съобщава за бедстващи хора и животни. Всички сигнали, постъпили от граждани и фирми на тел. 112, се приемат и обработват при дежурния към Общински съвет за сигурност и се реагира незабавно.

Община Трявна призовава всички шофьори да се съобразяват със зимните метеорологични условия и да се движат с повишено внимание с цел избягване на пътно-транспортни произшествия.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Общината ще се срещне с ръководството на „ТЕЦ“-а в търсене на отговори

Published

on

Системите нарушения на топлоподаването и оплакванията от замърсявания на въздуха в жилищните квартали в района на „Топлофикация – Габрово“ ЕАД генерират справедливо социално недоволство сред жителите на аброво, от самото начало на настоящия отоплителен сезон.

По този повод Община Габрово отправи към ръководството на „Топлофикация – Габрово“ ЕАД покана за участие в междуинституционална среща, по повод дейността и качеството на услугата, предоставяна от дружеството.

Неговото ръководство отказа среща в Община Габрово и покани нейното ръководството на място в топлоцентралата утре – 7 февруари. Ръководството на Община Габрово ще посети „Топлофикация – Габрово“ ЕАД.

Целта на Община Габрово е габровци да получат категоричен отговор кога „Топлофикация – Габрово“ ЕАД ще предоставя на своите абонати услуга с параметри, адекватни на зимния сезон без да се налага абонатите на дружеството да прибягват до алтернативно отопление и да търпят влошеното качество на въздуха и саждите в района на дружеството.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Уличиха малолетен, откраднал дамски дрехи от магазин ден преди 2 февруари

Published

on

Непълнолетно момче бе уличено в извършването на кражба. На 1 февруари в габровската полиция постъпил сигнал за кражба на дамски дрехи, на стойност 75 лева, от търговски обект.

В резултат на предприетите оперативно-издирвателни мероприятия било установено, че извършител на деянието 15-годишно момче от Габрово.

По случая е заведена преписка.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица