Свържи се с нас

Новини

МВР ще съдейства на граждани, без валидни документи, да гласуват

Published

on

снимка: МВР, Архив

снимка: МВР, Архив

Във връзка с предстоящите избори на 6 ноември 2016 година за президент и вицепрезидент на Република България и на национален референдум Областна дирекция на МВР – Габрово уведомява, че служителите от сектор “Български документи за самоличност” ще оказват съдействие на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност да упражнят правото си на глас. Те ще работят с увеличено натоварване в седмицата преди изборите и на пълен работен ден на 5 и 6 ноември т.г.

В седмицата преди изборите и националния референдум е създадена необходимата организация, която ще даде възможност и на гражданите, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или личен /зелен/ паспорт), поради изгубване, кражба, повреда, унищожаване или с изтекъл срок на валидност, да упражнят правото си на глас.

В зависимост от конкретните нормативни изисквания на граждани, подали вече заявление за нова лична карта, ще бъде ускорено издаването й или ще бъде издадено удостоверение за изгубен, откраднат, повреден, унищожен документ за самоличност (лична карта, личен /зелен/ паспорт) или лична карта с изтекъл срок на валидност, с което да гласуват.

При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 4 ноември 2016 г., по искане на гражданите, ще бъде издавано необходимото им удостоверение, с което да гласуват.

За да бъде издадено удостоверение е необходимо:

1. Гражданите лично да подадат искане в ОДМВР – Габрово или РУ при ОДМВР за дните от 1 ноември 2016 година до 5 ноември 2016 година от 08.30 часа до 17.00 часа и на 6 ноември 2016 година от 08.30 часа до 19.00 часа.

2. Удостоверението, осигуряващо възможност за упражняване правото на глас в изборите за президент и вицепрезидент на Република България и за произвеждания национален референдум, се издава само след приемане на заявление за издаване на лична карта.

3. В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да се издаде във всяко РУ, СДВР и ОДМВР независимо от обявения постоянен и настоящ адрес.

Важно уточнение: За упражняване правото на глас за президентските избори и за референдума се издава едно общо удостоверение.

В случай на провеждане на втори тур на избори за президент и вицепрезидент на Република България ще се издават нови удостоверения от 8 ноември 2016 година съгласно описаните по-горе начин и време.

Удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация.

Удостоверението се издава, за да послужи само пред секционната избирателна комисия и е валидно за изборния ден 6 ноември 2016 година и за произвеждания национален референдум на 6 ноември 2016 година.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Новини

Костадин Костадинов и Даниел Петров ще се срещнат с жители на Дряново

Published

on

Председателят на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов, заедно с народния представител от Габрово Даниел Петров, ще проведат отворена среща с жителите на Дряново.

Тя ще се състои на 23 април, вторник, от 18.00 часа в конферентната зала на Бутиков хотел ВСК „Кентавър“.

На срещата ще бъде обсъдена актуалната политическа обстановка, предстоящите избори.

Присъстващите ще имат възможността да споделят идеи и да задават въпроси на лидера на „Възраждане“ и габровския депутат.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица