Свържи се с нас

Новини

Ген. Радев: Обединението е моята кауза

Published

on

bor_5854

ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ 2016

ИНИЦИАТИВЕН КОМИТЕТ ЗА ПРЕЗИДЕНТ И ВИЦЕПРЕЗИДЕНТ НА  РЕПУБЛИКАТА  -РАДЕВ – ЙОТОВА

„Винаги съм работил да обединявам, затова съм успявал. И ще продължавам да работя за обединение на нацията Успявал съм да обединявам хора в изключително сложна обстановка и да ги водя към добри резултати по силата на личния пример. Ще подкрепя всяка партия, всеки един лидер на партия, държавник, политик, който работи за това обединение. Ще търся консенсус, това е моят подход. Не деля хората на партии, убеждения, лични пристрастия и зависимости. Всичко, което преценя, че е добре за обединението на българския народ, ще го подкрепя!“, заяви снощи в Габрово кандидатът за президент и върховен главнокомандващ ген. Румен Радев, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП. Вчера той беше на посещение и в Севлиево, Дряново и Трявна.

dsc05797Той беше категоричен, че България не може да продължава с това непрекъснато разделение. И че вече няма накъде да се делим. Демографската катастрофа вече е в нашия дом. „Ако така продължаваме ние скоро ще загубим всякаква възможност да се възпроизвеждаме като нация, като хора, като бизнес, като материални условия, като духовност – подчерта той. – Затова ролята на президента е да обединява нацията около значими цели. Една от тези цели е обединението на българския народ, за да излезем от тази дупка, в която сме попаднали“. За което, според него трябва да се поучим от примера на другите европейски народи, които отдавна са се обединили в името на целите за благоденствие, за перспектива и да вървим напред. „Да преследваме нашите интереси, да използваме членството си в ЕС не да стоим там с послушание и пасивност, така че да използваме всички възможности на този съюз България да се развива много по-добре. И да има перспектива за младите хора тук, а не да бягат те в чужбина“.

bor_5831Подписаното споразумение между Турция и Русия за изграждането на Турски поток ген. Радев определи като стратегическо поражение за България. И то второ подред само за седмицата след провала на кандидатурата на Кристалина Георгиева за ООН. „Ние загубихме шанса да се превърнем в център за транзит на газ, каквото е нашето географско положение тук, на Балканите – отбеляза той. – За съжаление това споразумение обезсмисли и бляновете на правителството за така наречения газов хъб. Очакваме от държавата много по-сериозни мерки и мислене за развитие на българския бизнес. И като правила, и като професионално образование, и като демография. И като осигуреност с енергийни съоръжения, без каквито разбира се, няма развитие на бизнеса“.

img_4572В Севлиево освен с обществеността на града ген. Радев се срещна и с бизнеса на града. „Силно съм впечатлен от това, което се прави – изрази отношението си той от видяното в „Идеал Стандарт Видима“. – Тук наистина има производство, има работни места, има голяма конкурентоспособност и представя бизнеса на България по света. Това е чудесно, но в същото време съществува огромна тревога. И тя е свързана с липсата на перспектива за достатъчно квалифицирана работна ръка. Явно проблемите с професионалното образование са огромни – такова вече на практика няма. Младите бягат навън, не виждат перспектива в България и това също е огромен проблем. Ако продължаваме така с тези негативни демографски тенденции, значимите постижения тук в бизнеса са поставени на карта. В това отношение държавата трябва да вземе спешни и категорични мерки.

dsc05851Другият проблем това е, че бизнесът иска по-голямо спокойствие, по-голяма предсказуемост и повече правила, но ясни, които да се изпълняват от всички“. Санкциите към Русия са довели в някои фирми до загуби от над 30 процента, което, според него е недопустимо много и е нужна намеса на българската държава, както и активна политика за отмяна на тези санкции. Или тези загуби да се компенсират от държавата, както е в много други европейски страни.

bor_5899

 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Култура

„Познай кой ще дойде на вечеря?“ в Габрово

Published

on

Когато Даниел (Мариан Бачев), преуспяващ адвокат, за поредна вечер се връща в малките часове на нощта при съпругата си Катрин (Диана Любенова), с оправданието, че е бил при най- добрия си приятел, който е в депресия, тя не може да приеме това извинение.

Още повече, че никога всъщност не е виждала въпросния приятел Чарли (Антоан Петров – Анди). Притиснат от Катрин, Даниел е принуден да покани Чарли на вечеря.

Но липсата на реално съществуващ приятел поставя изобретателния адвокат в безумната ситуация да прибегне до услугите на случайно срещнат клиент на един бар.

Как ще протече вечерята, какви рискове и обрати ще се стоварят върху главата на Даниел и дали Катрин ще познае кой всъщност е дошъл на вечеря? Това ще разберете, само ако гледате пиесата на Адриен Ракка “Познай кой ще дойде на вечеря?”.

Спектакълът ще се играе този петък – 26 април, в зала „Възраждане“ в Габрово, от 19.00 часа.

Зареди още

Икономика

Фирма „Теспом“ търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Новини

ДГ „Явор“ отбеляза Деня на Земята с „Азбука на щастието“

Published

on

„Азбука на щастието“ бе мотото на инициативата , с която ДГ „Явор“ отпразнува Деня на Земята.

В парка „Колю Василев – Обов“ усмихнати деца и родители се срещнаха, за да си спомнят как се случват приятелствата.

Бяха организирани няколко къта със занимания по интереси „Йога“, „забавно рисуване с пръсти“, „Ритъм и ударни инструменти“, „Весела паяжина“.

Рисунки върху асфалтовите алеи украсиха Деня на всички. Естествено, децата получиха подаръци от учителите – балони и специална книжка, посветена на празника.

Дейностите бяха част от проект на МОН, посветен на благополучието на децата.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица