Свържи се с нас

Новини

„ФК Стеф“ и „2+2“ начело на Неделната по футбол

Издънка за „Копакабана“, „ВАС Етъра“ и „ФК Старо Село 777“ настъпват към върха

Published

on

снимка: АНЛ – Габрово

снимка: АНЛ – Габрово

Отборът на „2+2“ застигна „ФК Стеф“ на върха в класирането и двата тима поведоха колоната, с равен брой точки. Това стана след двете победи на Тодор Гутев и компания през изминалата седмица.

В отложен мач, с по два гола на Нено Караджов и Радослав Гутев, бяха победени „Приятели“ със 7:2. В неделя, след късни два гола на Радо Гутев, бе постигнат успех и над „Eagles“ с 2:1.

„ФК Стеф“ постигна поредна победа, този път над „Ceratizit“ с 6:2. Над всички отново бе голмайсторът Иван Лесев, нанизал четири гола.

„Копакабана“ записа малко неочаквана издънка, след равенството с „Приятели“, 1:1. Климент Велев откри за шампионите, но малко след това Георги Маврев възстанови паритета.

Продължава настъпателната акция към челото на „ФК Старо Село“ и „ВАС Етъра“. Селекцията на Кирил Каменополски постигна две победи през изминалата седмица. В отложен мач бе надигран отборът на „Идеал Стандарт Видима“, с 5:1 след два гола на Добрин Петров. В неделя бе постигната и убедителна победа над „Лестър Сити“ с 12:3. Четири гола вкара Иван Георгив, а хеттрик добави и Даниел Дочев.

„ВАС Етъра“ надигра категорично тима на Магазинът „Катрин“ с 9:1. По три гола отбелязаха трима футболисти на тима – Христо Минчев, Александър Аспарухов и Петър Костадинов.

В дербито на кръга „Laziale“ победи категорично „Палаузово“/Интерпауър/ с 4:1. Два гола реализира младокът Даниел Христов, а по един добавиха Бисер Стефанов и Кирил Стойков.

В много хубав и динамичен мач „Боди Груп Експрес“ надигра „Идеал Стандарт Видима“ с 3:1. Капитанът на габровци Станимир Лилов се отличи с два гола, единият от които отбелязан с прекрасен изстрел от пряк свободен удар.

Украшението на кръга бе срещата между „Гипсострой 08“ и „FC Fresh“, завършила с победа 7:6 за тима на „FC Fresh“. В мач, в който защитите и на двата отбора си бяха дали почивка, се отличиха Георги Цветков и Мариян Йорданов от победителите, с по два гола. Галин Илиев за загубилите, също отбеляза два гола.

снимка: АНЛ – Габрово

снимка: АНЛ – Габрово

Наградите си за най – красив и най – бърз гол на 9 кръг, любезно предоставени от Булгаверна Старо Село и пицария Fresh, получиха капитана на „2+2“ Радослав Гутев и нападателя на „Ceratizit“, Николай Раев.

cera

снимка: АНЛ – Габрово

През тази седмица отново ще има много минифутбол на спортен комплекс Трендафила. В четвъртък от 20.00 ч. са отложените срещи между „Копакабана“ и „Laziale“ и „ФК Старо Село 777“ – „Гипсострой 08“. В неделя от 11.00 ч. ще се изиграе, поредният единадесети кръг на АНЛ – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

ПТГ „Д-р Никола Василиади“ се класира на финалите по футбол на страната

Published

on

Отборът на Професионална техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“ – Габрово, 11-12 клас, се класира на финалите на Националните ученически игри, след като стана зонален първенец на областите Габрово, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Враца, Видин и Монтана.

Там ще се изправи в спор за Купата на страната с останалите пет победители областни шампиони. Футболистите от Габрово, водени от треньорския тандем на заместник – директора Христо Минков и преподавателя Надежда Найденова, записаха успех над ПТГЕ „Христо Ботев“ – Монтана.

Двубоят помежду им се изигра днес, 25 април, в Севлиево и приключи при резултат 4:2. На стадион „Раковски“ габровци не оставиха съмнение кой от двата състава заслужава да се бори за Купата на България. Въпреки трудното начало на мача, ПТГ – Габрово навакса изоставане от 0:1 и обърна развоя на срещата до 4:1.

По две попадения за „василиадевци“ във вратата на противника отбелязаха Дориян Николаев и Християн Пенчев, които материализираха отличното представяне на целия отбор. В края на двубоя ПТГЕ „Христо Ботев“ успя да върне едно попадения, но последния съдийски сигнал дойде при този резултат.

Така след победата, зоналният първенец ПТГ „Д-р Никола Василиади“ се включа в битката за Купата на страната, в съревнование с победителите от останалите области в страната. Финалният турнир ще се проведе в началото на месец май в Разград.

Зареди още

Култура

„Познай кой ще дойде на вечеря?“ в Габрово

Published

on

Когато Даниел (Мариан Бачев), преуспяващ адвокат, за поредна вечер се връща в малките часове на нощта при съпругата си Катрин (Диана Любенова), с оправданието, че е бил при най- добрия си приятел, който е в депресия, тя не може да приеме това извинение.

Още повече, че никога всъщност не е виждала въпросния приятел Чарли (Антоан Петров – Анди). Притиснат от Катрин, Даниел е принуден да покани Чарли на вечеря.

Но липсата на реално съществуващ приятел поставя изобретателния адвокат в безумната ситуация да прибегне до услугите на случайно срещнат клиент на един бар.

Как ще протече вечерята, какви рискове и обрати ще се стоварят върху главата на Даниел и дали Катрин ще познае кой всъщност е дошъл на вечеря? Това ще разберете, само ако гледате пиесата на Адриен Ракка “Познай кой ще дойде на вечеря?”.

Спектакълът ще се играе този петък – 26 април, в зала „Възраждане“ в Габрово, от 19.00 часа.

Зареди още

Икономика

Фирма „Теспом“ търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица