Свържи се с нас

Новини

„ФК Стеф“ излезе начело след разгромна победа

Published

on

снимка: АНЛ – Габрово

снимка: АНЛ – Габрово

На цели единадесет срещи станаха свидетели любителите на минифутбола през изминалата седмица на спортен комплекс Трендафила.

Във вторник започна междинният четвърти кръг, който ще продължи и през тази седмица. В първата среща „ФК Старо Село 777“ победи „Боди Груп Експрес“ с 4:2. В среща, с постоянна гонитба в резултата, с два гола се отличи Даниел Дочев за победителите.

В другия мач във вторник „FC Fresh“ спечели срещу Магазинът „Катрин“ с 6:0. С хеттрик се отличи Георги Цветков, а два гола добави Тодор Павлов.

В четвъртък „Палаузово“/Интерпауър/ победи „Идеал Стандарт Видима“ с 9:2. Иво Георгиев наниза четири гола, а Александър Маринов добави още три за „палаузовци“.

В неделя се проведе и петият кръг от Английска неделна лига – Габрово, сезон 2016/2017. В него бе записана рекордна победа за тази година. Постигна я „ФК Стеф“ над дебютанта „Лестър Сити“. С крайното 19:1, селекцията на Павлин Колев оглави класирането, заради по-добрата си голова разлика от опонентите в челото. Иван Лесев вкара девет гола, Ивайло Илиев още четири. Два пъти се разписа и вратаря Стефан Кожухаров, а с гол се отчете и президента на тима Павлин Колев.

Шампиона „Копакабана“ също върви без грешка. В 5-я кръг бе постигната трудна победа над „FC Fresh“ с 4:2. Хеттрик отбеляза Ивайло Райнов, един добави и Петко Златев.

Вторите от миналото първенство „Laziale“ победиха Магазинът „Катрин“, със 7:1. Бисер Стефанов се отчете с хеттрик, а два гола добави Ивайло Тодоров.

В дербито на кръга, между третия и четвъртия от последния шампионат, „2+2“ победи ВАС Етъра, с 6:1. И тук имаше хеттрик, дело на Радослав Гутев за победителите. Два гола вкара и Нено Караджов.

„Палаузово“/Интерпауър/ спечели втора победа за седмицата, побеждавайки „Eagles“, с 5:1. Два гола вкара Пенко Стефанов – Бате Пенко.

„ФК Старо Село 777“ също върви отлично в дебютния си сезон, печелейки трета поредна победа. С убедителното 8:2 бе победен тимът на „Ceratizit“. Божидар Ненов вкара два гола, а над всички бе Стефан Иванов, отличил се с хеттрик.

В последните две срещи зрителите видяха по един гол и по една пропусната дузпа. „Боди Груп Експрес“ победи „Приятели“, с 1:0, след гол на Христо Симеонов, а Цветан Енчев пропусна да изравни от дузпа.

Ганчо Коларов пък донесе победата на „Гипсострой 08“ над „Идеал Стандарт Видима“ с 1:0, след топовен изстрел от далечно разстояние. Мартин Трифонов от севлиевци, пропусна да изравни от дузпа.

%d0%ba%d0%bb%d0%b8%d0%bc%d0%b5%d0%bd%d1%82-%d0%b2%d0%b5%d0%bb%d0%b5%d0%b2

Наградата за най – бърз гол на 3 кръг, пица по избор от пицария FRESH, получи капитанът на „Копакабана“ Климент Велев.

През тази седмица предстои нова порция минифутбол на спортен комплекс Трендафила. Във вторник, от 21.00 продължава междинният четвърти кръг, със срещата „Лестър Сити“ – „Laziale“. В четвъртък, от 19.00 предстоят още три срещи, а в неделя е поредният, шести кръг от АНЛ Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Култура

„Васил Левски – Апостола на българската Свобода“ гостува в Икономовата къща

Published

on

Изложбата „Васил Левски – Апостола на българската Свобода“ на Регионален исторически музей – Ловеч гостува в Историческия музей на Дряново. Тя проследява живота и идеите на Васил Левски, сътворените от него дела, както и резултатите от тях, заради които той изкачва своята Голгота, минава границите на безграничната вечност и отива в измеренията на величието и безсмъртието.

В илюстрациите са показани и седемте оригинални портрети на Васил Левски, негови портрети, рисувани от различни художници през годините, снимки на съратници и сподвижници и оценки, направени от тях.

Отразени са идеите, мислите и представите на Апостола на българската Свобода и неговото виждане за параметрите на държавно-политическото устройство на свободна България като „свята и чиста република“.

Изложбата е експонирана в Икономовата къща и ще бъде на разположение за разглеждане от днес до 20 февруари, включително. Икономовата къща е отворена за посещения от 08.00 до 12.00 и от 13.00 до 17.00 часа, а посещението на изложбата е с вход свободен.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Габрово въведе по-ниски цени на картите за градския транспорт

Published

on

От днес – 1 февруари, до 31 декември 2023 г. в Габрово влизат в сила новите размери на намаленията на цените на пътуване по основни градски линии и междуселищния автомобилен транспорт, за ученици и пенсионери, както и безплатното пътуване на децата до 10 навършени години. Това беше обявено на брифинг от кмета на Габрово.

Според Постановление на Министерски съвет от 25 януари т.г., отпусканите средства от държавата за компенсиране на намаленията на абонаментните карти за учениците в дневна форма на обучение и студентите редовно обучение, включително докторантите в редовна форма на обучение, се увеличава от 30 % на 70%.

За пенсионерите компенсацията за намалено пътуване е увеличена от 20% на 40%. Както и се въвежда нова категория, според която деца до навършването им на 10 години ще пътуват безплатно.

Така в Габрово цените на абонаментната карта за пътуване по всички вътрешноградски линии стават: 14 лева вместо досегашните 26 лева за учащите; 27 лева, вместо 34 лева – за пенсионерите. Заедно с това във времето от 09.00 до 16.00 часа възрастните хора ще могат да пътуват в Габрово срещу 10 лева.

Най-голямо притеснение буди фактът, че предвидената мярка е до края на календарната година, което означава, че от 1 януари 2024 г. трябва да се въведат отново старите цени на абонаментните карти.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

„Българската литература nakratko“ на Иво Сиромахов гостува в Габрово

Published

on

Как може един учител да задържи вниманието на учениците в час по литература? С упорство и изобретателност – като буквално играе произведенията и биографиите на авторите!

Заповядайте да видите как се случва това и да се посмеете на премиерата на „Българската литература NAKRATKO“, на 21 февруари от 19.00 часа в зала „Възраждане“ в Габрово.

Авторът на постановката Иво Сиромахов разказва за абсурдната ситуация в българското образование и нелепостите, с които се сблъскват ученици и учители. Режисьор на творбата е Златомир Молдовански, художник-сценограф Ивелина Минева, а музикалното оформление е дело на D-Trax.

Премиерата в Габрово се случва благодарение на Продуцентска къща „Ажур Пико“.

На сцената на зала „Възраждане“ публиката ще види в ролята на трима изтерзани, но усърдни учители, Мария Игнатова – за която това е дебют на театрална сцена, Ненчо Илчев и Антоан Петров.

Изправени пред предизвикателството да преподадат българската литература атрактивно и модерно, така че да бъде разбрана от съвременните ученици, те избират забавен подход. Всеотдайно разиграват конфликтите между Иван Вазов и Пенчо Славейков, Йовков и Елин Пелин, любовния триъгълник между Яворов, Лора и Мина и правят инсценировки на моменти от „Под игото“, „На браздата“, „По жицата“.

Постигат ли целта си? Заповядайте да разберете сами! Заповядайте да гледате премиерата, която ще разсмее всеки от сърце, улавяйки точно с горчива ирония моменти от битието на българското образование.

Билети за представлението Ви очакват във фото „Спринт“, на централната ул. „Радецка“ №24-26 в Габрово. За повече информация и резервации: тел. 0894 654 920 – Даниела Метева.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица